Inghetata de nutella cu stafide

Fara nici un dubiu pot afirma ca este cea mai buna inghetata facuta de mine pana acum. Este atat de cremoasa si fina incat cu greu este de crezut ca nu are oua si nici nu este facuta la masina de inghetata.

Inghetata de nutella cu stafide

Ingrediente:

350 gr nutella

1 lingura rasa miere

40 gr zahar

10 gr amidon de porumb

460 gr lapte

200 gr frisca

100 gr stafide

brandy

Dizolvam amidonul in lapte, adaugam zaharul si punem pe foc mic. Din momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam pe foc 5 minute, timp in care vom amesteca continuu.

Luam cratita de pe foc si adaugam nutella si mierea, amestecam bine pana ce nutella este integrata complet in crema de lapte.

Lasam crema sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, mixam frisca partial (nu trebuie sa fie mixata bat ci doar cremoasa) si o adaugam cremei reci.

Bagam inghetata la congelator si dupa primele 40 minute o scoatem si o amestecam bine astfel incat sa distrugem cristalele de gheata formate. Am repetat operatia de 3 ori din 40 in 40 minute.

Dupa primele 40 minute, cand inghetata se intareste putin adaugam 100 gr stafide tinute inainte 15 minute in apa amestecata cu brandy si stoarse bine.

O bagam din nou la congelator unde o vom lasa pana se intareste bine.

O servim cu foarte multa pofta pentru ca este exceptionala!

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise