Aluatul este simplu, economic, rapid si se pot face cu el de la prajituri cu fructe, checuri si pana la pandispan . Daca doriti puteti inlocui ciresele cu orice alt fruct ales de dumneavoastra.
Ingrediente:
420 gr faina
240 gr zahar
5 oua
210 gr ulei
90 gr lapte
1 praf copt vanilat (eu am folosit 1 plic de 16 gr)
fulgi migdale (optional)
miere ( optional)
Preparare
Mixam cateva minute zaharul cu ouale, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava mare ( 30x35) si tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese care daca sunt mai acrute le dam prin zahar pudra inainte, si cativa fulgi de migdale daca doriti.
Bagam prajitura la 180 grade cuptor preincalzit pentru 35 minute.
Cat este calda inca o ungem cu miere, o pudram cu zahar pudra si o taiem cubulete.
Pofta buna!
Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!
Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura BountyCartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.
Omleta cu cartofi, branza si mararReteta aceasta am pregatit-o de Paste.
Rulada din fleica de porc, cu carne tocataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii