Un desert foarte fin cu o aroma pregnanta de lamaie, este ideal pentru micul nostru dejun alaturi de o ceasca de cafea, ceai sau lapte.
Ingrediente:
200 gr faina
100 gr amidon porumb
300 gr zahar
3 oua intregi+ 1 galbenus
300 gr frisca lichida
esenta lamaie
1 praf copt
Glazura:
250 gr zahar pudra
1 albus
zeama de la o lamaie medie
Mod de preparare:
Mixam bine zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida. Adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida. Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute. Apoi o scoatem,o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.
Glazura: mixam albusul cu zaharul 5 minute, adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute si e gata. Turnam glazura peste checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie.
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii