autor:

gheli1

» » Budinci

Creme brulée

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 aprilie 2012

Ingrediente
750 gr. frisca, 250 gr. lapte, 10 galbenusuri de ou, 165 gr zahar, 1 vanilie sau razatura de portocala sau lamaie, zahar alb si negru pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare


Incalzim pe foc frisca si laptele impreuna cu vanilia.


Intr-un valing punem galbenusurile si zaharul si le amestecam.


Adaugam peste ele frisca cu laptele calde si le amestecam bine sa se omogenizeze.


Punem in forme speciale pentru cuptor, individuale(de o portie), 2 cm inaltime in fiecare si le punem toate in tava in care am pus apa pana la mijlocul vasului.(facem bain marin dupa cate ati inteles,dar in cuptor.)


Dam pe cuptor de 160 -170 grade pentru 30 minute.


Le tragem din cuptor le racim, punem zahar pe deasupra si il ardem cu ustensila speciala cu flacara pana se schimba culoarea zaharului in maro.

Retete
Alte retete din Budinci

Crème brulée

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre

10 voturi    18 comentarii
20 min
Budinci

Gateau de riz au caramel

Se pune orezul intr-un vas cu 1lde apa si se lasa pe foc 5min cat sa se umfle;intr-un alt vas se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 750 gr. frisca
  • 250 gr. lapte
  • 10 galbenusuri de ou
  • 165 gr zahar
  • 1 vanilie sau razatura de portocala sau lamaie
  • zahar alb si negru pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1

Tort cu Oreo si crema de ciocolata

-se sparg biscuitii in bucati mari si se aseaza pe o forma cu peretii laterali detasabili, diametrul

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri

Strudel cu dovleac

Se deschid foile ,se taie in patrate si fiecare patrat se crusteaza in mijloc cu un cutit, trei linii

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Dovlecei umpluti

-se curata dovleceii de coaja -se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa umplutura: -carnea

0 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Sarlota cu mandarine, crema de branza si frisca

Sarlota cu mandarine, crema de branza si frisca

Combinatia dintre crema de branza, mandarine si frisca este super. Un desert usor de facut si foarte bun. Intr-o cratita inalta punem

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Gateau de riz au caramel

Gateau de riz au caramel

Se pune orezul intr-un vas cu 1lde apa si se lasa pe foc 5min cat sa se umfle;intr-un alt vas se pune laptele,orezul scurs de apa,3linguri

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Budinci