O reteta simpla si foarte crocantoasa. La noi s-au dus imediat asa ca daca vreti sa va ramana si pentru a doua zi dublati cantitattea ingredientelor.

Ingrediente:

250 gr faina
120 gr apa
30 gr ulei masline
8 gr sare
1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie uscata/ 8 gr drojdie proaspata

Mod de preparare:
Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am adaugat sarea. Daca il faceti la mana: amestecati faina cu drojdia, faceti o gropita in faina unde adaugati uleiul ,apa, zaharul. Amestecati putin si apoi adaugati sarea. Lasati la crescut 1.30 intr-un loc ferit de curent.

Dupa 1 ora si 50 de minute, pentru ca atat dureaza programul meu, rasturnam aluatul pe planul de lucru si il impartim in doua. Prima bucatica o intindem direct pe foaia de copt pe care o taiati inainte astfel inact sa aiba aceiasi dimensiune cu tava in care le coaceti (eu am folosit tava de la cuptor).

Intindem aluatul in foaie foarte subtire dupa care il taiem cu o rotita in mici patratele pe care le intepam cu furculita ca sa nu se umfle, eu am pus sare pe deasupra lor si am trecut usor cu facaletul peste ca sa intre sarea in aluat. Puteti pune diverse arome sau ierburi: praf usturoi, rozmarin,boia iute, curry, etc.

Procedam la fel si cu a doua biluta de aluat.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 minute si le papam alaturi de ce doreste fiecare. Sunt foarte crocantele si nu se inmoaie deloc.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Anna (Bucatar) , 21 ianuarie 2011

    sunt deliciosi...trebuie sa incercati...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    foarte buna reteta ;si nu e grea