Mini checulete bicolore

Sunt absolut delicioase si foarte pufoase aceste mini checulete care bineinteles ca se pot face si intr-o forma normala de chec.

Mini checulete bicolore

Ingrediente:

  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 120 gr ulei floarea soarelui/porumb
  • 130 gr apa
  • 1 plic praf copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat/vanilina
  • 1 lingura mare cacao

Mod de preparare:

Mixam ouale cu uleiul, apa, esenta si zaharul cam 10 minute. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Impartim in doua si o parte o amestecam cu cacao. Umplem trei sferturi formele de checulete tapetate cu unt si faina intai cu partea alba apoi cu cea de cacao. Amestecam cu un betigas subtire si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi