Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste minunate gogosi. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita din plin.

Ingrediente:

600 gr faina

50 gr zahar

14gr drojdie uscata/ 30 gr drojdie proaspata

180 ml lapte condensat

250 ml apa calduta

1 ou mare

un varf sare

Mod de preparare:

Amestecam faina cu drojdia uscata ( daca folosim proaspata o dizolvam in apa calduta si o adaugam in centru fainii), adaugam in centrul fainii apa calduta, laptele condensat, oul si zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat consistenta adaugam un varf de cutit de sare si framantam pana obtinem o biluta elastica (daca aluatul mai cere faina mai adaugati cate o lingurita o data).

Lasam aluatul la crescut cam 2 ore dupa care il rasturnam pe masa infainata si intindem o foaie nu foarte subtire, cam 0,5 cm din care taiem cu o forma rotunda sau alta forma, gogosile.



Punem gogosile pe un fund de lemn mare si bine infainat la crescut pentru 30-45 minute.



Le lasam sa isi dubleze volumul, dupa care le prajim in baie de ulei incins. Daca gogosile sunt crescute suficient, vor pluti la suprafata uleiului si vor face guleras alb de jur imprejur.



Le servim pudrate cu zahar vanilat langa o cana de lapte, ceai sau cafea.



Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Bine mai arata ! Trebue testata cat mai repede... Felitari !

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Oauuuuuuu!!! arata super o sa fac si eu si sper sa-mi iasa pufoase ca mie de obicei nu-mi prea ies gogosile.

  • astrid

    astrid (Bucatar sef) , 07 octombrie 2010

    Ma duc sa fac. Tocmai ma intrebam la ce sa folosesc cutia aia ratacita de lapte condensat.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2010

    Buuune gogosi! Am retinut reteta!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Ce buuun! Am sa experimentez si eu acest deliciu. felicitari!! Eu voi proba una,(hai doua) si restul voi oferi prietenilor.