Va propun un aluat foietat care se face nici mai mut nici mai putin decat in 3 minute. Rezultatul este extrem de bun si as indrazni sa spun ca gustul este mult mai delicat decat al aluatului foietat. Putem realiza din ea pizzette, pateuri umplute cu dulce sau sarat, saratele etc.

Ingrediente pentru 10 pizzette (5 cm diametru):
 
100 gr faina
 
100 gr unt
 
100 gr ricotta de vaca
 
un varf sare
 
Mod de preparare:

Taiem untul rece de la frigider in bucatele mici, adaugam faina, sarea si ricotta bine scursa, amestecam pana obtinem o biluta destul de lipicioasa (2 minute) pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la frigider pentru 3 ore. Dupa timpul de repaus, infainam bine planul de lucru si cu facaletul aplicam cateva lovituri bilutei ca sa o intindem putin,

 
apoi o intindem cu facaletul infainat intr-o foaie de 8 mm grosime. ATENTIE, nu o intindeti subtire ca nu va creste la cuptor. Ungem suprafata cu sos de rosii, adaugam cateva bucatele de cascaval si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute. Din nou sa fim atenti sa nu punem multa umplutura pentru ca exista riscul sa nu creasca frumos.

 
Si le servim. Sunt foarte bune si calde si reci si se desfac in foite exact ca pasta sfoglia. Este un aluat rapid din care se pot face o multime de aperitive in cazuri de urgenta si nu numai,

 
Am “macelarit” una ca se se vada foitele bine,

 
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Viorica (Bucatar) , 13 noiembrie 2010

    Draga Laura,numai o gospodina perfecta ca si tine are asa retete delicate,ieftine si bune! Salut din Noua Zelanda,unde continui traditia bucatariei Rominesti si Srbesti,de origine Romanca din Banatul Srbesc Viorica

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Cred ca este o bunatate ,o voi incerca si eu !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Interesant.Repede si nu prea,sa nu uitam ca ai zis ca trebuie sa stea la frigider 3 ore?Oricum ar fi,este o reteta interesanta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Foarte fine si apetisante!****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    numai bune pentru aperitiv.