Chec cu frisca

Un desert foarte fin cu o aroma pregnanta de lamaie, este ideal pentru micul nostru dejun alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau lapte.

Chec cu frisca

Ingrediente:

200 gr faina

100 gr amidon porumb

300 gr zahar

3 oua intregi+ 1 galbenus

300 gr frisca lichida

esenta lamaie

1 praf copt

Glazura:

250 gr zahar pudra

1 albus

zeama de la o lamaie medie

Mod de preparare:

Mixam bine zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida. Adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida. Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute. Apoi o scoatem,o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.

Glazura: mixam albusul cu zaharul 5 minute, adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute si e gata. Turnam glazura peste checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise