Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga.
Cozile ciupercillor le taiem bucati mici.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il facem bucatele cat mai mici, la fel si ardeiul kapia.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2 minute, apoi restul de legume taiate.
Turnam 1/2 de cana cu apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Rosiile le trecem prin blender si cand compozitia de legume a scazut suficient le incorporam si condimentam cu sare, piper dupa gust.
Mai lasam pe foc 2-3 minute apoi tragem tigaia si adaugam usutoriul curatam si pisat.
Dupa ce s-a racorit putin punem busuiocul si patrunjel verde tocat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem ciupercile si le umplem cu compozitia obtinuta mai sus.
Deasupra lor asezam rondele de masline.
Introducem ciupercile in cuptorul incins si le lasam acolo circa 40-45 de minute.
Ca sa fim siguri ca s-au patruns bine le intepam cu o furculita si daca sunt suficient de moi le scoatem si le lasam sa se racoreasca.
Sa aveti pofta!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii