autor:

autor

» » Supe de legume

Galuste cu gris

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune tot grisul.


Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pina cind se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai din marginea compozitiei.


Se fierb in clocote mici, cu capacul tras putin intr-o parte, 12-15 minute. Dupa 7-8 minute, galustele se intorc cu furculita in supa.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Super !

  • Fara foto

    elena , 28 februarie 2010

    Ai copiat reteta din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, cuvant cu cuvant, nu????

  • Fara foto

    Gail , 25 noiembrie 2009

    Foarte buna reteta ,pentru prima data mi-au iesit galustele pufoase si gustoase .Merci !

    • Fara foto

      gina , 11 septembrie 2009

      E buna reteta. Tocmai am terminat supa. Galustele sunt foarte pufoase. Dar eu nu ma omor cu supele. Astept sa guste sotul meu si sa ascult parerea lui ca e mult mai priceput ca mine

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.

    • Fara foto

      elena , 06 mai 2009

      Multumesc mult pentru reteta, a fost super!!!!!

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Eu galustele le fierb intr-un vas cu apa si sare. Ulterior le pun in supa.

    • Fara foto

      Cristina , 22 februarie 2009

      Trebuie amestecatura lasata la o parte 5 minute pentru a absorbii grisul oul...

    • Fara foto

      dani , 09 februarie 2009

      Nu cumva se mai pune la galuste si 1/2 ling de bicarbonat de sodiu?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      Si dupa ce au fiert, obligatoriu se lasa 10 minute in supa, acoperite cu capac...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

214 voturi

Ingrediente

  • Un ou
  • gris o data si jumatate cit greutatea oului
  • o lingura de ulei facultativ.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa  bulgareasca, preparata la rece, din  castraveti si iaurt, uneori asezonata

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu broccoli

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati

3 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam

2 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in doua. Curatam morcovul, patrunjelul

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume