Cand eram acasa, mancarea de varza se numara printre preferatele mele. Dupa ce am ajuns in Italia, i-am dus dorul o buna bucata de timp si asta pentru ca nu reuseam sa gasesc minunata varza cu foaie subtire care se gaseste la noi. Am incercat de multe ori sa o fac cu varza de aici care are foile foarte groase si nu se preteaza pentru mancaruri ci mai degraba pentru salate.


In afara de acest tip de varza numit aici cavolo cappuccio (tip de varza pe care-l recomand numai pentru salate) exista si o varzuta simpatica, verde aprins si cu folie fragede, aerisite si moi. Aceasta varza se numeste cavolo verza si este ideala pentru mancaruri, ciorbe, sarmale, varza umpluta la cuptor, etc. Seamana mult cu varza noastra si este foarte buna.

Ingrediente:

2-3 verze

1 kg coaste de porc

1 ardei gras rosu

1 ceapa mare

1 pahar vin alb

suc de rosii

apa

4-5 linguri ulei

cimbru

sare

piper

marar

1 ardei mic rosu iute

Mod de preparare:

Calim coastele de porc intr-o cratita destul de larga si inalta.

Cand au prins culoare, adaugam un pahar de vin alb de buna calitate si asteptam sa se evapore si sa dispara mirosul de alcool.

Adaugam un pahar  de apa, sare si piper dupa gust,  acoperim cratita cu capac si lasam carnea la inabusit pana rezulta aproape patrunsa. Daca dupa primul pahar, carnea este inca nepatrunsa, mai adaugam un pahar de apa .



Dupa ce carnea este patrunsa bine, adaugam o ceapa tocata fin si mai lasam la calit cateva minute.

In timp ce coastele de porc sunt la inabusit, tocam verzele foarte marunt, le framantam cu sare  si le lasam sa se inmoaie,



Adaugam varza tocata peste carne, jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu jumatate pahar de apa, cimbru, marar, un ardei gras rosu taiat in patru felii si un ardei mic iute uscat,



Lasam varza pe foc mic, acoperita cu un capac pana ce se inmoaie dupa care o bagam la cuptor, fara capac, la 180 grade pana cand se formeaza la suprafata o crusta subtire,



O servim cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Constantin Cerchia, 23 octombrie 2015

    am facut-o E foarte buna

  • Fara foto

    Marcel Leibovici, 19 octombrie 2015

    Am s-o fac maine si sper sa fie buna, daca imi place am sa revin

  • Fara foto

    Stefan Atanasie, 24 februarie 2015

    in loc de vin alb 500ml de zeama de varza.

  • Fara foto

    Dumitru Andrei, 04 noiembrie 2014

    am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Morar Claudiu, 22 octombrie 2014

    am sa ancerc si eu

  • Fara foto

    Claudiu Ciocoiu, 03 septembrie 2014

    Am s-o incerc simbata.cred ca o sa o reusesc

  • Fara foto

    Andreea Adelina, 23 iunie 2014

    astept sa fac o mancare cu varza

  • Fara foto

    Gheorghe Serban, 01 martie 2014

    incerc si eu

  • Fara foto

    Dorina Totolan, 08 decembrie 2013

    am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Arsinel Ene, 01 noiembrie 2013

    abia astept sa fac si eu

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Un deliciu!!! si nouã ne lipseste varza româneascã si nu numai...ca sã fac sarmale de exp. am luat la rând verzele, desigur cã a iesit un dezastru :))

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Arata super si cred ca este o bunatate !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Ai dreptate si mie imi lipseste varza romaneasca pentru a gati cu afumatura. Am incercat cu verzele de aici si nu e la fel. Felicitari pentru reteta!