autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Gogosi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut.


Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.


Se framinta.


Se lasa sa creasca.


Se intinde foaia cam 1/2 cm, se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie, "decupind" gogosile, se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu).


Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit.


Se pudreaza cu mult zahar pudra.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • pietri

    pietri (Chef de cuisine):

    DESI NU SUNT SPECIALISTA IN DULCIURI, ACESTE GOGOSI MI-AU IESIT...SUNT SUPER!...I-AU IESIT SI SOREI MELE...DE LA EA AM ADRESA RETETEI...EA A APLICAT-O DE TREI ORI.DIN INGREDIENTELE DATE ,IES GOGOSI CAT SA SATURE O FAMILIE DE PATRU PERSOANE.

  • Fara foto

    Liliana ALDEA (Bucatar sef):

    Buna ziua, Am incercat reteta dumneavoastra si nu mi-a iesit nimic, am aruncat aluatul inainte de a manca vreo gogoasa... :( Cred ca reteta nu recomanda suficienta cantitate de fina sau prea multa cantitate de lapte... imposibil de a face ceva cu aluatul e prea moale... .. si inca o intrebare..lista de ingrediante contile coaja de lamaie dar in descrierea modului de lucru nu e specificat nicaieri cand trebuie adaugata .. se pune sau nu coaja de lamaie?? Multumesc de a imi indica o alta reteta.. pe care sa o pot duce pana la capat.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    babau , 23 iunie 2010

    prea mult lapte.nu se incadreaza cu cantitatea de faina

  • Fara foto

    vlad , 30 ianuarie 2010

    nu ştiu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Merita incercata cat mai repejor aceasta reteta....

    • Fara foto

      Monica , 20 octombrie 2009

      Foarte frumos explicat, simplu si foarte de inteles. Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

364 voturi

Ingrediente

  • 550 gr. faina
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie sau portocala
  • o lingura de unt
  • maragrina sau grasime
  • drojdie cit o nuca (2 lingurite)
  • 3 galbenusuri,
  • 1/2 litru lapte,
  • zahar vanilat 2 linguri.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

22 voturi    13 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

babau

prea mult lapte.nu se incadreaza cu cantitatea de faina

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini Cheesecake cu sos de afine

Mini Cheesecake cu sos de afine

Biscuitii se maruntesc, se adauga untul topit si se amesteca bine apoi amestecul l-am impartit in patru; am patru forme de ceramica

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse