Ciorba de burta

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 4 l de apa,
  • 1 kg de burta,
  • un picior de vitel sau vaca,
  • zarzavat de supa,
  • 2 foi de dafin,
  • 10 boabe de piper,
  • un morcov,
  • un patrunjel
  • o ceapa intreaga,
  • 2 linguri de otet,
  • 2 galbenusuri,
  • smantana,
  • hrean,
  • sare,
  • mujdei de usturoi.

Mod de preparare

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul.

Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit.

Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi. Se procedeaza la fel cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care au fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.

Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamaie) si se amesteca incet cu zeama din oala.

Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa alaturi de un alt bol cu smantana, la indemina comesenilor pentru a-si drege ciorba dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise