Crackers - biscuiti crocanti deliciosi

O reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati cantitattea ingredientelor.

Crackers - biscuiti crocanti deliciosi

Ingrediente:

250 gr faina

120 gr apa

30 gr ulei masline

8 gr sare

1 lingurita zahar

1 lingurita drojdie uscata/ 8 gr drojdie proaspata

Mod de preparare:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde adaugati uleiul ,apa, zaharul. Amestecati putin si apoi adaugati sarea. Lasati la crescut 1.30 intr-un loc ferit de curent.

Dupa 1 ora si 50 de minute, pentru ca atat dureaza programul meu, rasturnam aluatul pe planul de lucru si il impartim in doua. Prima bucatica o intindem direct pe foaia de copt pe care o taiati inainte astfel inact sa aiba aceiasi dimensiune cu tava in care le coaceti (eu am folosit tava de la cuptor).

Intindem aluatul in foaie foarte subtire dupa care il taiem cu o rotita in mici patratele pe care le intepam cu furculita ca sa nu se umfle, eu am pus sare pe deasupra lor si am trecut usor cu facaletul peste ca sa intre sarea in aluat. Puteti pune diverse arome sau ierburi: praf usturoi, rozmarin,boia iute, curry, etc.

Procedam la fel si cu a doua biluta de aluat.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 minute si le papam alaturi de ce doreste fiecare. Sunt foarte crocantele si nu se inmoaie deloc.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise