Piept de pui in sos bechamel

O reteta inedita cu piept de pui si alte bunatati, delicatese precum branza briè, mozzarella, completate de un minunat sos bechamel.

Piept de pui in sos bechamel

Ingrediente:

  • 1 piept de pui 600 gr
  • 150 mozzarella
  • 200 gr costita afumata
  • 100 gr briè
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet
Sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 gr lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara (optional)

Curatam pieptul de pui de pielita, il dezozam si il taiem pe lungime fasiute subtiri. Pudram fasiutele cu sare si piper din belsug, tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, si asezam in forma de raza un strat de fasiute de pui peste care punem feliute de mozzarella si briè,.

Afumatura o taiem pe lungime, si punem feliutele subtiri taiate peste branza, mai punem un strat de mozzarella si briè si inchidem cu restul fasiutelor de pui.

Bagam vasul la frigider pana facem sosul bechamel.

Sosul bechamel:

Topim la foc mic 50 gr unt. Cand este complet topit dam la o parte cratita si adaugam toata faina amestecand rapid ca sa nu se faca cocoloase.

Il punem din nou pe foc mic si mai amestecam 2-3 minute dupa care adaugam treptat laptele, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana devine dens dupa care il luam de pe foc si il lasam un picut (cam 5 minute) sa se racoreasca.

Cand sosul este caldut il adaugam peste pieptul de pui si pudram cu pesmet pe deasupra,

Bagam in cuptorul incalzit la 200 gr pentru maxim 1 ora.

Dupa o ora scoatem pieptul il lasam o leaca sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise