Inghetata de ciocolata

Cui nu ii place inghetata ? Nu cred sa existe cineva care sa nu iubeasca inghetata si sa nu o savureze cu nesat intr-o zi torida de vara. Eu personal ador inghetata de visine, fistic si pepene galben dar nu zic nu in fata unei cupe de inghetata de ciocolata.

Inghetata de ciocolata

In primul rand o inghetata adevarata nu trebuie sa aiba fir de cristal de gheata in ea. Trebuie sa fie foarte cremoasa. Ca sa obtinem aceasta cremozitate trebuie sa respectam orele la care trebuie sa o scoatem din congelator si sa o frecam pana spargem toate cristalele de gheata care se formeaza mai ales la inceput. Vasul in care va sta inghetata trebuie sa fie din inox si trebuie sa stea in congelator 1- 2 ore inainte de a ne apuca de inghetata.

Ingrediente:

500 gr lapte

5 galbenusuri

120 gr zahar

120 gr ciocolata amara rasa fin (puteti folosi un mix de cioco amara si lapte)

1 baton de vanilie/ esenta vanilie

Pentru inceput bagam la congelator un vas de inox unde va sta 1- 2 ore.

Punem laptele pe foc impreuna cu batonul de vanilie si cand fierbe stingem focul. In timp ce laptele fierbe, frecam cu o lingura de lemn sau platic (exclus mixer) galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Trecem prin sita laptele fierbinte ca sa eliminam eventualele impuritati, inlaturam batonul de vanilie si il turnam fierbinte si treptat peste compozitia de galbenusuri. Amestecam incet.

Amestecul obtinut il trecem din nou pe foc foarte mic iar in momentul in care incepe sa fiarba stingem focul si adaugam ciocolata rasa,lasam sa se raceasa la temperatura camerei amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn si cand este rece o punem in vasul pe care l-am tinut la congelator.

Bagam inghetata la congelator si timp de trei ore, incepand cu momentul in care am introdus-o in congelator, o scoatem afara la un interval de 40 minute si amestecam viguros in ea ca sa spargem cristalele de gheata care se formeaza mai ales la inceput. Aceasta etapa e foarte importanta pentru o inghetata cremoasa.

Eu am scos-o de 4 ori si am frecat-o ffff bine. Dupa a patra oara se mai lasa inca 2 ore la congelator fara sa o atingem si gata ingheatata noastra. Putem sa o servim cu diverse sosuri, fructe proaspete, fructe confiate, etc. Eu am servit-o cu un sos de cirese acrisor si fulgi de migdale.

Delicioasa si foarte cremoasa.

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor