Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte simpatice. Sunt bune bune si nu sunt absolut deloc grase.
Ingrediente
Dizolvam drojdia in 100 gr apa (din cele 500 gr) si o lasam intr-un loc caldut 30 de minute.
Punem faina intr-un bol de plastic, facem o gaura in centru si adaugam cele 2 oua batute impreuna cu laptele caldut, drojdia dizolvata si aromele.
![]()
Amestecam cu grija si adaugam treptat cele 400 gr apa calduta si sarea si lasam aluatul la dospit pt 2 ore intr-un loc caldut.
![]()
Dupa 2 ore aluatul este plin de gaurele mici.
![]()
Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin unt si adaugam un polonic de aluat. In momentul in care suprafata se umple de gaurele,
![]()
o prajim si pe cealalta parte si servim.
Se servesc cu unt si miere topite dar eu le-am servit cu melasa de smochine .
Sunt fooooarte pufoase si imi place ca nu sunt absolut deloc grase.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii