Inghetata de ciocolata

Cui nu ii place inghetata ? Nu cred sa existe cineva care sa nu iubeasca inghetata si sa nu o savureze cu nesat intr-o zi torida de vara. Eu personal ador inghetata de visine, fistic si pepene galben dar nu zic nu in fata unei cupe de inghetata de ciocolata.

Inghetata de ciocolata

In primul rand o inghetata adevarata nu trebuie sa aiba fir de cristal de gheata in ea. Trebuie sa fie foarte cremoasa. Ca sa obtinem aceasta cremozitate trebuie sa respectam orele la care trebuie sa o scoatem din congelator si sa o frecam pana spargem toate cristalele de gheata care se formeaza mai ales la inceput. Vasul in care va sta inghetata trebuie sa fie din inox si trebuie sa stea in congelator 1- 2 ore inainte de a ne apuca de inghetata.

Ingrediente:

500 gr lapte

5 galbenusuri

120 gr zahar

120 gr ciocolata amara rasa fin (puteti folosi un mix de cioco amara si lapte)

1 baton de vanilie/ esenta vanilie

Pentru inceput bagam la congelator un vas de inox unde va sta 1- 2 ore.

Punem laptele pe foc impreuna cu batonul de vanilie si cand fierbe stingem focul. In timp ce laptele fierbe, frecam cu o lingura de lemn sau platic (exclus mixer) galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Trecem prin sita laptele fierbinte ca sa eliminam eventualele impuritati, inlaturam batonul de vanilie si il turnam fierbinte si treptat peste compozitia de galbenusuri. Amestecam incet.

Amestecul obtinut il trecem din nou pe foc foarte mic iar in momentul in care incepe sa fiarba stingem focul si adaugam ciocolata rasa,lasam sa se raceasa la temperatura camerei amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn si cand este rece o punem in vasul pe care l-am tinut la congelator.

Bagam inghetata la congelator si timp de trei ore, incepand cu momentul in care am introdus-o in congelator, o scoatem afara la un interval de 40 minute si amestecam viguros in ea ca sa spargem cristalele de gheata care se formeaza mai ales la inceput. Aceasta etapa e foarte importanta pentru o inghetata cremoasa.

Eu am scos-o de 4 ori si am frecat-o ffff bine. Dupa a patra oara se mai lasa inca 2 ore la congelator fara sa o atingem si gata ingheatata noastra. Putem sa o servim cu diverse sosuri, fructe proaspete, fructe confiate, etc. Eu am servit-o cu un sos de cirese acrisor si fulgi de migdale.

Delicioasa si foarte cremoasa.

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise