autor:

Adela Zilahi

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete fragede cu gem

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
100 ml lapte, 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, sare, 4 linguri untura/ margarina, 1 ou, 400 + 50 gr faina, 200-300 gem de prune, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

53 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa, cand rulam cornuletele.


Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.


Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    violeta , 12 februarie 2016

    usor , inchizi toate laturile aluatului pe toate 4 partile

  • Fara foto

    Anuta Adascalitei , 22 noiembrie 2015

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Lex Sed , 30 iulie 2015

    Care e secretul sa nu curga gemul din cornulete, in timpul coacerii?

    • Dana_Marogel

      Dana_Marogel (Maestru bucatar) , 31 ianuarie 2014

      BUNE

    • Bianca_Neamu

      Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2014

      Am facut de sarbatori si s-au mancat primele!!!

    • Fara foto

      Tiganus Silviu , 09 noiembrie 2013

      arata super

    • Fara foto

      Dumitru Laura , 07 octombrie 2013

      arata super

    • Fara foto

      Vaduva-Dumitru Vasilica , 07 octombrie 2013

      forte bune cornuletele

    • Fara foto

      Cristina Margineanu , 26 august 2013

      In Loc de margarina pot sa pun unt?

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 20 august 2013

      Miam....o sa fac si eu!!!!

    • Fara foto

      Valentina Ionita , 19 august 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      Laura Negura , 18 august 2013

      minunat si delicios - ca la bunici.

    • Fara foto

      Florica , 17 august 2013

      Sint excelente ! Le-am facut . Multumesc pentru reteta !

    • Fara foto

      Susanna Günther , 17 august 2013

      minunat aluat fara zaharß.

    • Fara foto

      mihaela , 06 august 2013

      reteta e super,sant curioasa sa vad cumimi v-a reusi sa incorporez oul la sfarsit. am sa-ti povestesc dupa...

    • Mihaela_Narcisa

      Mihaela_Narcisa (Chef de cuisine) , 03 iunie 2013

      Am sa fac cornulete dupa retata ta cat de curand.....sigur o sa iasa bune....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

53 voturi

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4 linguri untura/ margarina
  • 1 ou
  • 400 + 50 gr faina
  • 200-300 gem de prune
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de

5 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Pulpe de pui crocante

Pulpele se fierb in apa cu sare cca 20-30 de minute, apoi se scot ca sa se raceasca (supa obtinuta

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Mini -Cheesecake cu fructe de padure

Biscuitii se macina foarte fin si se amesteca cu cacao, zaharul pudra, apoi se toarna untul topit

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

violeta

usor , inchizi toate laturile aluatului pe toate 4 partile



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje