O reteta care ne-a placut foarte mult!
Ingrediente pentru 12 cosulete:

280 gr linte fiarta

1 galbenus

50 gr parmezan ras

30 gr pesmet

Ingrediente guacamole:

3 avocado copti bine

1 ardei mic iute rosu

1/2 ceapa

1 lingura ulei de masline

1/2 lamaie (doar sucul)

sare

Preparare cosulete:

Fierbem lintea dupa care o lasam la scurs cca. 1 ora  pana pierde toata apa.

Amestecam lintea cu un galbenus, parmezanul ras si pesmetul.

Tapetam o forma de muffins cu hartiute speciale pentru muffins si punem in fiecare forma 1-2 linguri din mixul de linte dupa care il presam bine cu lingura astfel incat sa acopere fundul formei de hartie si peretii. Marginile cosuletelor nu trebuie sa fie perfecte ci usor franjurate pentru un  aspect modern.

Le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 15-20 minute.

Le lasam sa se raceasca complet in forme, dupa care indepartam cu grija hartia. Daca nu aveti hartiute de buna calitate, ar fi ideal sa le pensulati cu putin ulei inainte de a adauga mixul de linte.

Pentru guacamole:

Mixam miezul fructelor de avocado impreuna cu sucul de lamaie, ceapa, ardeiul iute si uleiul de masline pana obtinem o crema fina fina. Adaugam sarea si umplem cosuletele de linte. Daca serviti cosuletele a doua zi dupa ce le-ati facut, le umpleti inainte de a le servi.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • lizz

    lizz (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2013

    Delicioasa reteta. Multumesc pentru asa idee! Sigur o sa incerc si eu reteta aceasta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Delicioase si frumos prezentate...Multumim pt reteta...

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Tare bun trebuie sa mai fie. Merita incercata reteta asta..... Am salvat-o deja !