O alta mancarica delicioasa de post, de data aceasta din arpacas. In Italia, arpacasul se numeste orzo perlato si il gasim in numeroase retete atat sarate cat si dulci. In tara nu am mancat arpacas decat in coliva si imi placea enorm de mult. Am avut surpriza sa descopar ca imi place la fel de mult in retetele sarate.

Ingrediente pentru 2 persoane:

200 gr arpacas

1 bucata de 10 cm de praz

3-4 linguri ulei de masline

1 l supa vegetala

1 pahar de vin alb

sare

piper

Mod de preparare:

Taiem prazul in felii  subtiri si il punem la calit in cateva linguri de ulei de masline. Dupa 5 minute adaugam si arpacasul,



si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Avem grija ca nici arpacasul si nici prazul sa nu se arda.

Adaugam 1 pahar de vin alb de buna calitate si lasam pe foc pana ce alcoolul este complet evaporat.

Daca dorim sa renuntam la vin, incepem sa turnam supa calda direct peste arpacasul si prazul calite.

Dupa ce alcoolul este complet evaporat, adaugam cate 1 polonic de supa vegetala calda.

Cand supa este absorbita in totalitate de catre arpacas mai adaugam 1 polonic de supa si tot asa pana ce arpacasul se patrunde,

Arpacasul trebuie sa fie fiert complet dar in acelasi timp bobul nu trebuie sa aiba o consistenta pastoasa.



Adaugam sare si piper dupa gust si servim.

Daca nu suntem in post, adaugam niste parmezan, amestecam bine si servim imediat.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Popa Livia, 09 august 2013

    Excelent. Reteta foarte buna de post!