Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat. Se face foarte rapid iar consistenta este asemanatoare cu cea pe care o gasim in comert .
Este a patra oara cand o fac si se mentine excelent in frigider pentru 2 saptamani.
Ingrediente:
260 gr apa clocotita
6 linguri unt topit
200 gr lapte praf
360 gr zahar
Ne trebuie neaparat un blender ca sa obtinem un lapte condensat cremos si fara mici cocoloase. Daca nu dispunem de un blender, putem incerca si cu mixerul numai ca nu va iesi cremos si compact din prima, ci doar dupa ce il tinem la frigider pentru cateva ore unde se va intari putin.

Bagam toate ingrendientele la blender si mixam la viteza maxima pentru 1 minut (daca mai este nevoie mai putem adauga 1 lingura de lapte praf astfel incat in momentul in care iese din blender sa aiba o consistenta asemanatoare unei creme), dupa care punem in borcan si pastram la frigider.

Asta e toata reteta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii