Placinta aceasta de carne o pregateste mama  foarte des si pot spune ca este absolut divina. Foarte simplu de executat, rapida si la indemana oricum pentru ca nu cere ingrediente greu de gasit.

Ingrediente (tava de 35x40)

2 foi de aluat foetat cumparate

1 kg de carne tocata de porc

2 cepe maricele sau cateva fire de ceapa verde

5 oua

sare

piper

gris

ulei

1 galbenus

lapte

Mod de preparare:

Eu am folosit vreo 4 capete de ceapa verde dar daca doriti puteti folosi ceapa veche. Curatam ceapa si o tocam foarte marunt apoi o calim in cateva linguri de ulei (nu o caliti decat 2 minute maxim pentru ca nu trebuie sa se inmoaie foarte mult). Adaugam carnea tocata , sarea, piperul, amestecam bine si o lasam la foc mic, eventual puneti o tabla pe foc, pana isi schimba culoarea, cam 25-30 minute.

O lasam sa se raceasca . Separat spargem 5 oua, le batem cu o furculita si le adaugam mixului de carne complet rece si amestecam bine.

Tapetam o tava inalta de 35x40 cu ulei si faina si asezam prima foaie de aluat foetat pe care o acoperim cu un strat subtire de gris. Grisul va impiedica aluatul de dedesubt sa ramana crud.

Punem amestecul de carne si oua peste prima foaie, acoperim cu a doua foaie de foietaj pe care o intepam cu o furculita din loc in loc. Separat amestecam un galbenus de ou cu putin lapte sau smantana mai lichida si il intindem pe deasupra foii superioare. Dam la cuptor, la 180 grade cuptor preincalzit pentru 30-40 minute, pana cand placinta se desprinde de pe margini si este rumena.

Daca in momentul in care o scoateti, observati ca are destula grasime de jur imprejur, inclinam usor tava si aruncam in chiuveta tot acest surplus de grasime. Atentie, operatia asta se face imediat dupa ce am scos placinta di cuptor pentru ca daca o lasam sa se raceasca va absorbi toata aceasta grasime.

Dupa ce s-a racit o taiem in patratele micute si o servim.



Daca doriti sa o serviti calda o puteti incalzi la microunde un minut sau la cuptor 2-3 minute. Se pastreaza in frigider acoperita cu folie alimentara. Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~



Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dragomir Mariana, 07 februarie 2016

    Superba

  • Fara foto

    Alin Popa, 06 noiembrie 2015

    ok.sper sa fie gustoasa

  • Fara foto

    Inna Inuta Inuta, 21 martie 2015

    e cu carne nu cu legume :D

  • Fara foto

    Constantinescu Gabriel, 09 martie 2015

    o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa, va recomand si niste ardei gras rosu si putin cascaval taiat marunt

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 03 octombrie 2014

    Multumesc pentru reteta !

  • Fara foto

    Veronica Butnariu, 22 septembrie 2014

    buna rau vreau si eu

  • Fara foto

    Mihai Dumitru, 20 iulie 2014

    compozitia e ok dar nu reusesc sa fac o foaie ca la burek ca nu vreau foi cumparate ci vreausa sa le fac eu .am intelesca trebuie sa stric multa faina pana sa-mi iasa

  • Fara foto

    Doina Toma, 10 februarie 2014

    super placinta ,incercati!

  • Fara foto

    27 ianuarie 2014

    Foarte buna reteta ! :)

  • Fara foto

    Mery Bostan, 24 ianuarie 2014

    Seaca unde sunt legumele...

  • Fara foto

    Romica Branca, 13 ianuarie 2014

    este exelenta , eu pun si putin morcov si ardei la calit cu ceapa

  • Fara foto

    Mircea Neacsu, 21 octombrie 2013

    delicios !

  • Casandra

    Casandra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Delicioasa

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Excelenta placinta!