autor:

Adela Zilahi

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete fragede cu gem

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa, cand rulam cornuletele.


Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.


Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Dana_Marogel

    Dana_Marogel (Maestru bucatar) , 31 ianuarie 2014

    BUNE

  • Bianca_Neamu

    Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2014

    Am facut de sarbatori si s-au mancat primele!!!

  • Fara foto

    Tiganus Silviu , 09 noiembrie 2013

    arata super

    • Fara foto

      Dumitru Laura , 07 octombrie 2013

      arata super

    • Fara foto

      Vaduva-Dumitru Vasilica , 07 octombrie 2013

      forte bune cornuletele

    • Fara foto

      Cristina Margineanu , 26 august 2013

      In Loc de margarina pot sa pun unt?

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 20 august 2013

      Miam....o sa fac si eu!!!!

    • Fara foto

      Valentina Ionita , 19 august 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      Laura Negura , 18 august 2013

      minunat si delicios - ca la bunici.

    • Fara foto

      Florica , 17 august 2013

      Sint excelente ! Le-am facut . Multumesc pentru reteta !

    • Fara foto

      Susanna Günther , 17 august 2013

      minunat aluat fara zaharß.

    • Fara foto

      mihaela , 06 august 2013

      reteta e super,sant curioasa sa vad cumimi v-a reusi sa incorporez oul la sfarsit. am sa-ti povestesc dupa...

    • Mihaela_Narcisa

      Mihaela_Narcisa (Chef de cuisine) , 03 iunie 2013

      Am sa fac cornulete dupa retata ta cat de curand.....sigur o sa iasa bune....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4 linguri untura/ margarina
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr faina
  • 200-300 gem de prune
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adela Zilahi

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de

4 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Pulpe de pui crocante

Pulpele se fierb in apa cu sare cca 20-30 de minute, apoi se scot ca sa se raceasca (supa obtinuta

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Mini -Cheesecake cu fructe de padure

Biscuitii se macina foarte fin si se amesteca cu cacao, zaharul pudra, apoi se toarna untul topit

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Dana_Marogel (Maestru bucatar)

BUNE

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao

Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche.

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje