Lapte condensat (Sweetened Condensed Milk)

Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat. Se face foarte rapid iar consistenta este asemanatoare cu cea pe care o gasim in comert . 

Lapte condensat (Sweetened Condensed Milk)

Este a patra oara cand o fac si se mentine excelent in frigider pentru 2 saptamani.

Ingrediente:

260 gr apa clocotita

6 linguri unt topit

200 gr lapte praf

360 gr zahar

Ne trebuie neaparat un blender ca sa obtinem un lapte condensat cremos si fara mici cocoloase. Daca nu dispunem de un blender, putem incerca si cu mixerul numai ca nu va iesi cremos si compact din prima, ci doar dupa ce il tinem la frigider pentru cateva ore unde se va intari putin.

Bagam toate ingrendientele la blender si mixam la viteza maxima pentru 1 minut (daca mai este nevoie mai putem adauga 1 lingura de lapte praf astfel incat in momentul in care iese din blender sa aiba o consistenta asemanatoare unei creme), dupa care punem in borcan si pastram la frigider.

Asta e toata reteta!

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise