Chiar daca astazi imi da tarcoale o raceala, nu suport sa stau in pat, asa ca m-am apucat de bucatarit. Am facut un aperitiv divin pur si simplu, foarte sanatos si foarte rapid.
Chiar daca nu iubiti mult sfecla, incercati aceste pancakes pentru ca sigur or sa va placa.
Ingrediente pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:
125 gr sfecla fiarta
1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
7 linguri de faina (cca 90 gr)
1 catel usturoi
1 ou
1 lingurita ulei masline
200 gr ricotta/branza vaci
Mod de preparare:
Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.

Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
Scoatem pancakes-urile pe o farfurie si dupa ce se devin caldute, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.

Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm. Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.

Pofta buna!
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii