O reteta inedita cu piept de pui si alte bunatati, delicatese precum branza briè, mozzarella, completate de un minunat sos bechamel.
Ingrediente:

  • 1 piept de pui 600 gr
  • 150 mozzarella
  • 200 gr costita afumata
  • 100 gr briè
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet
Sosul bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 gr lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara (optional)

Curatam pieptul de pui de pielita, il dezozam si il taiem  pe lungime fasiute subtiri. Pudram fasiutele cu sare si piper din belsug, tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, si asezam in forma de raza un strat de fasiute de pui peste care punem feliute de mozzarella  si briè,.

Afumatura o taiem pe lungime, si punem feliutele subtiri taiate peste branza, mai punem un strat de mozzarella si briè si inchidem cu restul fasiutelor de pui.

Bagam vasul la frigider pana facem sosul bechamel.

Sosul bechamel:

Topim la foc mic 50 gr unt. Cand este complet topit dam la o parte cratita si adaugam toata faina amestecand rapid ca sa nu se faca cocoloase.

Il punem din nou pe foc mic si mai amestecam 2-3 minute dupa care adaugam treptat laptele, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana devine dens dupa care il luam de pe foc si il lasam un picut (cam 5 minute) sa se racoreasca.

Cand sosul este caldut il adaugam peste pieptul de pui si pudram cu pesmet pe deasupra,

Bagam in cuptorul incalzit la 200 gr  pentru  maxim 1 ora.

Dupa o ora scoatem pieptul il lasam o leaca sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Apetisanta reteta!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Cred ca iese o bunatate pieptul acesta !!!!Hmmmm....ce bun ! HUSNI- branza brie= branza moale acoperita cu mucegai alb, care a primit denumirea sa de la provincia franceza Brie (situata in regiunea Ile-de-France), unde a fost preparata .

  • Ramona A

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Sunã bine!si eu gãtesc cu bechamel, recunosc cã folosesc cel din comert...

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O bunatate,reteta asta! Peste citeva zile,am musafiri;cu reteta asta,ii voi da gata. Ce e "briè",Laura?

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    O reteta inedita,suna apetisant.