Cosulete de linte cu guacamole

O reteta care ne-a placut foarte mult!

Cosulete de linte cu guacamole

Ingrediente pentru 12 cosulete:

280 gr linte fiarta

1 galbenus

50 gr parmezan ras

30 gr pesmet

Ingrediente guacamole:

3 avocado copti bine

1 ardei mic iute rosu

1/2 ceapa

1 lingura ulei de masline

1/2 lamaie (doar sucul)

sare

Preparare cosulete:

Fierbem lintea dupa care o lasam la scurs cca. 1 ora pana pierde toata apa.

Amestecam lintea cu un galbenus, parmezanul ras si pesmetul.

Tapetam o forma de muffins cu hartiute speciale pentru muffins si punem in fiecare forma 1-2 linguri din mixul de linte dupa care il presam bine cu lingura astfel incat sa acopere fundul formei de hartie si peretii. Marginile cosuletelor nu trebuie sa fie perfecte ci usor franjurate pentru un aspect modern.

Le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 15-20 minute.

Le lasam sa se raceasca complet in forme, dupa care indepartam cu grija hartia. Daca nu aveti hartiute de buna calitate, ar fi ideal sa le pensulati cu putin ulei inainte de a adauga mixul de linte.

Pentru guacamole:

Mixam miezul fructelor de avocado impreuna cu sucul de lamaie, ceapa, ardeiul iute si uleiul de masline pana obtinem o crema fina fina. Adaugam sarea si umplem cosuletele de linte. Daca serviti cosuletele a doua zi dupa ce le-ati facut, le umpleti inainte de a le servi.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi