Chiar daca astazi imi da tarcoale o raceala, nu suport sa stau in pat, asa ca m-am apucat de bucatarit. Am facut un aperitiv divin pur si simplu, foarte sanatos si foarte rapid.
Chiar daca nu iubiti mult sfecla, incercati aceste pancakes pentru ca sigur or sa va placa.
Ingrediente pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:
125 gr sfecla fiarta
1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
7 linguri de faina (cca 90 gr)
1 catel usturoi
1 ou
1 lingurita ulei masline
200 gr ricotta/branza vaci
Mod de preparare:
Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.
Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
Scoatem pancakes-urile pe o farfurie si dupa ce se devin caldute, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.
Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm. Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.
Pofta buna!
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii