Am gãtit pentru 2 persoane ( ca de obicei) deci am folosit jumãtate de ratã.
* Carnea se taie în bucãti, se cresteazã si se condimenteazã cu cimbrisor, usturoiul zdrobit cu tot cu coajã,sare, piper, curcuma, boia si sucul de lãmâie.
Lasã la marinat cam 2 ore.
* Într-o tigaie antiaderentã se pune la prãjit rata cu pielea în jos, sã elibereze grãsimea si sã se rumeneascã apoi se întoarce pe cealaltã parte ( sau se poate da la cuptor).
Eu am pus putinã apã si am acoperit.
* Cartofi se spalã bine si se pun la fiert în apa cu sare si 2-3 cuisoare.
Se înteapã cu furculita, sã vedem dacã sau fiert; de obicei în 30 minute sunt fierti.
Se scurg de apã si se lasã la rãcit, apoi se taie rondele groase si se adaugã fripturi de ratã, si se mai lasã la prãjit putin.
Sfat:
Puteti înlocui cartofi dulci cu mere sau castane.
Delicios cu salatã de rucula si nuci.
Poftã mare!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii