autor:

gheli1

» » Budinci

Creme brulée

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 aprilie 2012

Ingrediente
750 gr. frisca, 250 gr. lapte, 10 galbenusuri de ou, 165 gr zahar, 1 vanilie sau razatura de portocala sau lamaie, zahar alb si negru pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare


Incalzim pe foc frisca si laptele impreuna cu vanilia.


Intr-un valing punem galbenusurile si zaharul si le amestecam.


Adaugam peste ele frisca cu laptele calde si le amestecam bine sa se omogenizeze.


Punem in forme speciale pentru cuptor, individuale(de o portie), 2 cm inaltime in fiecare si le punem toate in tava in care am pus apa pana la mijlocul vasului.(facem bain marin dupa cate ati inteles,dar in cuptor.)


Dam pe cuptor de 160 -170 grade pentru 30 minute.


Le tragem din cuptor le racim, punem zahar pe deasupra si il ardem cu ustensila speciala cu flacara pana se schimba culoarea zaharului in maro.

Retete
Alte retete din Budinci

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

10 voturi    18 comentarii
20 min
Budinci

Budinca de gris cu fructe

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul

21 voturi    11 comentarii
15 min
Budinci

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 750 gr. frisca
  • 250 gr. lapte
  • 10 galbenusuri de ou
  • 165 gr zahar
  • 1 vanilie sau razatura de portocala sau lamaie
  • zahar alb si negru pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1

Tort cu Oreo si crema de ciocolata

-se sparg biscuitii in bucati mari si se aseaza pe o forma cu peretii laterali detasabili, diametrul

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri

Strudel cu dovleac

Se deschid foile ,se taie in patrate si fiecare patrat se crusteaza in mijloc cu un cutit, trei linii

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Dovlecei umpluti

-se curata dovleceii de coaja -se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa umplutura: -carnea

0 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Budinca de paste cu branza de capra

Budinca de paste cu branza de capra

Se pune apa cu sare intr-o cratita adanca si cand apa fierbe turnam pastele si lasam sa fiarba pana cand sant aproape gata. Le strecuram

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Se taie cozonacul in cubulete mai mari,se pun intr-o tava unsa cu unt,se amesteca cu fulgii de ciocolata si fructele si se lasa deoparte;intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Budinci