autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare si cubul Knorr Gaina.


Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os).


Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert.


Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in clocot, se toarna compozitia de smanatana si ou, amestecand continuu.


Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita.


Se mai fierbe cateva minute.


  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    roxana (Bucatar sef):

    deliciosa chiar foarte buna. Sotul meu a ramas placut surprins

  • Fara foto

    samoila ana (Bucatar sef):

    Nu am pregatit aceasta ciorba, dar in curand o voi face ca mi se pare gustoasa ca o ciorba de burta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Ca orice mancare si ciorba radauteana iese de fiecare data cu alt gust. In functie de starea de moment, de ingrediente, de multe. Oricum de fiecare data este foarte buna si apreciata. Eu o fac foarte des ca are cautare.

    • Fara foto

      Alex (Bucatar sef):

      Eu sunt din Vrancea si pot sa zic ca prietena mea m-a \"cucerit\" cu ciorba asta. este fantastica! A trebuit sa recunosc ca se mananca \"mai gustos\" in nordul Moldovei decat la mine! Si acum, in bucatarie. O adevarata provocare sa gatesti \"dupa text\", fara sa fi vazut vreodata cum se face:))) O combinatie grozava de ingrediente! Deja imi \"ploua-n gura\"(popular) :D. Foarte buna. Recomnad!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 115 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Chistol Bianca Mihaela , 22 decembrie 2013

    a so fac si eu.

  • Fara foto

    Cretu Laura , 07 decembrie 2013

    senzationala....

  • Fara foto

    Rusu Mircea Eugen , 22 noiembrie 2013

    extraordinara

    • Fara foto

      Elena Groman , 20 august 2013

      foarte bună

    • Fara foto

      Ella Elle , 14 iulie 2013

      a so fac si eu.

    • Fara foto

      Cafea Cu Lapte , 13 iulie 2013

      a so fac si eu.

    • Fara foto

      Daniela Mateiciuc , 13 iulie 2013

      o fac destul de des pt ca le place la nurorile mele.

    • Fara foto

      Daniela Mateiciuc , 13 iulie 2013

      este grozav de buna!

    • Fara foto

      ionel din focuri (Bucatar) , 25 iulie 2012

      Porumbul fiert e foarte bun!! nu stiti ce pierdeti! Ce legetura are porumbul fiert cu ciorba radauteana? Nici una.Exact ca ciorba de burta.Ciorba radauteana e ciorba radauteana,ciorba de burta e ciorba de burta,iar porumbul fiert........ Am mancat aceasta ciorba la restaurant anul trecut si am ramas surprins cat de gustoasa si buna e...sunt chiar fara cuvinte sa o descriu. Nu prea am experienta in bucatarie dar intr-o zi cu soare si cu doua dimineti o sa ma apuc so fac :-))

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2012

      La noi îi spune "zama aită" şi se face dintr-un pui de casă întreg plus legume(fără cartofi) şi la urmă se pune usturoi zdrobit şi se drege cu gălbenuşuri şi smântână. Pătrunjel, tarhon-ce obişnuiţi- pe deasupra! O bunătate, chiar săptămâna asta am făcut, dar nu ştiam că-i rădăuţeană.

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

      pulpe in ciorba?:O:O:O:O

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      Am vrut sa mananc o ciorba de burta si am primit o ciorba Radauteana.Chiar daca as fi vrut sa ma supar,nu as fi putut.Seamana prea mult cu :Ciorba de Burta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Poate ca este dreasa ca o ciorba de burta, dar niciodata nu va avea gustul acesteia...niciodata nu va fi ciorba de burta... Cred ca este totusi o ciorba specifica unei anumite zone...si unui anumit timp...si trebuie sa respectam lucrul acesta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Si mie imi place .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      O ciorba minunata!

    • Fara foto

      Marin , 23 aprilie 2010

      Ce rahat de zama e asta de ce pui cuburi dupa ce ai pus o gramda de carne.Carnea care se desprinde de pe os e fiarta nu frageda , chiar daca gaina are 100 e ani.Mai invata bucatarie si trimite dupa aia retete .......!

    • Fara foto

      nicoleta irina , 31 martie 2010

      am facut o singura data si a iesit buna insa eu o fac cu bors proaspat

    • Fara foto

      petro17 , 22 martie 2010

      buna sa stiti caci este foarte buna si este bine sa o incercati este asemanatoare ciorbei de burta eu o fac rar din simplul fapt caci sotul meu nu mananca carne si smantana dar din partea mea as mancao zi de zi. pofta buna

    • Fara foto

      doru , 16 martie 2010

      Eu fac ciorba numai cu piept de pui, iar legumele din reteta dupa ce le fierb, le pasez piure.Daca n-ati incercat pina acum nu ezitati e o ciorba pe cinste. Pofta buna!

    • Fara foto

      lumi , 27 februarie 2010

      ciorba radautana este una din cele mai sofisticate si delicioase ciorbe.intr-adevar de fiecare data iti iese altfel dar cu dragoste e intodeauna buna eu o prepar numai cu piept de pui si la sfarsit pentru savoare rad un morcov pe razatoarea mica si il calesc intr 0 lingura de unt apoi la sfarsit adaug acest ingredient.o fac un pic diferiat de ce este scris pofta buna chiar acum am terminat o si o mananc cu crutoane cu unt asa ii simt mai bine gustul

    • Fara foto

      flavius , 26 februarie 2010

      fratilor...din 10000 de pareri pina la urma iese ciorba buna... intradevar nici eu nu stiu sa se foloseasca pulpe de pui ci numai pieptul..la fel cum stiu ca initial se incepe cu osul de vita...iar usturoiul nu se pune direct in ciorba..eu strecor zeama prin usturoiul pisat...dar... gusturile nu se discuta..

    • Fara foto

      deea , 13 februarie 2010

      eu am facut ciorba radauteana dupa aceasta reteta si a iesit exact ca la restaurant.incercati si voi,iar daca cineva are ceva de comentat postati voi o reteta mai buna!suntem buni cu totii sa aducem critici la adresa celorlalti!merci pt reteta!

    • Fara foto

      Ionel , 24 decembrie 2009

      Eu sunt din Radauti, unde s-a inventat "Ciorba Radauteana", iar aceasta reteta nu se face NICIODATA cu pulpe de pui, ci doar cu PIEPT DE PUI. Asta e in primul rand, in al doilea nu se puna smantana in ciorba, ci iaurt ( lapte acru). Smantana se pune, daca doresti, atunci cand o servesti. Tot in ciorba la final se pune putina zeama de la un mujdei de usturoi. Incercati in acest mod si veti vedea ca va iesi o ciorba minunata.

    • Fara foto

      rodica , 09 decembrie 2009

      am citit tot si imi pare rau ca aproape toate persoanele ce zic ca se pricep nu au dreptate .E o ciorba BUNA AAA dar pt a iesii cum trebuie originala trebuie fierte oase de vita cu maduva dupa continuat cu PIEPT DE PUI nu pulpe sau alta carne pt ca nu mai e CIORBA RADAUTEANA!!!!

    • Fara foto

      irina , 03 decembrie 2009

      soacra mea m-a cucerit cu ciorba asta

    • Fara foto

      miha , 20 noiembrie 2009

      este foarte buna!!!am facut si eu azi pentru prima data dar a iesit fff buna

    • Fara foto

      Mariana , 13 noiembrie 2009

      Atentie la momentul cind trebuie pusa smintina cu galbenusurile de oua.....se pun cind ciorba s-a mai racit penrtu a nu se taia smintina.

    • Fara foto

      mary , 01 noiembrie 2009

      Ciorba radauteana e super delicioasa ! Eu o fac dar ,legumele si pieptul de pui le fierb apoi strecor totul...adaug galbenusurile cu smantana si gata ciorbita ! Piper ,usturoi si otet pun la masa si fiecare isi pune in farfurie cat doreste! Nora mea zice ca e ff delicioasa! Va pup! spor la treaba!

    • Fara foto

      mariana , 17 octombrie 2009

      am facut supa asta...e minunata...si se face realtiv usor...

    • Fara foto

      vera , 15 octombrie 2009

      super buna .este prima data cand am facut,dar este un deliciu

    • Fara foto

      gabriela , 03 octombrie 2009

      foarte buna ! dar sa va spun cum o fac eu :se pun bucatile de piept de pui(iese mai gustoasa cu piept)la fiert impreuna cu legumele,cateva foi de dafin si putine boabe de piper, dupa ce sunt fierte se strecoara totul , se scot foile de dafin si piperul.In oala in care vreti sa preparati ciorba puneti putin ulei,2-3 catei usturoi pisati, legumele pisate si lasati putin sa se caleasca ,adaugati apoi pieptul de pui taiat juliean (suvite)si supa strecurata. Se lasa sa dea cateva clocote,dupa care dam de pe foc.Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si putina zeama de lamaie(dupa gust,cine vrea isi mai pune in farfurie)sau in loc de lamaie se folosesc cateva bucati de gogosari in otet taiati cubulete.Se pun cateva polonice de supa peste smantana si cand ciorba este calduta se drege cu acest amestec.Asa o fac eu si iese forte buna ,zici ca-i ciorba de burta.Va doresc pofta buna daca doriti sa o incercati.

    • Fara foto

      gabriela , 03 octombrie 2009

      foarte buna ! dar sa va spun cum o fac eu :se pun bucatile de piept de pui(iese mai gustoasa cu piept)la fiert impreuna cu legumele,cateva foi de dafin si putine boabe de piper, dupa ce sunt fierte se strecoara totul , se scot foile de dafin si piperul.In oala in care vreti sa preparati ciorba puneti putin ulei,2-3 catei usturoi pisati, legumele pisate si lasati putin sa se caleasca ,adaugati apoi pieptul de pui taiat juliean (suvite)si supa strecurata. Se lasa sa dea cateva clocote,dupa care dam de pe foc.Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si putina zeama de lamaie(dupa gust,cine vrea isi mai pune in farfurie)sau in loc de lamaie se folosesc cateva bucati de gogosari in otet taiati cubulete.Se pun cateva polonice de supa peste smantana si cand ciorba este calduta se drege cu acest amestec.Asa o fac eu si iese forte buna ,zici ca-i ciorba de burta.Va doresc pofta buna daca doriti sa o incercati.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Este o ciorba extraordinar de buna,chiar azi am facut-o,cu aceasta ocazie pun si cateva poze.Pot sa spun ca am testat aceasta reteta,identic am facut-o si eu.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Este o ciorba extraordinar de buna,chiar azi am facut-o,cu aceasta ocazie pun si cateva poze.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Este o ciorba extraordinar de buna,chiar azi am facut-o,cu aceasta ocazie pun si cateva poze.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Este o ciorba extraordinar de buna,chiar azi am facut-o,cu aceasta ocazie pun si cateva poze.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Este o ciorba extraordinar de buna,chiar azi am facut-o,cu aceasta ocazie pun si cateva poze.Felicitari.

    • Fara foto

      simika , 15 septembrie 2009

      E foarte, foarte, foarte buna. Diseara fac si eu. O sa fac o poza. E intra-devar asemanatoare la gust cu ciorba de burta si pastreaza aceeasi reteta, insa e buna pentru cei care nu mananca burtica de vita (ca mine asa:D)

    • Fara foto

      violeta , 14 septembrie 2009

      Incercati aceasta reteta cu pipote de pasare in loc de pulpe sau piept de pui,este delicioasa noua ne place foarte mult,pipotele le taiati suvite si restul stiti deja

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      E grozav de buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      E grozav de buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      E grozav de buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      E grozav de buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      E grozav de buna.

    • Fara foto

      roxana , 08 septembrie 2009

      Am facut si eu ciorba si vreau sa va spun ca a iesit delicioasa, cea mai buna ciorba. E prima data cand fac si a doua oara cand mananc. O reteta de nota 10.

    • Fara foto

      Vali , 12 august 2009

      Felicitari Michael pt. comentariu care este pertinent si da sunt convinsa ca este super ciorbita.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O ciorba tare gustoasa, hranitoare.

    • Fara foto

      ghentoaea@yahoo.com , 03 august 2009

      Dragilor, ciorba radauteana = ciorba de pasare . ciorba de burta e ce va spune numele BURTA. Acum am citit mesajele si m-au facut sa zimbesc tinerilor. Lasati novelele si cititi cartile de bucate ca novele, cititi foarte atent si tot ce puteti despre nutritie. Acestea va vor ajuta sa va largiti orizontul in ale bucatariei. Exemplu prepari un sos cu apa ai un gust slabut il prepari cu supa de carne ai un gust superb. La supe, ciorbe, borsuri si in general unde ai nevoie de ceapa cit mai multa ea da gustul! Cititi si PRACTICATI.

    • Fara foto

      amalia , 26 iulie 2009

      Ciorba este super de buna, imi iese excelent.

    • Fara foto

      Catalina , 15 iulie 2009

      Imi pare rau sa va dezamagesc, DAR aceasta nu este reteta de ciorba radauteana...Aceasta ciorba se face dupa o reteta "secreta" la restaurantul Central din Radauti. Faimoasa bucatareasa de acolo, acum administratorul localului, a incercat sa isi breveteze inventia, dar din pacate acest lucru nu a fost posibil pentru ca reteta contine numele orasului. In urma cu foarte multi ani d-na a incercat sa ii fie pe plac sotului care nu manca ciorba de burta SI a incerat o ciorba "ca de burta" dar din PIEPT de curcan. Reteta a fost o reusita si a inceput sa o prepare si pentru restaurant. Din motive economice si pentru ca pieptul de curcan este scump...ciorba se prepara de foarte multi ani din PIEPT DE PUI. E important de stiut pentru ca reteta sufera modificari de la o gospodina la alta. Acum am restaurant si prepar aceasta ciorba...si am primit si laude de la faimoasa inventatoare a ciorbei radautene :) Eu folosesc doar smantana naturala si cantitatile. Si niciodata Knor, Delikat...In ciorba NU se pune verdeta iar ca aspect final trebuie sa fie o ciorba alba, densa, fara verdeturile strecurate in prealabil. Niciodata nu se pune usturoiul in ciorba..el se serveste separat. A!!! si orice alt tip de carne folosit va schimba cu totul gustul...deci CIORBA RADAUTEANA nu se face din carne de vita...pulpe de pui...sau ceafa de porc :)

    • Fara foto

      miraculozitate , 05 iulie 2009

      Ciorbita se poate face si cu pulpa de vita taiata cubulete si e la fel de gustoasa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      O ciorba de nota 10 cu felicitari.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Sunt unii pe-aici si prin alte site-uri culinare care aseamana ciorba radauteana cu ciorba de burta, gasindu-le oarece afinitati papilo-gustative, mai ales datorita folosirii usturoiului, si care le dau niste nume din cele mai nastrusnice, reusind astfel sa creeze un haos indescriptibil in nomenclatura retetelor culinare. Voi da numai un exemplu in acest sens dar lista ramane deschisa: O gospodina povestea ca face pentru sotul ei, caruia ciorba de burta ii provoaca scarba, "Ciorba de burta de pui", prin aceasta fiind definita "Ciorba radauteana". Ca sa nu mai discutam ca cele doua feluri de ciorbe au gusturi complet diferite, tendinta de a le asemana se datoreste exclusiv lipsei de educatie a simtului gustativ a persoanelor in cauza, care, in afara de usturoi, nu discern si alte gusturi care fac cele doua ciorbe atat de diferite dar si atat de savuroase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Faceam deseori ceva f. asemanator pt ca are trecere la toti membrii familiei, dar nu neaparat cu pulpe insa tot carne de pasare, fara sa stiu ca e ciorba radauteana.

    • Fara foto

      costel , 10 mai 2009

      O mancare foarte gustoasa.O recomand tuturor celor care mananca ciorba de burta.

    • Fara foto

      Myhh. ( Botosani) , 08 mai 2009

      Este excelent de gustoasa...este prima data cand fac ... si a doua oara cand mananc...Si o recomand cu incredere si altora :D

    • Fara foto

      ralca botosani , 07 mai 2009

      Pot sa zic k este foarte buna ciorba radauteana, inainte tot spuneam ca nu-mi place, dar cand am mancat prima data nu mai puteam sa ma opresc. Acum am facut si eu si pot sa zic ca este o reteta foarte usoara si repede de facut.

    • Fara foto

      anca , 05 mai 2009

      Se poate face din orice carne de pasare. Eu am facut si e foarte buna. Familiei mele le place mai mult decat ciorba de burta. De cand am descoperit-o o fac foarte des. Marita nota 10.

    • Fara foto

      rohan32 (Bucatar) , 29 aprilie 2009

      Pentru delia**: gogosari in otet taiati felii se pun la ciorba de burta (la unele retete), la ciorba radauteana nu am incercat.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Nu se toarna compozitia de smanatana si ou (galbenusuri) cand supa da in clocot, pentru ca se va taia si va avea un aspect neplacut. Tragem oala de pe foc, asteaptam cateva minute, cu un polonic luam din ciorba si punem cca. 500 ml peste compozitia de ou si smantana, amestecam bine si turnam in oala amestecand energic. Nu mai dam in clocot! Daca punem sare si legume, nu mai punem "Knorr" nici alte chimicale. Eu dau prin sita legumele fierte, doar un ardei capia il tai patratele, sa dea fata ciorbei.

    • Fara foto

      anca , 10 aprilie 2009

      Beton!

    • Fara foto

      roxana , 06 aprilie 2009

      Intr-adevar e super buna si se face mai repede cu pui decit cu burta.

    • Fara foto

      Simeria Simona , 31 martie 2009

      Nu am facut-o dar o sa o pregatesc in curand...arata super :D

    • Fara foto

      IULIAN B 78 (Bucatar) , 30 martie 2009

      Szuperrr tare, foarte buna intr-adevar!

    • Fara foto

      lavinia , 24 martie 2009

      Fff buna aceasta reteta, incercati-o cu incredere!

    • Fara foto

      Cely , 23 martie 2009

      Ciorba radauteana este mai buna decat ciorba de burta

    • Fara foto

      Cely , 23 martie 2009

      Eu pasez legumele Ardeiul rosuda culoare ciorbei, se poate adauga o telina mica.In ciorba se vad numai cuburi mici de carne. Pentru ce e nevoie de coservanti de tip Knor cand s-au fiert atarea legume? E foarte buna ciorba radauteana.

    • Adina Teisanu

      Adina Teisanu (Maestru bucatar) , 22 martie 2009

      Ciorba radauteana e mai gustoasa cu piept de pui.

    • Adina Teisanu

      Adina Teisanu (Maestru bucatar) , 21 martie 2009

      E ciorba mea favorita :). Are dreptate Luci, nu trebuie pusa smantana cand ciorba clocoteste.

    • Fara foto

      Luci Pripisi , 14 martie 2009

      Pentru alecsandra: pentru a nu se separa de zeama, smantana cu oul nu se adauga imediat dupa ce a clocotit si este bine sa se amestece intai cu zeama inca o data pe atat si apoi se adauga treptat mestecand continuu.

    • Fara foto

      alecsandra , 07 martie 2009

      Obisnuiesc sa fac si eu ciorba radauteana si e f buna intr-adevar, dar cateodata nu mi se leaga bine ... smantana pluteste deasupra si la fundul oalei e zeama chioara. Nu pot sa imi dau seama ce nu fac bine... Ar putea sa imi spuna cineva? Multumesc!

    • Fara foto

      Laurentiu , 27 februarie 2009

      Cand vad retele marilor specialiste care foloseac diverse prafuri cum ar fi Knor,mi se face sila.Gustul mancarii trebuie dat de legumele proaspete.

    • Fara foto

      delia** , 24 februarie 2009

      Eu stiu o reteta... dar se pun si gogosari din otet... deocamdata nu am vazut nimic scris de gogosari... Oricum, si asa iese buna.

    • Fara foto

      florin spaima frigiderului , 14 februarie 2009

      Am toate ingredientele, ma apuc de treaba ... daca-mi iese, ma las de servici si ma fac bucatar pe nu stiu unde, cu sarmul meu si talentul culinar am cucerit multe fete.... de ce sa nu fac si ceva bani din asta?

    • Fara foto

      roxana , 09 februarie 2009

      Am facut si eu ciorba radauteana, numai ca legumele fierte le pasez, doar carnea o tai bucatele si pun si taitei de casa. Foarte buna!

    • Fara foto

      iuliu , 05 februarie 2009

      Oh... myyyy... goooood... atat pot sa spun!!!! Am facut si eu ciorba dupa reteta! O iesit... yummmyyyyy!!!! De mult nu am mai mancat asa ceva! Cu ardei iuti... e superba!!

    • Fara foto

      andreea , 04 februarie 2009

      Daca nu va iesi bine retete? Voi strica atatea condimente?

    • Fara foto

      simona panciuc , 06 ianuarie 2009

      Ai facut si ti-a iesit? Sunt tare curioasa ce gust o avea, dar in nici un caz nu trebuie sa arate ca cea din fotografie. Legumele nu trebuie sa se vada. Trebuie sa fie mult mai densa si densitatea o dai cu faina. E super buna daca stii sa o faci bine.

    • Fara foto

      ELENA , 03 ianuarie 2009

      Nu asa e ciorba radauteana. E din piept de pui tocat marunt.

    • Fara foto

      Dan Scraba , 21 decembrie 2008

      Am crescut si eu in Radauti pana la 18 ani. Recunosc specific zonei din aceasta reteta proportia de carne filtrarea, usturoiul cu masura si otetul. Intotdeauna am avut ceva impotriva oului in ciorbe: fie galbenus, fie stupidele smacuri de albus "austro-ungare". Bunicile mele aveau darul de a surghiuni cu aceste retete complicate. In fine, recomand - daca mi se permite - sa puneti in valoare ceea ce v-au invatat generatiile mai apropiate ca varsta (mamicile): mancarurile mai simple si filtrate prin suflet sunt cele mai bune. Altfel riscati sa nasteti fobii celor mici :). Reteta e totusi faina. Spor la gatit si pohte bune!

    • Fara foto

      cristina onofreiciuc , 04 decembrie 2008

      E super buna ciorba radautena, mai ales ca eu sunt din Radauti.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2008

      Cui ii place ciorba de burta...cu siguranta v-a fi incintata si de aceasta. Daca doriti sa gustati o ciorba de burta, dar nu va plac bucatile de burta din ciorba, va recomand ciorba radauteana...puteti sa o faceti si cu o cantitate mai mica de carne, galbenusuri sau smantina...asta , daca doriti sa nu aveti probleme cu ...colesterolul !

    • Fara foto

      Laura F. , 30 noiembrie 2008

      Orice ciorba e super buna cand pui in ea atata carne, atatea oua, ataaata smantana!!!!!! Colesterolul meu nu-mi permite asa bunatati!! Asa ca ciorbele mele sunt ca de post, aproape toate....

    • Fara foto

      Rapax , 14 noiembrie 2008

      sunt 2 retete :-) ca student, neavand timp, utilizez reteta scurta :-) are un gust deosebit :-) nemtii care vin in Bucovina, vor mereu supa Radauteana :-))

    • Fara foto

      Roxana , 01 noiembrie 2008

      Inainte de a pune smantana si ouale in ciorba fierbinte puneti zeama fierbinte in smantana pana ce devine calduta compozitita de smantana si galbenus de ou apoi nu mai aveti probleme cand se amesteca indiferent cat e de grasa smantana sau cat de mult mai lasati sa fiarba.

    • Fara foto

      InnOcente* , 27 octombrie 2008

      Acum am pus la foc... :D sper să iasă bună. E pentru prima dată când o fac. Nu ştiu dacă să respect reţeta sau să pun şi ceapă şi roşii. :D mie nu-mi place ciorba zeamă chioară

    • Fara foto

      cornelia asaftei (Bucatar) , 23 octombrie 2008

      Intradevar un deliciu si asta au spus-o musafirii mei din aceasta vara, care nu maninca ciorba de loc, este exclusa din bucataria lor (2 familii de italieni si care sunt la o vista destul de venerabila).

    • Fara foto

      RAMONA , 22 octombrie 2008

      Am facut si eu ciorba...e foarteeeeeeeeeeee buna si f usor de facut. Multumim de reteta.

    • Fara foto

      larisa , 08 octombrie 2008

      Se poate pune iaurt in loc de smantana?

    • Fara foto

      nicole mitchell , 07 octombrie 2008

      M-am gandit toata noaptea la ciorba asta fiind insarcinata in 8 luni! E super buna si mi-a iesit excelent! Pana si sclifosita mea mica a mancat! Super reteta....am auzit de ea recent insa e prima oara cand incerc.... Ma cam indoiam sa pun usturoi la fiert stiind ca se poate amari insa am pus mai putin si a iesit bine....

    • Fara foto

      silvy , 30 septembrie 2008

      Ciorba radauteana sau cea de burta nu se mai branzesc daca smantana e grasa (nu luati smantana din aia degresata, ca n-o sa iasa niciodata, ci din aia cu 26 la suta grasime). In plus, amestecul se face din smantana, galbenusuri si vreo 2 linguri de faina sau jumatate de lingura amidon alimentar. Trebuie lasat sa fiarba, ca altfel are gust de smantana cruda, da' toata treaba asta se face intr-adevar la foc mic si amestescand foarte des!

    • Fara foto

      laura din tg frumos , 29 septembrie 2008

      Am incercat si eu reteta de ciorba radauteana si mi-a iesit excelent de buna, e foarte gustoasa, numai k in momentul in care tre sa pui smantana tre sa iei ciorba cu 5 min inainte de pe foc, pt ca astfel se branzeste dak o pui cand clocoteste. E fff asemanatoare cu cirba de burta. Pofta buna!

    • Fara foto

      madalina mircea (Bucatar) , 27 septembrie 2008

      Inainte obisnuiam sa comand de la un restaurant ciorba radauteana, dar de cand am gasit reteta aici imi prepar acasa. E f. gustoasa!

    • Fara foto

      petruta , 24 septembrie 2008

      Da, este usor de preperat si foarte delicioasa!!!!

    • Fara foto

      Alexandru Paraschivu (Bucatar) , 11 septembrie 2008

      Gata, acuma am terminat si eu ciorbita, mie mi-a luat 2 ore sa o fac, dar a meritat, putin cam dulce, cred ca nu am pus sare prea multa si piper, dar nu conteaza, avand in vedere ca este prima mea ciorba. Sincere multumiri.

    • Fara foto

      raluca , 02 septembrie 2008

      Aveti dreptate, e foarte buna!

    • Fara foto

      raluca , 02 septembrie 2008

      Aveti dreptate, e cea mai buna ciorba... Asta pentru ca sunt moldoveanca :)

    • Fara foto

      Atentie PT ANCA , 29 august 2008

      Dupa ce se adauga smantana NU lasati mai mult de 4-5 min ciorba pe foc ca se branzeste, iar focul sa fie domol nu iute. Si mie imi place mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 august 2008

      De cind am facut prima data aceasta ciorba, a fost apreciata de toata familia, asa ca o fac destul de des... O fac cu aripi, git si spate de la un pui si numai cu un galbenus amestecat cu smintina si cu bors de la Knorr, o dreg...

    • Fara foto

      ANCA , 18 august 2008

      Am incercat reteta, dar smantana cand o pun iase naspa, nu iese uniforma compozitia, asa trebuie sa iasa? In rest e super buna...

    • Fara foto

      irina , 18 august 2008

      sotul meu merge des in deplasare pe partea moldovei, si mi-a tot povestit de celebra ciorba, asa ca am incercat si eu si finalul a fost super.Sotul mi-a laudat ciorba. Este si pe gustul meu SUPER!!!!

    • Fara foto

      monica , 15 august 2008

      e super bunaaaaaaaaaaaa...am mancat prima data anul trecut la un restaurant in vatra dornei...acum am facut si eu ...e mai buna decat cea de burta...foarte bunaaaaaaaaaa...nu ezitati sa incercati !!!! pofta buna

    • Fara foto

      ionut din suceava , 09 august 2008

      Este aceeasi cmpozitie k la ciorba de burta, doar k aici se pune piept sau pulpe. Mie 1 imi place la nebunie (la restaurant o face subtire, incercati putin mai groasa dak va place). Pofta buna!

    • Fara foto

      irina , 07 august 2008

      Ffff bunaaaaa! Bravo celui care a inventat reteta!

    • Fara foto

      liviu buzau , 13 iulie 2008

      este minunata..am mancat pe dat de 7 iulie la pensiunea de la intrarea in PUTNA , bv de voi moldoveni sau basarabeni ce sunteti...!

    • Fara foto

      bogdan , 11 iulie 2008

      cea mai cea dintre toate ciorbele !!!!!!!!!!!! super gustoasa !!!! yamiiiiii

    • Fara foto

      madalina , 17 iunie 2008

      cea mai buna ciorba pe care am gustat-o vreodata... este excelenta (si eu chiar nu sunt consumatoare de ciorbe).. nota 10 cu felicitari

    • Fara foto

      alinutzabc , 12 iunie 2008

      cea mai buna ciorba! incercati reteta cu incredere!

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 11 iunie 2008

      este tare gustoasa si este foarte simplu de facut 11.06.2008

    • Fara foto

      simona , 08 iunie 2008

      fffff buna!!! delicioasa!!! eu fac reteta doar cu piept de pui.

    • Fara foto

      alina , 06 iunie 2008

      cand am facut prima data aceasta reteta...toata lumea care a mancat au zis ca pt aceasta ciorba renunta si la ciorba de burta............. f f f f buna reteta

    • Fara foto

      Dan Iancu , 26 mai 2008

      excelenta ciorba. eu am mincat in varianta cu piept de pui, dar sunt sigur ca aia cu pulpe e mai buna.

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      are gustul unei ciorbe de burta fff bunnnaaa!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2324 voturi

Ingrediente

  • - 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate sau 4 bucati piept de pui
  • - 1 cub Knorr Gaina
  • - 4 morcovi
  • - 2 radacini patrunjel sau pastarnac
  • - 2 ardei capia sau grasi
  • - 5 galbenusuri de ou
  • - 400 grame smantana
  • - otet
  • - usturoi
  • - verdeata dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Chistol Bianca Mihaela

a so fac si eu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe