Aluatul este simplu, economic, rapid si se pot face cu el de la prajituri cu fructe, checuri si pana la pandispan . Daca doriti puteti inlocui ciresele cu orice alt fruct ales de dumneavoastra. Ingrediente:

420 gr faina
240 gr zahar
5 oua
210 gr ulei
90 gr lapte
1 praf copt vanilat (eu am folosit 1 plic de 16 gr)
fulgi migdale (optional)
miere ( optional)

Preparare

Mixam cateva minute zaharul cu ouale, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava mare ( 30x35) si tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese care daca sunt mai acrute le dam prin zahar pudra inainte, si cativa fulgi de migdale daca doriti.
Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute.

Cat este calda inca o ungem cu miere, o pudram cu zahar pudra si o taiem cubulete.


Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

  

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    karkot, 02 iunie 2015

    ce este fulgi migdale (optional)?

  • Fara foto

    Cornel Cojocaru, 10 mai 2015

    Tare bunăăăă !

  • Fara foto

    Lucia Cosma, 23 iunie 2013

    Eu am facut ceva asemanator dar see you visine, cred ca merge see you toate fructele numai sa ai dorinta sa faci.POFTA BUNA!

  • Fara foto

    Marian Moldoveanu, 20 iunie 2013

    acu ma apuc sa o fac.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    O prajitura deosebit de gustoasa...

  • Articook

    Reteta (Maestru bucatar) , 11 septembrie 2010

    Prajitura cu visine, preferata mea...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    si eu fac ceva cam asa ;de multe ori pun mai multe feluri de fructe asezate in rinduri oblice ;arata bine

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Buna prajiturica,si eu pregatesc ceva asemanator!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Simpla si buna!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    O prajitura buna in orice anotimp.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    E foarte apetisanta. Cred ca se pot folosi si alte fructe,de sezon.