autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Gogosi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
550 gr. faina, , sare, , 2 linguri zahar, , coaja de lamaie sau portocala, , o lingura de unt, , maragrina sau grasime, , drojdie cit o nuca (2 lingurite), , 3 galbenusuri,, 1/2 litru lapte,, zahar vanilat 2 linguri.

Dificultate: Medie Timp: 2h

364 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut.


Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.


Se framinta.


Se lasa sa creasca.


Se intinde foaia cam 1/2 cm, se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie, "decupind" gogosile, se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu).


Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit.


Se pudreaza cu mult zahar pudra.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Gogosi si minciunele

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile

36 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Se pune faina si drojdia intr-un castron si se amesteca bine. Se adauga si coaja rasa de portocala

4 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • pietri

    pietri (Chef de cuisine):

    DESI NU SUNT SPECIALISTA IN DULCIURI, ACESTE GOGOSI MI-AU IESIT...SUNT SUPER!...I-AU IESIT SI SOREI MELE...DE LA EA AM ADRESA RETETEI...EA A APLICAT-O DE TREI ORI.DIN INGREDIENTELE DATE ,IES GOGOSI CAT SA SATURE O FAMILIE DE PATRU PERSOANE.

  • Fara foto

    Liliana ALDEA (Bucatar sef):

    Buna ziua, Am incercat reteta dumneavoastra si nu mi-a iesit nimic, am aruncat aluatul inainte de a manca vreo gogoasa... :( Cred ca reteta nu recomanda suficienta cantitate de fina sau prea multa cantitate de lapte... imposibil de a face ceva cu aluatul e prea moale... .. si inca o intrebare..lista de ingrediante contile coaja de lamaie dar in descrierea modului de lucru nu e specificat nicaieri cand trebuie adaugata .. se pune sau nu coaja de lamaie?? Multumesc de a imi indica o alta reteta.. pe care sa o pot duce pana la capat.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    babau , 23 iunie 2010

    prea mult lapte.nu se incadreaza cu cantitatea de faina

  • Fara foto

    vlad , 30 ianuarie 2010

    nu ştiu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Merita incercata cat mai repejor aceasta reteta....

    • Fara foto

      Monica , 20 octombrie 2009

      Foarte frumos explicat, simplu si foarte de inteles. Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

364 voturi

Ingrediente

  • 550 gr. faina
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie sau portocala
  • o lingura de unt
  • maragrina sau grasime
  • drojdie cit o nuca (2 lingurite)
  • 3 galbenusuri,
  • 1/2 litru lapte,
  • zahar vanilat 2 linguri.

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

29 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

babau

prea mult lapte.nu se incadreaza cu cantitatea de faina



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse