Clatite Maroc

Se numesc “Clatite o mie de gaurele” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata se umple de mici gaurele foarte simpatice. Sunt bune bune si nu sunt absolut deloc grase.

Clatite Maroc

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 gr lapte caldut
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr apa calduta
  • jum lingurita sare
  • arome: vanilie/rom/coaja lamaie sau portocala
Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 100 gr apa (din cele 500 gr) si o lasam intr-un loc caldut 30 de minute.

Punem faina intr-un bol de plastic, facem o gaura in centru si adaugam cele 2 oua batute impreuna cu laptele caldut, drojdia dizolvata si aromele.

Amestecam cu grija si adaugam treptat cele 400 gr apa calduta si sarea si lasam aluatul la dospit pt 2 ore intr-un loc caldut.

Dupa 2 ore aluatul este plin de gaurele mici.

Incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin unt si adaugam un polonic de aluat. In momentul in care suprafata se umple de gaurele,

o prajim si pe cealalta parte si servim.

Se servesc cu unt si miere topite dar eu le-am servit cu melasa de smochine .

Sunt fooooarte pufoase si imi place ca nu sunt absolut deloc grase.

Pofta buna!

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi