autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt si osul care ramine de la carne.


Se lasa sa fiarba bine.


Se toarna borsul fiert separat si strecurat.


Se adauga verdeata taiata fin, rosiile, carora li s-au scos semintele, si sare. lasa sa dea citeva clocote.


Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de piine muiat si stros bine.


Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou, sare, piper. fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba. Inainte de a se servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus batut cu smintina.

  • 45 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lida Bandila , 30 ianuarie 2014

    ce mananci acolo?

  • Fara foto

    Andreea Bindila , 29 ianuarie 2014

    si ieu fac acum de seara manac cu sotul meu

  • Fara foto

    Ionica Nec , 29 octombrie 2013

    foarte gustoasa am facuto cu os proaspta de vita

    • Fara foto

      Vlad Georgian , 26 iulie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Carstoc Mariana , 20 iulie 2013

      preferata mea

    • Fara foto

      Daniel Frangu , 17 mai 2013

      este foarte buna si gustoasa.

    • Fara foto

      Monica , 10 iulie 2010

      am facut si eu ciorbita aceasta si mi-a iesit foarte buna...Multumesc!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O ciorbita tare buna!

    • Fara foto

      MADY , 28 iunie 2010

      Mama mea o face mai buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Nu pun nici eu paine, uneori nici orez nu adaug la compozitia de perisoare, insa pun orez in ciorba.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      elena , 04 martie 2010

      nici eu nu pun paine, eu pun 2 oua si nu se desprind, eu mai completez cu gogosar rosu taiat marunt... e foarte buna. aceasta reteta am facut-o prima data fara carte de bucate doar cu multa dragoste. pup

    • Fara foto

      istodor anamaria , 24 februarie 2010

      sunt super bune toate ciorbele

    • Fara foto

      bella , 12 februarie 2010

      e o cirbita delicoasa...mai ales cand o faci cu drag pt cineva

    • Fara foto

      ruxandra , 01 februarie 2010

      nici eu nu fac perisoarele cu paine. incercati sa le tavaliti prin faina dupa ce le-ati dat forma, nu se rup

    • Fara foto

      V.P. , 29 noiembrie 2009

      Osul se pune impreuna cu zarzavatul si se fierbe bine !? Chiar daca e os, nu va trebui sa iei spuma intii si abia dupa ce a fiert bine sa punem zarzavatul ? Eu stiam ca la perisoarele pentru ciorba nu se pune piine de loc .

    • Fara foto

      Roxana , 24 noiembrie 2009

      super tare.prima data cand fac ciorba de perisoare.mi-a iesit criminal.sarut-mana pt reteta;)

    • Fara foto

      iulia , 24 octombrie 2009

      cred ca o sa iasa o bunatate va pup chiar iti este de folos gustul altora

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Foarte buna ciorba

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      aceasta ciorbita este preferata sorei mele insa eu nu pun paine in compozitie si pun patrunjel tocat marunt iar borsul il fierb separat cu pasta de tomate si il pun in ciorba cu 5 minute innainte de a o da jos de pe foc

    • Fara foto

      CAMELIA , 21 septembrie 2009

      Eu fac perisoarele astfel: toc un piept de pui, adaug un ou batut, jumatate lingura gris de orez, putina verdeata, amestec bine totul si adaug perisoarele in oala dupa ce zarzavatul a inceput sa fiarba. nu adaug orez in compozitie, dar pun o lingura de orez la fiert odata cu zarzavatul obisnuit de ciorbe. E cea mai buna ciorba dintre toate.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Super ciorba !

    • Fara foto

      mire , 18 septembrie 2009

      Nu cred ca s-ar potrivi gris in perisoare si nici paine. Ou, verdeata ,condimente si eventual 2 linguri de orez. Asa fac si iese super

    • Fara foto

      iuliana , 24 august 2009

      Scuze ,am vrut sa spun ca nu se farama deloc.

    • Fara foto

      iuliana , 24 august 2009

      Eu fac perisoarele altfel, calesc ceapa, ardei verde si orezul il las pana se umfla orezul si dupa aia, cand s-a inmuiat ceapa, ardeiul si orezul il pun in carnea tocata, amestec tot si se pun delikat, piper, patrunjel, oua si apoi formez perisoarele. Ies f bune si se farama, dar cu paine nu am facut niciodata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Imi place ciorba de perisoare foarte mult...

    • Fara foto

      niculina , 28 iunie 2009

      Eu nu pun orez in perisoare pentru ca se umfla si ies urite.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Eu pun orezul crud, nu adaug paine, iar borsul il pun spre final. Mai dau un clocot si inchid. Adaug verdeata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      NICIDATA nu am pus paine in compozitia de perisoare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Hmmm, paine in perisoare??? Hmmm nu prea imi place sincer,pentru ca se strica urgent de la paine.

    • Fara foto

      mihaela roman , 30 aprilie 2009

      Aceasta reteta este foarte buna. Eu locuiesc in costa rica si sotul meu este de aici si ii place foarte mult reteta, este favorita, va multumesc.

    • Fara foto

      aura (Bucatar) , 20 martie 2009

      Asta e reteta originala!

    • Fara foto

      stan lucretia (Bucatar) , 14 martie 2009

      Nu pun in carnea de perisoare nici orez si nici ceapa, pun ou verdeata condimentez si ma ud pe maini cu apa rece si modelez perisoarele, iar daca compozitia este prea moale o pun in ciorba cu lingura ca pe galusti, incercati si asa.

    • Fara foto

      Karina , 12 februarie 2009

      Eu perisoarele le fac astfel: calesc o ceapa, pun si orezul peste si le las 1 min sa se caleasca impreuna, apoi torn aceasta compozitie intr-un bol unde se afla carnea macinata si condimentez. Apoi se pun in ciorba.

    • Fara foto

      oana , 21 ianuarie 2009

      Buna reteta dar eu am adaptat-o in functie de preferintele culinare ale familiei mele; 1.nu pun in compozitia perisoarelor piine,le tavalesc pe toate prin faina,le tin pe un platou si cind le termin de format le pun in ciorba clocotinda 2.in loc de orez pun gris 3.nu punem rosii se prefera ciorba acra si alba 4.verdeata este numai din leustean

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      In compozitia de perisoare pun verdeata tocata marunt, dar NU pun piine !!! Orezul il pun crud. Pina fierb perisoarele, se fierbe si el...

    • Fara foto

      andreea , 09 decembrie 2008

      Super de tot ciorba!

    • Fara foto

      ilona , 21 noiembrie 2008

      Nu trebuie fiert orezul inainte. Poti sa le fierbi cat de mult, ca nu se sfarama. Se pune ou in compozitie.

    • Fara foto

      irina , 09 noiembrie 2008

      Eu nu folosesc piine la tocatura, iar orezul, morcovul, ceapa tocate marunt (eu le toc la robot) le calesc citeva minute, da' este delicioasa...

    • Fara foto

      Nicu , 26 octombrie 2008

      Ciorba de perisoare e buna si destul de simpla. Din carne de pui pare cam "uscata". O prefer din carne de vita si carne de porc combinata.

    • Fara foto

      Gabi , 25 octombrie 2008

      Este Super ciorba, dar atentie, orezul trebuie fiert un pic inainte de a fi pus in compozitie, altfel riscati sa se desfaca perisoarele pentru ca trebuie sa le fierbeti mult.

    • Fara foto

      cristina , 17 septembrie 2008

      Ciorba de perisoare este foarte buna, mai ales cea din piept de pui.

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 10 iulie 2008

      e super ciorba,ca in Ardeal

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

979 voturi

Ingrediente

  • 2 l de apa
  • 1 l de bors,
  • zarzavat de supa (un morcov
  • un patrunjel si o ceapa)
  • verdeata
  • 3 rosii
  •  
  • 1galbenus,
  • 2 linguri de smintina
  • 500 de g carne cu os
  • o felie de piine,
  • 2 linguri de orez, 
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Lida Bandila

ce mananci acolo?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe