Clatite Maroc

Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte simpatice. Sunt bune bune si nu sunt absolut deloc grase.

Clatite Maroc

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 gr lapte caldut
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr apa calduta
  • jum lingurita sare
  • arome: vanilie/rom/coaja lamaie sau portocala
Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 100 gr apa (din cele 500 gr) si o lasam intr-un loc caldut 30 de minute.

Punem faina intr-un bol de plastic, facem o gaura in centru si adaugam cele 2 oua batute impreuna cu laptele caldut, drojdia dizolvata si aromele.

Amestecam cu grija si adaugam treptat cele 400 gr apa calduta si sarea si lasam aluatul la dospit pt 2 ore intr-un loc caldut.

Dupa 2 ore aluatul este plin de gaurele mici.

Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin unt si adaugam un polonic de aluat. In momentul in care suprafata se umple de gaurele,

o prajim si pe cealalta parte si servim.

Se servesc cu unt si miere topite dar eu le-am servit cu melasa de smochine .

Sunt fooooarte pufoase si imi place ca nu sunt absolut deloc grase.

Pofta buna!

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise