Sunt absolut delicioase si foarte pufoase aceste mini checulete care bineinteles ca se pot face si intr-o forma normala de chec.

Ingrediente:
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 120 gr ulei floarea soarelui/porumb
  • 130 gr apa
  • 1 plic praf copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat/vanilina
  • 1 lingura mare cacao

Mod de preparare:

Mixam ouale cu uleiul, apa, esenta si zaharul cam 10 minute. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Impartim in doua si  o parte o amestecam cu cacao. Umplem trei sferturi formele de checulete tapetate cu unt si faina intai cu partea alba apoi cu cea de cacao. Amestecam cu un betigas subtire si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!





Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    parfumel (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2010

    Clasic si impecabil! Multumim, Laura

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

    Nu este numic fad sau inestetic in tot ce preparati.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010

    Am pregatit acest chec.Eu l-am facut intr-o singura tava mare.A iesit foarte bun.Este preferatul prietenului meu.Multumesc pentru reteta.Si va sfatuiesc sa vizitati blogul Laurei Adamache,este minunat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Un deliciu...