Aluatul este simplu, economic, rapid si se pot face cu el de la prajituri cu fructe, checuri si pana la pandispan . Daca doriti puteti inlocui ciresele cu orice alt fruct ales de dumneavoastra.
Ingrediente:
420 gr faina
240 gr zahar
5 oua
210 gr ulei
90 gr lapte
1 praf copt vanilat (eu am folosit 1 plic de 16 gr)
fulgi migdale (optional)
miere ( optional)
Preparare
Mixam cateva minute zaharul cu ouale, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava mare ( 30x35) si tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese care daca sunt mai acrute le dam prin zahar pudra inainte, si cativa fulgi de migdale daca doriti.
Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute.
Cat este calda inca o ungem cu miere, o pudram cu zahar pudra si o taiem cubulete.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!



Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii