autor:

gheli1

» » Budinci

Creme brulée

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Incalzim pe foc frisca si laptele impreuna cu vanilia.


Intr-un valing punem galbenusurile si zaharul si le amestecam.


Adaugam peste ele frisca cu laptele calde si le amestecam bine sa se omogenizeze.


Punem in forme speciale pentru cuptor, individuale(de o portie), 2 cm inaltime in fiecare si le punem toate in tava in care am pus apa pana la mijlocul vasului.(facem bain marin dupa cate ati inteles,dar in cuptor.)


Dam pe cuptor de 160 -170 grade pentru 30 minute.


Le tragem din cuptor le racim, punem zahar pe deasupra si il ardem cu ustensila speciala cu flacara pana se schimba culoarea zaharului in maro.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 750 gr. frisca
  • 250 gr. lapte
  • 10 galbenusuri de ou
  • 165 gr zahar
  • 1 vanilie sau razatura de portocala sau lamaie
  • zahar alb si negru pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gheli1

Tort cu Oreo si crema de ciocolata

-se sparg biscuitii in bucati mari si se aseaza pe o forma cu peretii laterali detasabili, diametrul

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri

Strudel cu dovleac

Se deschid foile ,se taie in patrate si fiecare patrat se crusteaza in mijloc cu un cutit, trei linii

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Dovlecei umpluti

-se curata dovleceii de coaja -se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa umplutura: -carnea

0 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă laptele, sarea, batonul de vanilie

0 voturi    0 comentarii
35 min
Budinci
Budinca de paste sarata la cuptor

Budinca de paste sarata la cuptor

Pastele (eu am ales penne deoarece se amesteca mai bine cu restul de ingrediente, pentru ca sunt scurte) se pun la fiert în apă

4 voturi    8 comentarii
30 min
Budinci