autor:

Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

»

Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

Alte sfaturi culinare
  • Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate

    O cunoastem si o urmarim pe Laura Adamache de cativa ani si o admiram pentru toate retetele plus fotografiile minunate. Recunoastem ca am pierdut multe ore rasfoindu-i retetele de pe blog si ca nu ne-a dezamagit niciodata.

    22 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Gem de rosii cu mere si scortisoara

    Foarte fin si parfumat, este ideal pentru micul dejun alaturi de o cana de cafea, lapte sau ceai. Putem face crostate, biscuiti sau  fursecuri cu acest gem. Datorita culorii foarte intense, dulciurile vor capata un aspect foarte

    6 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Inghetata de nutella cu stafide

    Fara nici un dubiu pot afirma ca este cea mai buna inghetata facuta de mine pana acum. Este atat de cremoasa si fina incat cu greu este de crezut ca nu are oua si nici nu este facuta la masina de inghetata.

    4 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Spirala umpluta cu spanac

    Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa.

    7 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Supa de pui cu crutoane de gris

    O supa usor de preparat si absolut delicioasa, iar crutoanele de gris sunt un element inedit.

    2 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Chec cu nuci si malai

    Nucile imi plac la nebunie in orice reteta, dulce sau sarata, iar in checul acesta se simte pregnant gustul lor. Consistenta checului este usor umeda si ramane neschimbata chiar si dupa 3 zile. Voi face un pandispan cu aceasta reteta

    1 comentariu

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Biancomangiare - desert fin cu migdale

    Biancomangiare sau blanc manger este un desert originar din Franta care a patruns in Italia in secolul XII iar acum este raspindit in Sicilia unde se face cu lapte de migdale si in Valle D’Aosta unde se foloseste laptele de vaca in

    3 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Ciorba de legume

    De cateva saptamani m-am apucat serios de sport si automat am inceput sa gatesc mai dietetic. E a doua oara cand fac ciorbita asta in aceste doua saptamani si pe langa faptul ca este delicioasa, este foarte satioasa si sanatoasa.

    2 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Chec cu frisca

    Un desert foarte fin cu o aroma pregnanta de lamaie, este ideal pentru micul nostru dejun alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau lapte.

    0 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Placinta cu carne

    Placinta aceasta de carne o pregateste mama  foarte des si pot spune ca este absolut divina. Foarte simplu de executat, rapida si la indemana oricum pentru ca nu cere ingrediente greu de gasit.

    14 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Risotto din arpacas cu praz

    O alta mancarica delicioasa de post, de data aceasta din arpacas. In Italia, arpacasul se numeste orzo perlato si il gasim in numeroase retete atat sarate cat si dulci. In tara nu am mancat arpacas decat in coliva si imi placea enorm

    1 comentariu

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Pancakes cu sfecla si ricotta

    Chiar daca astazi imi da tarcoale o raceala, nu suport sa stau in pat, asa ca m-am apucat de bucatarit. Am facut un aperitiv divin pur si simplu, foarte sanatos si foarte rapid.

    13 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Kinder fetta al latte

    Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copiii nostri pentru ca e facuta in casa si deci e mult mai sanatoasa decat cea din comert.

    3 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Bensone - deliciu dulce din Italia

    Este un dulce tipic regiunii Emilia-Romagna. Versiunea clasica nu contine iaurt ci numai lapte. Comparativ seamana cu o pasta frolla (aluatul clasic pentru crostate pe baza de unt) sau mai bine seamana cu un biscuite gigant. Gustul

    1 comentariu

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Crackers - biscuiti crocanti deliciosi

    O reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati cantitattea ingredientelor.

    2 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Pariziene cu fondant de mere

    Seamana mult la pufosenie cu cornetti. Nu se fac cine stie ce complicat si sunt bune pentru micul dejun. Fondantul de mere e de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema de vanilie. E mai densa si se comporta foarte

    1 comentariu

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Cosulete de linte cu guacamole

    O reteta care ne-a placut foarte mult!

    3 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Treccia russa

    Este unul dintre cei mai buni cozonaci mancati vreodata. Imi place consistenta usor umeda si faptul ca nu se usuca nici dupa 4 zile.

    1 comentariu

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Nasturasi fragezi de ciocolata

    Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii acestia sunt extraordinar de buni di parfumati, numai buni pentru Craciun sau Revelion.

    3 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Prajitura de post cu cocos

    Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

    2 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Triunghiuri cu branza

    Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat  asa ca am facut aceste triunghiuri tare simplute si rapide care-mi amintesc de cele facute de tatal meu. Cele facute de tata erau umplute cu carne si prajite. Un deliciu! Numai ca eu

    2 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Scallion Pancakes (de post)

    Sunt delicioase si desi pot parea un pic migaloase merita cu siguranta sa le incercati macar o data pentru ca la final veti savura un pancake delicios care se desface in fasiute.

    2 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Tocanita de ciuperci

    Pentru ca deja am intrat in Postul Craciunului am facut o tocanita de ciuperci cu mamaliguta. Desi stiu ca este o mancare pe care o cunoastem toti m-am gandit totusi sa postez reteta ca poate ii este de ajutor cuiva. Eu o fac tare tare

    9 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Mancare de varza cu carne

    Cand eram acasa, mancarea de varza se numara printre preferatele mele. Dupa ce am ajuns in Italia, i-am dus dorul o buna bucata de timp si asta pentru ca nu reuseam sa gasesc minunata varza cu foaie subtire care se gaseste la noi. Am

    13 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Pizzette in foite

    Va propun un aluat foietat care se face nici mai mut nici mai putin decat in 3 minute. Rezultatul este extrem de bun si as indrazni sa spun ca gustul este mult mai delicat decat al aluatului foietat. Putem realiza din ea pizzette, pateuri

    5 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Clatite Maroc

    Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte simpatice. Sunt bune bune si nu sunt absolut deloc grase.

    3 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Chiftelute de paine

    O varianta vegetariana a chiftelelor clasice cu carne.  Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca sunt facute din paine nu as fi crezut , atat de bune sunt. Se pot face si marinate. Eu le-am prajit doar si le-am

    1 comentariu

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Babà al rum

    Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata.  Si cum astazi am cam stat in bucatarie nu puteam sa nu fac si ceva dulce asa ca am ales aceasta divina prajitura. Am facut

    8 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Gogosi cu lapte condensat

    Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste minunate gogosi. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita

    5 comentarii

  • Calatoriile si arta culinara a Laurei Adamache

    Lapte condensat (Sweetened Condensed Milk)

    Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat. Se face foarte rapid iar consistenta este asemanatoare cu cea pe care o gasim in comert . 

    13 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: