Sorbetto de ananas

Sorbetto a fost introdus in Italia, mai exact in Sicilia, de catre arabi. La inceput era o delicatesa de care se putea bucura numai nobilimea pentru ca procesul de fabricatie era extrem de dificil avand in vedere ca nu exista inca frigiderul. Asa ca, pasticerii erau nevoiti sa aduca zapada de pe Etna pe care o amestecau cu sare ca sa poata produce acest dulce extrem de delicios si racoros.

Sorbetto de ananas

Sorbetto se face in genaral din fructe, albus si zahar dar exista si versiuni in care se foloseste frisca lichida si atunci obtinem un sorbetto mai consistent si automat mai caloric. Astazi va propun o versiune simpla foc si economica.

Ingredient pentru 4 persoane:

1 conserva de ananas in sirop (neaparat in sirop)

Mod de preparare:

Dintr-o conserva de 375 de gr obtinem sorbetto pentru 4 cupe maricele.

Punem ananasul cu tot cu siropul in mixer (folositi lamele de otel) si mixam la viteza maxima pana se transforma intr-o spuma fina pe care o punem intr-un recipient de plastic cu capac la congelator pentru vreo 7-8 ore. Puteti sa il faceti seara iar a doua zi faceti sorbetto.

Cand este inghetat foarte, foarte bine, spargem cu un cutit sorbetto-ul nostru in bucatele mici pe care le punem din nou la mixer si incepeti sa mixati la viteza maxima si tot la lamele de otel. Partea frumoasa e ca incepe sa se umfle si se transforma intr-un sorbetto cremos si extrem de racoros.

Punem in cupe, decoram (eu cu o frunzulita de menta si o cireasa) si servim. Mixam sorbetto-ul exact inainte de servire. Noua ne-au mai ramas doua cupe pe care le-am bagat la congelator. A doua zi le-am scos cu 10 minute inainte de a le servi si a fost foarte bun.

Pofta buna!

Se poate face din orice fruct conservat in lichid, gen caise, piersici, fructe exotice, etc.

Gasiti mai multe retete pe blogul Laurei Adamache.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise