autor:

autor

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de burta

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul.


Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin si boabele de piper. lasa sa fiarba bine la foc potrivit.


Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi.


Se procedeaza la fel cu carnea de la picior.


Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care au fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.


Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamaie) si se amesteca incet cu zeama din oala.


Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc.


Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa alaturi de un alt bol cu smantana, la indemina comesenilor pentru a-si drege ciorba dupa gust.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    stanciucrina (Maestru bucatar):

    cum scria cineva mai jos,retetele nu sunt pentru a fi respectate intocmai,ci pentru a fi doar consultate.maine voi gati ciorba de burta si ma gandeam ca nu strica sa mai arunc o privire(in favoarea musafirilor mei)desi stiu cum se face.in fine am vazut reteta si mai jos comentariile,mai oameni buni...ce inseamna asta?!de unde atata inversunare? de ce atatea comentarii rautacioase? fiecare e liber sa faca mancare cum si bineinteles cu ce doreste.nu pot sa zic ca e tocmai cum o fac eu reteta,dar nu e rea.sunt curioasa...rautaciosilor voi...cum gatiti?

  • Fara foto

    mira (Bucatar sef):

    Buna, am citit reteta pe care cei mai multi au criticat-o. Imi pare rau ca nu sunt de aceeasi parere cu restul marilor bucatari de la acest capitol. Vin in ajutorul aceleia care a scris reteta si vreau sa va spun ceva: in loc sa criticati o reteta la acest mod eu una va recomand sa spuneti cum faceti dvs si nu sa luati o atitudine total negativista. Eu fac mancare de foarte mult timp pentru familia mea si va spun sincer ca nu respect reteta niciodata la fel. De fiecare data fac mancare in functie de starea pe care o am in momentul respectiv. Cine lucreaza la restaurant este obligat prin lege sa respecte exact ce scrie in reteta restaurantului, dar sa fim seriosi cei de acasa fac dupa bunul lor plac si dupa ceea ceea ce au in momentul respectiv in frigider si nu dupa regula de aur al unui restaurant. Deci lasati sa vina pe net cat mai multe forme de mancaruri din diferite zone ale tarii si cantariti ce e bine si ce nu fara atatatea prejudecati. Sper ca ganditi de doua ori inainte sa mai screti oamenilor. Cu putin respect fata de cei negativisti.

  • 80 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dobren Floarea , 08 ianuarie 2014

    Stim, stim! Am mai mancat ciorba de burta la dumneavoastra...

  • Mathe_Karoly

    Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2013

    felicitari, imi place.

  • Fara foto

    Karoly Mathe , 27 decembrie 2013

    imi place,like&share, particip

    • Fara foto

      Florenti Badila , 22 octombrie 2013

      cine sunt bune :))))

    • Fara foto

      Adriana Stoica , 15 octombrie 2013

      cum e cum nu e cu hrean fara hrean e buna rauuuu,

    • Fara foto

      Adriana Lucia Mara , 22 septembrie 2013

      :D

    • Fara foto

      Tudorita Viziteu , 22 septembrie 2013

      zarzavat de supa nu este egal cu un morcov,un patrunjel o ceapa intreaga...??? of doamne ce bune sunteti...

    • Fara foto

      Marinca Andrei , 26 august 2013

      Stiu ca te pricepi la toate.

    • Fara foto

      Turnea Iustina , 03 august 2013

      Si mai buna o fac eu, haideti sa vedeti.

    • Fara foto

      Ramona Vajaianu , 17 mai 2013

      buna buna buna rau de tot <3.

    • Fara foto

      ella65 (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

      Este delicioasa!

    • Fara foto

      Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 28 noiembrie 2012

      Reteta este buna, dar cu ceva lipsuri. Este necesar sa puneti la fiert 2sau 3 cartofi, un morcov, doi, o ceapa, in functie de cantitatea de apa. Dupa ce au fiert se scot si se paseaza. Nu uitati ca ciorba de burta nu are aparent in ea nimic in afara de bucatile de burta, si este o ciorba de consistenta mai mare decat cele obisnuite. Separat se calesc in putin ulei doi morcovi, care se dau pe razatoarea mica, dupa care se scurge in oala doar uleiul care are o frumoasa culoare portocalie. De regula in ciorba de burta nu se pune patrunjel, telina, gulie, pastarnac, etc. Dupa ce a fost dreasa, se adauga o nuca de unt sau chiar margarina pentru a da o fata frumoasa produsului. Acest schepsis l_amm invatat d la bucatarul sef al restaurantului Mercur din Bucure;ti si confirmat si de cel de la Hanul Prahova din incinta pavilionului expozitional, care faceau cea mai buna ciorba din Bucuresti. Va rog sa incercati si am speranta ca nu o sa regretati. Cu bine

    • Ctin

      Ctin (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2012

      Fratilor si surorilor! Ciorba de burta este o specialitate culinara foarte... speciala! Fata de alte retete aceasta NU suporta ( cu sau fara ghilimele) prea multe modificari. Asa incat ideea precum ca fiecare gateste cum vrea/ii place se aplica doar pentru sine, NU de dat ca exemplu. Daca cineva vrea sa faca acasa, asa ca un exemplu, chiftele cu orez, nu il va opri nimeni. Dar sa nu ne spuna noua ce minunata reteta stie!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Ce multe comentarii, unele fara sens. Fiecare gateste ciorba dupa placul celor ce o servesc. Nu este reteta mea, am comentat alta data si am atasat imagini cu ciorba preparata de mine. Reteta mea o gasiti aici: http://dulcesarat.blogspot.ro/2011/02/ciorba-de-burta-2.html

    • CATALINA

      CATALINA (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2010

      si eu fac reteta aproape la fel si iese super buna.nu pot sa cred cate comentarii rautacioase.mai e chestia ca nu toti suntem SUPER BUCATARI ca altii.oricum reteta o faci dupa bunul tau plac.

    • Fara foto

      AI , 05 iulie 2010

      Ciorba de burta este mai gustoasa, atunci cand se preapara in lunile cu "R". La fel si hreanul, este mai bun de consumat, tot in lunile cu "R".

    • Fara foto

      vali , 29 iunie 2010

      super buna doar ca eu la sfarsit frec ouale cu smantana si otetul il adaug simplu inainte in ciorba.e un deliciu bravo cui a postato bravo

    • Fara foto

      livia , 26 iunie 2010

      fiecare face ciorba de burta sau de altfel de ciorba cum i se pare mai buna si cum ii place......asa ca orice comentariu e de prisos.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Si cel mai recent preparata....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Doamne,doamne,un adevarat roman ati scris aici.Mai oameni buni,fiecare are dreptul sa faca ,sau sa schimbe reteta.....acum nu trebuie sa va luati de om,ca boala de omul sanatos.Asa este romanul,pana nu se cearta,pana nu face barfa,pana nu scormoneste nu se simte bine.Eu pe acesti oameni,pur si simplu ii salut din mers,nu se merita sa-ti faci sange rau pentru astfel de oameni.Am o deviza'''cel mai destept cedeaza'''

    • Fara foto

      Maria Dobrean , 16 mai 2010

      La fel o pregatesc si eu dar am invatat de la fiica mea Mihaela sa rad un morcov pe razatoarea mica si sa ii pun un minut pe foc cu putin ulei de masline sau unt si o lingura de faina apoi ii pui in oala cu ciorba va avea o culoare frumoasa si va fi mai gustoasa.

    • Fara foto

      Ionut 35 ani Bucuresti , 04 aprilie 2010

      Am facut si eu ciorba de burta dar niciodata nu am respectat reteta scrisa. Si de fiecare data mia iesit. Chiar ca unele comentarii sant rautacioase si nefondate. Parerea mea este sa faceti cum va place sa o mancati. Va doresc pofta buna si un PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI.

    • Fara foto

      mitrita , 02 aprilie 2010

      si eu fac ciorba de burta dar nu asa multumim pentru sfat sint din roscani

    • Fara foto

      mioara bruxelles , 23 martie 2010

      daragi mei vechea istorie a romanilor sa se certe sa faca cat mai mult rau sa se barfeasca foarte mult eu sunt o romanca dar locuiesc in bxl si nu imi place deloc ce vad pe internet cearta romanilor faceti bine si daca va plac retetele le puteti incerca daca nu ,nu este obligatoriu . Si nu fiti asa de rautaciosi .Fiecare face in felul lui.

    • Fara foto

      anca irina , 20 martie 2010

      orice reteta de ciorba de burta e buna in felul ei dar eu am invatat un secret sa nu mi se zdrentuiasca ciorba la sf ,cand bat oul cu smantana pun si niste zeama fiarta din oala in compozitie si amestec ca temperatura smantanei cu oul sa fie apropiata de ciorba apoi pun amestecul in ciorba si mai las 1 min sa fiarba.pan am invatat trucul am stricat vro 3 ciorbe la aspect in rest gustul nu se discuta.in orice restaurant am mancat ciorba gustul a fost diferit pan si soacra mea o face dif dar tot gustoasa e sa aveti pofta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Imi place tare mult ciorba de burta indiferent de reteta folosita...Am mancat peste tot in tara si a fost ok...Asa cum spuneai si tu Sidy...ciorba preparata acasa este cea mai buna,nu?

    • Fara foto

      ghita , 01 martie 2010

      sant sofer si mananc ciorba de burta in toata tara.sincer,ca in transilvania nu se face mai buna nicaieri in romania.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Chiar ieri am servit ciorba de burta la restaurant si a fost foarte buna....bineinteles nu asa de buna cum o fac eu( asemanator cu ce a scris Gabi-banateanca). Dar citind ce comentarii ati scris pe aici...zau ca m-a apucat rasul de ce contradictii au aparut ! Fratilor...nu va mai certati atata ca este doar o reteta !!! Niciodata nu o sa faca la fel acelasi preparat cineva dim Maramures cu altcineva din Dobrogea sau din Iasi...nu are cum. Fiecare cu obiceiurile lui, din zona respectiva.Si mai ales cu gusturile familiei ca doar pentru ei gatim, nu ...?

    • Fara foto

      cristink , 13 februarie 2010

      imi place foarte mult cum arata ciorba din poze arata bine, eu am incercat sa fac dar nu a iesit :(( imi poti trimite pe email reteta dar sa fie pentru o singura persoana,deci incredientele cat vor fi? imi poti trimite o lista cu ce sa iau si cum se face? merci frumos alifeinahand@yahoo.com aprecieri sincere tututor care stiu sa gateasca, merita tot respectul.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Perfect de acord! Ciorba de burta are farmecul ei. Reteta este deschisa inovatiei si mai ales interactiva. Este o adevarata desfatare pentru consumator sa o ajusteze cu ingredientele puse la indemana fiecare dupa gustul lui! Bravo! Buna reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Imi place tare mult ciorba de burta...

    • Fara foto

      dan , 24 ianuarie 2010

      caceasta delicatesa, este o ciorba putin mai groasa decat altele. acest lucru se realizeaza cu 1-2 cartofi fierti care se paseaza impreuna cu morcovul. pentru gust si aspect se rade marunt un morcov, se caleste in ulei pina ce acesta capata culoarea morcovului si apoi se pune in ciorba- doar uleiul- la final dupa ce se ia de pe foc se drege cu usturoi , smantana, otet, oua, nu se pun verdeturi, ultima oara se pune o nuca de unt

    • Fara foto

      laura , 24 ianuarie 2010

      este cea mai buna reteta si este foarte simplu de facut.

    • Fara foto

      Adriana , 24 decembrie 2009

      Buna, imi pare rau sa constat k sunt atatia oameni pe internet care simt nevoia sa faca critica negativa... Eu fac ciorba de burta dupa reteta mamei, dar, uneori o mai schimb (adaug morcovul ras in ciorba-alteori nu) sau i pun "fata" -morcov ras si calit, oricum, fiecare face cum doreste. Ah, am facut ciorba de burta si cu o pulpa de pui k nu aveam vita si, nu a observat nimeni k e diferit gustul;) Deci, fiecare acasa la el, face cum i place si cu ceea ce are la indemana! Sarbatori Fericite tuturor!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Nu inteleg de ce atatea critici. Este reteta pe care cineva a incercat-o, a postat-o cum ca i-a placut. Fiecare sa faca dupa cum il taie capul. Ce e gresit in reteta? Nimic. Pana la urma este o ciorba nu o prajitura ce nu a crescut.Daca are gust bun, e perfecta. De unde stiu comentatorii ca nu e buna? Crd ca este foarte buna.

    • Fara foto

      moni , 21 noiembrie 2009

      Carla, daca tot spui ca suntem VARZA, spune tu unde ai invatat sa faci reteta pe care ai scris_o ? de nu te consideri si tu cu noi in oala de varza????

    • Fara foto

      Danut , 20 noiembrie 2009

      Buna ziua Doamnelor si Domnisoarelor.Imi cer scuze ca ma bag in discutie (asta din punct de vedere ca sunt barbat),dar cred ca "mira" are cea mai mare dreptate.Atunci cand faci o mancare-bineinteles depinde de persoana,faci cu ce ai auzit sau citit ca se face,dar si eu sunt de parere ca atunci cand o faci si iti este drag sa o faci-simti gustul mancarii inainte de a o gusta,pur si simplu iti pui imaginatia la incercare cu ce ar mai merge-cu ce ar mai fi buna.Cand traiesti intr-o familie,cam stii pe fiecare ce doreste si ce-i place,nu ramane decat sa te integrezi cam pentru toti cu ceva.O mancare o faci in primul rand din suflet daca o faci.Eu pe plan profesional nu am nici in clin nici in maneca cu mancarea-dar ador sa fac mancare pentru cei dragi mie.Retetele sunt pentru conspectat nu pentru a respecta o regula SFANTA.Nu am facut nici o data mancare in viata mea(si fac aproape zilnic) si sa nu imi treaca prin minte ca parca ar mai merge si asta,ar mai merge si aia.Chiar daca fac aceeasi mancare-totdeuna e diferita-exact cum a spus si "mira"-depinde de starea in care ma aflu.Apropo la cele care se incrunta cand aud de ciorba de burta si zic ca nu le plac-Doamnelor-cred ca ati uitat ca GUSTURILE nu se discuta.Nu cred v-a intrebat cineva personal daca va place sau nu aici pe acest dragut site.Nu e un site de scandal.Daca il citesti dintr-un anumit punct de vedere,ai sa realizezi ca chiar ai avut ce citi si invata.Inca ceva-nu cred ca in viata mea am facut aceeasi mancare la fel-intotdeauna mai imi trece ceva prin minte.Preparatul mancarii este ca sahul-intotdeauna intervine ceva nou.Am tot citit acest site in momente de relas,dar acum cand am vazut ce a scris "mira" nu am mai putut sta impasibil pentru ca sunt 101% de acord cu ea.M-am regasit in ceea ce a spus.In loc sa se vina cu discutii de genu:Eu am mai adaugat cutare;nu am mai pus cutare;ce ar trebui sa mai adaug...Deci chestii legate de reteta respectiva,aici se vine cu:Nu imi place!Pentru aceste persoane care afirma "NU IMI PLACE"->ma credeti dragutelor ca este neimportant si neinteresant pentru restul persoanelor de pe aici CE VA PLACE SI CE NU?Lasati sa se vina cu cat mai multe idei si cu cat mai multe retete ca pentru asta este acest site-pentru mahalagisme sunt:MIRC-MESS...etc...reorientativa..parerea DOAR a mea.Sarutari de maini si toata stima pentru cele ce vin cu propuneri diverse.Sarut mainile tuturor.

    • Fara foto

      livia , 17 noiembrie 2009

      cum pot face cioaba de burta

    • Fara foto

      livia , 17 noiembrie 2009

      cum pot face cioaba de burta

    • Fara foto

      NU IMI PLACE CIORBA DE BURTA , 07 noiembrie 2009

      Va certati pe cine ce face in materie de ciorba de burta. Imi faceti sila, nu imi place deloc mancarea asta asa ca mancati voi pana nu mai puteti!

    • Fara foto

      Nelly Marina , 26 octombrie 2009

      Ciorba de burta iese foarte buna daca se fierbe incet si daca se adauga si ardei iute taiat rondele .Compozitia de ou zeama de lamaie smantana se adauga dupa ce s-a fiert burta si se amesteca cateva minute bune pentru a nu se cuagula oul.Pofta buna

    • Fara foto

      angi , 25 octombrie 2009

      buna reteta!! sper ca cine a postat-o nu se ia dupa comentariile negative. eu am facut si mi-a iesit fb. fiecare e liber sa o faca cum vrea..

    • Fara foto

      Gabi , 04 octombrie 2009

      Doamnelor, cite case atitea obiceiuri..., dar pe mine personal nimeni nu ma va convinge sa fac ciorba in zeama in care a fiert burta pentru prima data. Astfel, noi facem ciorba de burta in felul asta: un os de vita cu maduva si daca se poate si cu ceva cartilaje ( nu copita?!, adidashi sau alte alea), zarzavaturi ca pentru o supa ( noi sintem banateni si facem des supa) si facem o supa clara din astea. Separat, dar foarte separat, fierbem burta albita, frecata etc, etc ( personal nu suport gustul acela de intestine de vita foarte pronuntat pe care il are burta la prima fierbere. Asta este si motivul pentru care rar mi se intimpla sa maninc ciorba de burta in oras), iar apoi le combinam, supa clara si burta. Desigur la fiert, in supa poti pune ce vrei si dafin si piper, iar dresura urmareste aceeasi regula, la inceput, la sfirsit, in oala in farfurie etc, numai gustoasa sa fie si sa-ti placa!

    • Fara foto

      dana , 20 septembrie 2009

      Nu am incercat reteta,dar am citit comentariile,ce urit din partea celor care nu au vazut nimic bun,mira are perfecta drepate fiecare gateste diferit,dar pare ca e tipic rominesc de a vedea in oameni numai ceia cei rau,trezitiva dragilor si incercati sa ginditi si pozitiv sa mai acceptati si pe cei care fac greseli.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Eu cred ca orice gospodina poate readapta orice reteta dupa cerintele si mofturile membrilor familiei sale, ca de fapt, de aceea gatim sa ne hranim familia, iar mancarea pe care o punem pe masa sa fie apreciata de cei care o servesc.

    • Fara foto

      larisa , 10 septembrie 2009

      Buna, am citit si eu reteta d-nei Burdulea este reteta pe care o fac si eu dar in cantitati mai mari pt ca imi iese super buna.Este reteta din cartea de bucate a SANDEI MARIN. Eu mai adaug la sfarsit in galbenusuri si otet si smantana, iar cat timp se raceste burta ca sa o pot taia ,in zeama pun usturoi pisat dupa care strecor zeama inainte de a pune burta taiata fideluta. A FOARTE IMPORTANT IN CIORBA DE BURTA NU SE PUNE VERDEATA SI NICI FAINA! PS scuze dar nu pot sa ma abtin pt. CARLA VARZA CAM E RETETA TA NU SE FIERBE NIMIC SEPARAT, NU SE PUNE GOGOSAR !

    • Fara foto

      Carla , 05 septembrie 2009

      Sunteti varza. In primul rand toate se fierb separat. Ciolanul de vita, Burta , legumele. Nu se foloseste zeama de la burta... doar cea de la ciolan si de la zarzavat. Daca e burta prefiarta si taiata fideluta se poate fierbe direct in zeama de ciolan, dupa ce este strecurata. Supa care ramane de la legume ( dupa ce este si asta strecurata) se adaoga peste burta si se lasa la fiert pana este fiarta burta. In zeama de legume se adauga ce doriti, fiecare dupa gust, piper, dafin, telina (si frunze) de baza fiind numai morcovul ceapa si albitura.Ouale se bat cu smantana si se adaoga numai dupa ce s-a oprit focul. Tot dupa gust se pun otetul, gogosarii si usturoiul dar cu masura, acestea putand fii suplimentate in farfurie. Deci doamnelor, daca vreti o ciorba ca la mama ei uitati de borsul de cartofi ciorba de burta e cu totul alta mancare. Si daca va faceti griji pentru legumele fierte care raman, mai fierbeti doi cartofi, puneti niste maioneza si castraveti murati si ati facut si salata "a la rus"

    • Fara foto

      Viorel , 25 august 2009

      RETETA IN SINE e cea mai buna, (am fost bucatar 15 ani la cea mai cautata carciuma pt. ciorba asta !) verdeata nu se pune sub NICI o forma ! si nici faina !! tre' sa fii idiot. Daca fierbi copita cum trebuie, (o ora jumate - doua la oala cu presiune) merge inlocuita copita cu 'adidashi' ...ideea e ca ciorba sa fie va^scoasa. Doar galbenusuri frecate cu smantana,se adauga la servire, scuze, am uitat... Fatza se obtine din morcov ras mpe razatoarea mica si prajit in ulei, pana caramelizeaza. Servire: --Bolul, o lingura de ..dressing, si 'fatza'...o mana buna de burta, si zeama pana la completare Smantana, otet, mujdei concentrat si ciusca, SEPARAT, pe masa. !! un rom mic inainte, si o bere dupa, ..te scoala de pe boala.Punct.

    • Fara foto

      joana , 18 august 2009

      Pentru unii: 1.SMANTANA(SAU IAURT) SE AMESTECA CU FAINA SI GALBENUSURI. (SI SEADAUGA TREPTAT,ADAUGAND CONTINUU-PT A NU SE CREEA ZDRENTE) 2.IN CIORBA SE ADAUGA OTET !!!! (GOGOSARI SI USTUROI) Si inca ceva..pt un "comentator"-se pun boabe de piper!!! Regret daca i dezanagesc pe unii..dar 100% e cum spun eu,nu pentru ca spun eu..ci pentru ca asa spune o un"retetar de retete culinare" foarte vechi si de demult. In rest...fiecare gateste cum vrea! :

    • Fara foto

      doctor ovi , 16 august 2009

      Este corect sa se frece ouale cu otet si apoi cu smantana pentru ca atunci cand se adauga peste ciorba fierbinte nu se mai zdrentuiesc. Pentru a evita zdrentuirea ciorba trebuie sa fie lasata sa se raceasca pana la 65 grade. In ceea ce priveste adaugarea de verdeturi este facultativa (de obicei nu se adauga). CONCLUZIE- reteta este corecta, nu trebuie sava legati de mici amanunte>

    • maria simion

      maria simion (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Buna fetelor, tot ce am citit... Nu-mi place, va recomand sa incercati reteta mea, ce ziceti? Deci,punem burta la fiert ,pana da un clocot,se pune otet peste ea si se lasa cam 10 minute acoperita,sa zicem la un kg de burta se pune cam 300 ml otet.o luam ,o clatim bine si o punem la fiert cu os de vita,ardel gras,telina,ceapa si morcov. Din tot acest zarzavat eu folosesc doar morcovul,pe care-l dau pe razatoarea mica si-l calesc in ulei. Se strecoara zeama,burta se taie fideluta,se adauga morcovul calit,cuburi knorr de:vita,legume si smantana{dupa cantitatea de ciorba}. Dupa ce clocotesc se acreste cu otet si se opreste.separat se amesteca galbenusurile cu smantana dulce si se pune incet in oala amestecand incontinuu.la final se pune si usturoi pisat dupa gust. Daca veti dori s-o probati va pot scrie cantitatile fara sa dati gres. E ffff gustoasa si noi avem succes cu aceasta reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Ciorba mea:

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Ciorba mea, arata asa:

    • Fara foto

      luca , 05 august 2009

      Imi pare rau dar reteta este gresita. Eu o prepar in alt mod dar am probat ptr ca vreau sa probez si alt fel. Dar a iesit rau nicidecum ciorba de burta. Si verdeata o strica deasupra. Eu in locul otetului tai ardei iute murati si amestec cu putin ulei si otet (o lingurita) si o pun intr-un bol separat. NU SE BAGA OTET IN CIORBA!

    • Fara foto

      cioara , 27 iulie 2009

      Mai fratilor, ciorba de burta se mai face si cum ne place, cum am prins de pe ici de pe colea astia care nu traim sa mancam numai prin restaurante ci mancam ce gatim acasa, ca deh, asteas vremurile de criza. Eu dupa ce s-a fiert burta o scot, o tai bucatele si cu zarzavatul il mixez bine si-l pun peste zeama, apoi dreg cu smantana, oua si otet - are o usora culoare galbuie. Si cine a mancat ciorba la mine la masa mi-a cerut reteta. Sunt persoane care arunca zarzavatul si sincer cand o vad asa alba nici nu-mi place. Fiecare face cum ii place.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Eu prepar ciorba de burta in mod obisnuit ,separat calesc un morcov ras in putin ulei si il adaug la sfarsit.Otet,smantana si usturoi pisat pun in castronele pe masa si fiecare isi pune in ciorba ce vrea si cat vrea.

    • Fara foto

      Petruta Tenescu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Eu adaug spre sfarsit cateva feliute de gogosar murat si e foarte buna, ii schimba putin gustul, dar este foarte interesant.

    • Fara foto

      mirela , 06 martie 2009

      Oameni buni, faceti mare greseala, am facut ciorba de burta si e super! Sunt casatorita cu grec si el asa ceva nu mananca, dar a incercat si i-a placut ft mult. Chestia cu patrunjelul nu e mare scofala, daca vrei nu pui. Va multumesc, Mirela Grecia.

    • Fara foto

      vio , 25 februarie 2009

      Fac ciorba de burta mai des decat supa de pui, pentru ca o fac super gustoasa. Sotul meu nu a gustat ciorba de burta 20 de ani, pana i-am facut eu si de atunci e preferata lui. Deci reteta de mai sus e foarte gresita.

    • Fara foto

      alex , 22 februarie 2009

      Eu va spun un lucru, dragilor, cum nu ai face, dar o ciorba in care se adauga otet nu poate fi gustoasa, mai ales care se face cu burta de vita (nu este igienic).

    • Fara foto

      Andyloo , 19 februarie 2009

      Draga Cristina,de culoarea galbena ce sa zic,....:))! Eu stiu ca se da cu: Morcov ras si calit,si acum de preferinta, ori storci morcovu de vitamine si culoare prin strecuratoare in oala,ori il adaugi in ciorba!

    • Fara foto

      radu , 18 februarie 2009

      Pentru Monica: Draga mea, se pare ca ai lucrat degeaba intr-un restaurant, deoarece nu ai invatat nimic. In ciorba de burta nu se pune verdeata, ci radacini de verdeata (ex: radacina de patrunjel, radacina de telina). De aceea iese ciorba alba. Ai inteles !!!

    • Fara foto

      monica , 14 februarie 2009

      Doamne, Dumnezeule =))))) numai ciorba de burta nu e asta....si am citit mai multe retete de ciorba de burta pe net.....(eu chiar in momentul asta fac ciorba de burta) si vroiam sa vad cum fac altii.....m`am minunat si mi se pare o prostie sa vad ca multa lume pune verdeata la ciorba de burta....fratilor ciorba de burta se mananca ALBA simpla....nu cu verdeata,piper si mai stiu eu ce minuni.....am lucrat intr`un restaurant ani de zile ca ospatar dar va zic sincer....nici cel mai cretin client nu mi`a cerut niciodata in viata lui ciorba de burta cu verdeata

    • Fara foto

      Luca , 12 februarie 2009

      Vreau sa spun ca ciorba de burta care este scrisa nu are cum sa iasa bine si buna, pt k modul de preparare si ingredientele sunt gresite, eu prepar cantitati mari de ciorba de burta la un restaurant din Baile Felix si va spun pe cuvint ca, daca s-ar proceda asa, am da falimrnt.

    • Fara foto

      Luca , 12 februarie 2009

      Sunt de profesie bucatar la un restaurant din Bihor si va zic ca reteta aceasta este o prostie, ciorba de burta e cu totul altceva.

    • Fara foto

      Mariana , 09 februarie 2009

      Sunteti cei mai tari!

    • Fara foto

      mariana oana , 01 februarie 2009

      Vreau sa stiu si eu cand se pun galbenusurile cu smantana, dupa ce opresti focul sau inainte ???

    • Fara foto

      ioneladan , 14 ianuarie 2009

      Este tare buna!

    • Fara foto

      alin smole , 13 ianuarie 2009

      Imi pare rau, dar reteta este gresita, deoarece in ciorba de burta nu se pune deloc verdeata. Asta o spun maestrii bucatari.

    • Angel Gabriel Lungu

      Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2009

      De la mine acasa si prin diferite locuri am invatat urmatoarele despre ciorba de burta:se bat galbenusurile cu smantana si se adauga la final ca sa nu se zdrentuiasca, intr-adevar se pune si putin otet in ciorba si usturoi ptr aroma!Probabil a scris despre galbenusuri cu otet asemanator cu borsul de verdeturi dres cu ou unde se bat ouale cu sarea de lamaie sau borsul ca sa nu se zdrentuiasca!

    • Fara foto

      Ana , 30 decembrie 2008

      Ba este cat se poate de corect sa adaugi putin otet dupa ce ai batut bine ouale si ai pus si smantana.....Astfel nu exista riscul sa ai o ciorba de burta cu ....zdrentze ci frumos omogenizata

    • Fara foto

      13 ani 1995 , 30 decembrie 2008

      Frate, ce reteta e asta :)) Nu e buna deloc, cik se fraca oule cu otet, ce-ai frate esti nebun... O sa iasa un bors... [parerea mea] :D

    • Fara foto

      cristina , 18 august 2008

      Eu chiar acum fac ciorba de burta si zarzavaturile care au fiert eu la pasez f bine si la adaug si pe ele in ciorba, astfel capatind o culoare galbena f naturala.

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      Ciorba este facuta dupa sistem oltenesc. Nu este rau, dar sistemul acesta cu o parte din ingrediente puse separat si adaugate doar in farfurie duce la pierderea savorii ciorbei.

    • Fara foto

      taica , 21 iunie 2008

      ce se face cu zarzavaturile dupa ce au fiert? daca iau burta prefiarta si feliute, asa cum se obisnuieste mai nou, cat trebuie fiarta? initial nu se adauga smantana? se pune doar in farfurie, sau se amesteca o parte cu galbenusurile?

    • Fara foto

      PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      GALBENUSURILE SE AMESTECA CU SMINTANA, SI OTETUL SE ADAUGA SEPARAT

    • Fara foto

      nu conteaza , 23 mai 2008

      Si asta inseamna ca nu e corecta deloc? Doar o exprimare gresita, draga mea.

    • Fara foto

      buzaianu marian , 22 mai 2008

      se bate impreuna cu ouale si smantana.

    • Fara foto

      PASARE CORINA , 21 mai 2008

      NU ESTE CORECTA RETETA DELOC DEOARECE NU SE FREACA GALBENUSUL CU OTET.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2124 voturi

Ingrediente

  • 4 l de apa,
  • 1 kg de burta
  • un picior de vitel sau vaca,
  • zarzavat de supa
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • un morcov
  • un patrunjel
  • o ceapa intreaga
  • 2 linguri de otet
  • 2 galbenusuri
  • smantana
  • hrean
  • sare,
  • mujdei de usturoi.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

7 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Dobren Floarea

Stim, stim! Am mai mancat ciorba de burta la dumneavoastra...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe