Daca vreti ceva dulce, sanatos si usor de preparat la micul dejun, Laura Adamache va sugereaza minunatele cupcakes cu morcovi si alune, pe care le recomanda in special pentru cei mici, deoarece morcovul este tare sanatos.
Ingrediente pt 16 cupcakes:
400 gr morcovi
70 gr alune/nuci
300 gr zahar
230 gr faina
1 plic praf copt
3 oua
1 praf sare
Jumatate pahar de ulei
Preparare:
Bagam la robot morcovii curatati si taiati in bucati mai mari impreuna cu alunele si mixam pana se maruntesc bine de tot si se compacteaza. Separat mixam ouale cu zaharul si varful de sare cateva minute .
Mixam 2-3 minute si adaugam treptat uleiul, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit mixul de morcovi si alune. Tapetam formele de muffins cu unt si faina sau adaugam compozitia direct in forme de hartie pt muffins, Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Le scoatem din forme iar dupa ce s-au racit si ori le pudram cu zahar pudra vanilat, ori frecam ricotta sau branzica de vaci cu cateva linguri de zahar si coaja de lamaie rasa si intindem crema obtinuta pe suprafata fiecarui muffin.
Imi plac foarte mult pentru ca sunt usor umede si nu uscate.
Pofta buna!
Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii