Risotto din arpacas cu praz

O alta mancarica delicioasa de post, de data aceasta din arpacas. In Italia, arpacasul se numeste orzo perlato si il gasim in numeroase retete atat sarate cat si dulci. In tara nu am mancat arpacas decat in coliva si imi placea enorm de mult. Am avut surpriza sa descopar ca imi place la fel de mult in retetele sarate.

Risotto din arpacas cu praz

Ingrediente pentru 2 persoane:

200 gr arpacas

1 bucata de 10 cm de praz

3-4 linguri ulei de masline

1 l supa vegetala

1 pahar de vin alb

sare

piper

Mod de preparare:

Taiem prazul in felii subtiri si il punem la calit in cateva linguri de ulei de masline. Dupa 5 minute adaugam si arpacasul,

si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Avem grija ca nici arpacasul si nici prazul sa nu se arda.

Adaugam 1 pahar de vin alb de buna calitate si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat.

Daca dorim sa renuntam la vin, incepem sa turnam supa calda direct peste arpacasul si prazul calite.

Dupa ce alcoolul este complet evaporat, adaugam cate 1 polonic de supa vegetala calda.

Cand supa este absorbita in totalitate de catre arpacas mai adaugam 1 polonic de supa si tot asa pana ce arpacasul se patrunde,

Arpacasul trebuie sa fie fiert complet dar in acelasi timp bobul nu trebuie sa aiba o consistenta pastoasa.

Adaugam sare si piper dupa gust si servim.

Daca nu suntem in post, adaugam niste parmezan, amestecam bine si servim imediat.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise