Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte simpatice. Sunt bune bune si nu sunt absolut deloc grase.


Ingrediente
  • 2 oua
  • 125 gr lapte caldut
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr apa calduta
  • jum lingurita sare
  • arome: vanilie/rom/coaja lamaie sau portocala
Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 100 gr apa (din cele 500 gr) si o lasam intr-un loc caldut 30 de minute.

Punem faina intr-un bol de plastic, facem o gaura in centru si adaugam cele 2 oua batute impreuna cu laptele caldut, drojdia dizolvata si aromele.



Amestecam cu grija si adaugam treptat cele 400 gr apa calduta si sarea si lasam aluatul la dospit pt 2 ore intr-un loc caldut.



Dupa 2 ore aluatul este plin de gaurele mici.



Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin unt si adaugam un polonic de aluat. In momentul in care suprafata se umple de gaurele,



o prajim si pe cealalta parte si servim.

Se servesc cu unt si miere topite dar eu le-am servit cu melasa de smochine .

Sunt fooooarte pufoase si imi place ca nu sunt absolut deloc grase.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    Ai dreptate Ramona sunt un deliciu cu mere rase, si mama imi facea... eu din pacate am uitat reteta... dar ce bine ca sunteti voi!!!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Bunica mea imi facea clatite de acest fel, si mai adauga vreo 2 mere rase in coca, stoarse de suc si stropite cu putina zeama de lamaie. Ce bune erau... Veneam de la scoala si bunica ma astepta cu clatitele inca calde, acoperite cu un servet gros de bucatarie, tesut in casa, mirosind inca a frunze de nuc, de la dulapul in care pastra prosoapele...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Foarte bine arata si reteta merita testata.