Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste minunate gogosi. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita din plin.
Ingrediente:
600 gr faina
50 gr zahar
14gr drojdie uscata/ 30 gr drojdie proaspata
180 ml lapte condensat
250 ml apa calduta
1 ou mare
un varf sare
Mod de preparare:
Amestecam faina cu drojdia uscata ( daca folosim proaspata o dizolvam in apa calduta si o adaugam in centru fainii), adaugam in centrul fainii apa calduta, laptele condensat, oul si zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat consistenta adaugam un varf de cutit de sare si framantam pana obtinem o biluta elastica (daca aluatul mai cere faina mai adaugati cate o lingurita o data).
Lasam aluatul la crescut cam 2 ore dupa care il rasturnam pe masa infainata si intindem o foaie nu foarte subtire, cam 0,5 cm din care taiem cu o forma rotunda sau alta forma, gogosile.

Punem gogosile pe un fund de lemn mare si bine infainat la crescut pentru 30-45 minute.

Le lasam sa isi dubleze volumul, dupa care le prajim in baie de ulei incins. Daca gogosile sunt crescute suficient, vor pluti la suprafata uleiului si vor face guleras alb de jur imprejur.

Le servim pudrate cu zahar vanilat langa o cana de lapte, ceai sau cafea.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii