Crackers - biscuiti crocanti deliciosi

O reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati cantitattea ingredientelor.

Crackers - biscuiti crocanti deliciosi

Ingrediente:

250 gr faina

120 gr apa

30 gr ulei masline

8 gr sare

1 lingurita zahar

1 lingurita drojdie uscata/ 8 gr drojdie proaspata

Mod de preparare:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde adaugati uleiul ,apa, zaharul. Amestecati putin si apoi adaugati sarea. Lasati la crescut 1.30 intr-un loc ferit de curent.

Dupa 1 ora si 50 de minute, pentru ca atat dureaza programul meu, rasturnam aluatul pe planul de lucru si il impartim in doua. Prima bucatica o intindem direct pe foaia de copt pe care o taiati inainte astfel inact sa aiba aceiasi dimensiune cu tava in care le coaceti (eu am folosit tava de la cuptor).

Intindem aluatul in foaie foarte subtire dupa care il taiem cu o rotita in mici patratele pe care le intepam cu furculita ca sa nu se umfle, eu am pus sare pe deasupra lor si am trecut usor cu facaletul peste ca sa intre sarea in aluat. Puteti pune diverse arome sau ierburi: praf usturoi, rozmarin,boia iute, curry, etc.

Procedam la fel si cu a doua biluta de aluat.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 minute si le papam alaturi de ce doreste fiecare. Sunt foarte crocantele si nu se inmoaie deloc.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi