festivalul blogurilor gustoase

autor:

Maria Lupean

» » Cocteiluri si lichioruri

Floris (bautura alcoolica)

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am amestecat vinul cu zaharul pina s-a topit, am adaugat siropul, alcoolul si esenta. Le-am amestecat toate intr-un bowl mare si am servit cu gheata sau se poate fara, este o bautura ce o prepar dupa reteta mamei mele de ani de zile. O servim de pasti impreuna cu lichior de oua si ness.


Enjoy!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Arata bine aceasta bautura.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Felicitari pentru reteta !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

    Cred ca este ft bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Foarte buna,imi aduce aminte de vremea cand se gasea gata facut si in comert.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Merita pregatita aceasta bautura , se poate aprecia taria de catre fiecare si completa in functie de gust cu vin, alcoolsau sirop !

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte bun.........

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Am pregatit si eu dar nu am mai pus zahar ,era prea dulce.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      cred ca e buna!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Buna, Everclear este marca de alcool ce se gaseste aici, cand eram in Romania foloseam tuica de grane ce faceam acasa. Se poate folosi si vodca fara arome.

    • Fara foto

      pyly , 06 aprilie 2010

      buna ziua, de unde pot sa cumpar everclear?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Este foarte buna,eu o pregatesc mereu.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Interesant!!!!!!!!1

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

33 voturi

Ingrediente

  • -1 l sirop de visine
  • -1 l vin rosu sec
  • -1/2l alcool
  • -esenta de migdale dupa gust
  • -150-200g zahar(dupa gust)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Lupean

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

16 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

19 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata bine aceasta bautura.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Cocteiluri si lichioruri
Cocktail verde

Cocktail verde

Se curăţă kiwi de coajă şi îl tai cubuleţe. Amesteci în blender kiwi , siropul de zahăr , coaja de lămâie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Cocteiluri si lichioruri
Cruson de gutui

Cruson de gutui

Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata de seminte si de toata partea tare

0 voturi    0 comentarii
20 min
Cocteiluri si lichioruri