Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa.

Pentru mesele de Sarbatoare, si nu numai, este perfecta,  iar umpltura poate varia in functie de preferinte. Data viitoare cred ca fac doua, una cu spanac si cealalta cu carne. E minunata!!

Ingrediente:

500 gr aluat foietat

600-700 gr spanac

100 gr ricotta/urda

1 lingura parmezan/cascaval ras

1 lingura rasa pesmet

1 ou

1 galbenus + 2 linguri lapte

mac/susan

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape,

Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine.

Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul.

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac,



Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan,



Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.

O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Viorelia Bodea, 15 ianuarie 2015

    Arata bine, ma gandesc ca e si buna, o sa incerc si eu reteta ......!!

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 30 iunie 2013

    cred ca merge si see you brinza.

  • Fara foto

    Ciuculin Adriana, 30 iunie 2013

    see you siguranta ca este foarte buna, merita incercata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    O spirala foarte ingenioasa ,se pot folosi diverse umpluturi !

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 12 august 2011

    Arata foarte bine, intr-adevar pentru o masa de sarbatoare e perfecta :) Doar ca .... cred ca o voi umple cu carnitza :) Iar deasupra voi presura mac / susan , chimenul noua nu ne place... Laura Multumesc de reteta !!! :* :* :* :* :*

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Nu numai ca e buna, dar si arata splendid

  • Fara foto

    marcela ianovici (Maestru bucatar) , 03 iunie 2011

    Imi permit o sugestie pentru spirale: folositi chimen (chimion) in locul macului sau susanului. Are un gust deosebit!