
Ingrediente:
125 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar pudra
100 gr faina de malai fina
75 gr faina
70 gr nuci macinate
2 oua
2 galbenusuri
3/4 plic praf de copt
3 linguri de vin alb
1/2 fiola esenta migdale
1 varf cutit de sare
Mod de preparare:
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si un varf de cutit de sare pana cand obtinem o crema.
Adaugam pe rand ouale si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare ou si galbenus adaugat.
Amestecam malaiul cu faina, cu nucile macinate si praful de copt . Adaugam mixul de faina peste crema de unt si amestecam cu grija cu o lingura de lemn.
Vom obtine un aluat relativ compact in care vom adauga cele 3 linguri de vin si esenta de migdale. Amestecam din nou bine dar cu grija si punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina.
Il coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute.
Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma dupa care il rasturnam pe un platou, il pudram cu zahar pudra vanilat si il servim.
Pofta buna!
Mentiuni:
Este indicat ca ouale sa fie la temperatura camerei ca sa nu se taie crema de unt in momentul in care le adaugam.
Daca mixam nucile la robot, amestecati-le cu 1 lingura rasa de zahar inainte de a le macina.
Cu ingredientele de mai sus obtineti un chec pentru o forma cu fund rotund care este putin adanca. Daca il coaceti intr-o forma normala de chec de 30x11 cm, va sfatuiesc sa dublati cantitatile.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 1 comentariu
Dana Babiciu, 13 octombrie 2013
o sa il fac si mie imi place nuca dar si macu