Chiar daca astazi imi da tarcoale o raceala, nu suport sa stau in pat, asa ca m-am apucat de bucatarit. Am facut un aperitiv divin pur si simplu, foarte sanatos si foarte rapid.

Chiar daca nu iubiti mult sfecla, incercati aceste pancakes pentru ca sigur or sa va placa.

Ingrediente pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:

125 gr sfecla fiarta

1/2 pahar lapte (cca 100 ml)

7 linguri de faina (cca 90 gr)

1 catel usturoi

1 ou

1 lingurita ulei masline

200 gr ricotta/branza vaci

Mod de preparare:

Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.

Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.



Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.

Scoatem pancakes-urile pe o farfurie si dupa ce se devin caldute, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.



Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm. Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.



Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Kris Tom, 07 octombrie 2014

    What do you call the display dish

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 07 iunie 2013

    Am facut-o si eu si am fost dezamagita. Pentru ca ea se coace in tigaie raman urme maronii, de la prajeala. Nu are acest aspect de rosu uniform in nici un caz. Doar daca se foloseste alt fel de tigaie. DAca da, trebuie mentionat. Ca aspect nu seamana. A doua dezamagire a fost ca mi-a intrat culoarea rosie in culoarea alba a branzei si a devenir un fel de roz. Ideea minunata, gustul foarte bun, dar aspectul dezamagitor.

  • Maria-Magdalena_Visan

    Maria-Magdalena_Visan (Bucatar) , 04 aprilie 2013

    Ideea este ca trebuie rectificata reteta caci s-a postat eronat:"7 LINGURI FAINA",in loc de 7 lingurite faiana.

  • Fara foto

    phoenix (Bucatar) , 21 august 2012

    E incredibil cat de bine poate sa arate.

  • Georgeta

    Georgeta (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Am facut si eu reteta dar "clatitele" nu au crescut asa cum arata cele din fotografia ta. Nu cumva se pune si un pic de praf de copt bicarbonat? Sau numai praf de copt? De obicei in pancake se pune praf de copt bicarbonat mai putin! Traiesc de 20 de ani USA si toata lumea stie acest lucru! Mi se pare foarte ciudat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    O reusita ca de fiecare data!

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Mmmmmmm arata "teribil" de bine !!!! De gustoasa nici nu ma indoiesc ! O s-o incerc neaparat. Multumesc de reteta Laura !!!

  • monika

    monika (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Interesanta

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • gratziela

    gratziela (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Superb!!! Fac si eu rulada cu branza si altele, dar cu sfecla nu! Genial!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Vai draga Laura !!!! Ce minunatie !!! Eu iubesc sfecla rosie si sigur am sa fac aceasta minunatie !!!! Wooooooowwwww !!!!!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    O idee excelenta din toate punctele de vedere.Felicitari!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Ce culoare minunată! Ricotta e un fel de urdă, tradus pe româneşte!