autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
Un crap de 1,5 kg., 3 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 3 cepe, doi, catei de usturoi, doua foi de dafin, 5 boabe de piper, , o lingura de bulion de rosii, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

308 voturi

Mod de preparare

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora.


Se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.


Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate.


Se unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Crap romanesc cu legume, la cuptor

Se curata solzii crapului cu lingura, se taie capul si coada (eu le pastrez ptr ciorba de peste),

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Crap umplut cu ton, la cuptor

Am taiat crapul curatat si spalat pe spate, l-am sarat, am amestecat tonul maruntit cu pasta de ardei

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Grosu , 26 aprilie 2014

    miine o pregatesc

  • Fara foto

    Neagu Alexandra , 08 aprilie 2014

    no comment

  • Fara foto

    Ana-Maria David , 09 ianuarie 2014

    Am preparat reteta asta in seara asta si a iesit excelent!

    • Fara foto

      Magda Anghel , 31 decembrie 2013

      sper ca va iesi bine ,acum o pregatesc.

    • Fara foto

      Antonio Martin-Morar , 30 decembrie 2013

      naspa

    • Fara foto

      Nicole Streifeld , 27 decembrie 2013

      pofta buna la peste la cuptor

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      E o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Cine gateste, atentie la osul amar, care daca nu se scoate amareste mancarica, eu am patit-o!

    • Fara foto

      narci , 03 noiembrie 2008

      Cred ca e interesanta reteta. Am s-o incerc si eu cu siguranta. MI-E POFTA DE MORRRRRRRRRR!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

308 voturi

Ingrediente

  • Un crap de 1,5 kg.
  • 3 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb
  • 3 cepe
  • doi
  • catei de usturoi
  • doua foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • o lingura de bulion de rosii
  • sare.

Raporteaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

E o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti. Spalam bine dovleceii si taiem rondele.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste