Piept de pui in sos bechamel

O reteta inedita cu piept de pui si alte bunatati, delicatese precum branza briè, mozzarella, completate de un minunat sos bechamel.

Piept de pui in sos bechamel

Ingrediente:

  • 1 piept de pui 600 gr
  • 150 mozzarella
  • 200 gr costita afumata
  • 100 gr briè
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet
Sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 gr lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara (optional)

Curatam pieptul de pui de pielita, il dezozam si il taiem pe lungime fasiute subtiri. Pudram fasiutele cu sare si piper din belsug, tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, si asezam in forma de raza un strat de fasiute de pui peste care punem feliute de mozzarella si briè,.

Afumatura o taiem pe lungime, si punem feliutele subtiri taiate peste branza, mai punem un strat de mozzarella si briè si inchidem cu restul fasiutelor de pui.

Bagam vasul la frigider pana facem sosul bechamel.

Sosul bechamel:

Topim la foc mic 50 gr unt. Cand este complet topit dam la o parte cratita si adaugam toata faina amestecand rapid ca sa nu se faca cocoloase.

Il punem din nou pe foc mic si mai amestecam 2-3 minute dupa care adaugam treptat laptele, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana devine dens dupa care il luam de pe foc si il lasam un picut (cam 5 minute) sa se racoreasca.

Cand sosul este caldut il adaugam peste pieptul de pui si pudram cu pesmet pe deasupra,

Bagam in cuptorul incalzit la 200 gr pentru maxim 1 ora.

Dupa o ora scoatem pieptul il lasam o leaca sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure