Sorbetto a fost introdus in Italia, mai exact in Sicilia, de catre arabi. La inceput era o delicatesa de care se putea bucura numai nobilimea pentru ca procesul de fabricatie era extrem de dificil avand in vedere ca nu exista inca frigiderul. Asa ca, pasticerii erau nevoiti sa aduca zapada de pe Etna pe care o amestecau cu sare ca sa poata produce acest dulce extrem de delicios si racoros.


Sorbetto se face in genaral din fructe, albus si zahar dar exista si versiuni in care se foloseste frisca lichida si atunci obtinem un sorbetto mai consistent si automat mai caloric. Astazi va propun o versiune simpla foc si economica.

Ingredient pentru 4 persoane:

1 conserva de ananas in sirop (neaparat in sirop)

Mod de preparare:

Dintr-o conserva de 375 de gr obtinem sorbetto pentru 4 cupe maricele.

Punem ananasul cu tot cu siropul in mixer (folositi lamele de otel) si mixam la viteza maxima pana se transforma intr-o spuma fina pe care o punem intr-un recipient de plastic cu capac la congelator pentru vreo 7-8 ore. Puteti sa il faceti seara iar a doua zi faceti sorbetto.

Cand este inghetat foarte, foarte bine, spargem cu un cutit sorbetto-ul nostru in bucatele mici pe care le punem din nou la mixer si  incepeti sa mixati la viteza maxima si tot la lamele de otel. Partea frumoasa e ca incepe sa se umfle si se transforma intr-un sorbetto cremos si extrem de racoros.

Punem in cupe, decoram (eu cu o frunzulita de menta si o cireasa) si servim. Mixam sorbetto-ul exact inainte de servire. Noua ne-au mai ramas doua cupe pe care le-am bagat la congelator. A doua zi le-am scos cu 10 minute inainte de a le servi si a fost foarte bun.

Pofta buna!

Se poate face din orice fruct conservat in lichid, gen caise, piersici, fructe exotice, etc.

Gasiti mai multe retete pe blogul Laurei Adamache.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    pare tare bun, voi incerca si eu cu siguranta e bun si iarna :)

  • Michael

    titza (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Am facut cateva portii in zilele acestea caniculare si am avut mult succes. Poate si pentru ca, inainte de a servi in cupe, am adaugat in sorbet cubulete de ananas proaspat taiat foarte fin. Noi ii spunem sorbet, nu serbet, care e altceva, dar nici sorbetto, pentru ca suna mai bine romaneste.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Si eu adaug putin lichior deoarece alcolul evita congelarea acestuia,si chiar un albus de ou batut ft bine!

  • Michael

    titza (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Conform retetei originale, dupa ce mixam sorbetul, inainte sa-l introducem in congelator, adaugam si un albus batut spuma precum si zeama de la o jumatate de lamaie. Cui ii place poate adauga si ceva lichior de ananas la sorbet.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    O reteta interesanta si foarte gustoasa...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Simplu si delicios !!! Mai ales vara este racoros... Cu acest amestec umpleam torturi dar...nu m-am gandit ca este ...sorbetto . Felicitari Laura pentru retetele tale minunate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Foarte bun, multumim de reteta!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Ce reteta minunata ! cu siguranta am s-o incerc. Foarte usor de facut si foarte racoroasa. Multumim Laura.