Pancakes cu sfecla si ricotta

Chiar daca astazi imi da tarcoale o raceala, nu suport sa stau in pat, asa ca m-am apucat de bucatarit. Am facut un aperitiv divin pur si simplu, foarte sanatos si foarte rapid.

 Pancakes cu sfecla si ricotta

Chiar daca nu iubiti mult sfecla, incercati aceste pancakes pentru ca sigur or sa va placa.

Ingrediente pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:

125 gr sfecla fiarta

1/2 pahar lapte (cca 100 ml)

7 linguri de faina (cca 90 gr)

1 catel usturoi

1 ou

1 lingurita ulei masline

200 gr ricotta/branza vaci

Mod de preparare:

Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.

Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.

Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.

Scoatem pancakes-urile pe o farfurie si dupa ce se devin caldute, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.

Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm. Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.

Pofta buna!

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi