Un desert foarte fin cu o aroma pregnanta de lamaie, este ideal pentru micul nostru dejun alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau lapte.
Ingrediente:
200 gr faina
100 gr amidon porumb
300 gr zahar
3 oua intregi+ 1 galbenus
300 gr frisca lichida
esenta lamaie
1 praf copt
Glazura:
250 gr zahar pudra
1 albus
zeama de la o lamaie medie
Mod de preparare:
Mixam bine zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida. Adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida. Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute. Apoi o scoatem,o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.
Glazura: mixam albusul cu zaharul 5 minute, adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute si e gata. Turnam glazura peste checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie.
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii