Placinta cu carne

Placinta aceasta de carne o pregateste mama  foarte des si pot spune ca este absolut divina. Foarte simplu de executat, rapida si la indemana oricum pentru ca nu cere ingrediente greu de gasit.

Placinta cu carne

Ingrediente (tava de 35x40)

2 foi de aluat foetat cumparate

1 kg de carne tocata de porc

2 cepe maricele sau cateva fire de ceapa verde

5 oua

sare

piper

gris

ulei

1 galbenus

lapte

Mod de preparare:

Eu am folosit vreo 4 capete de ceapa verde dar daca doriti puteti folosi ceapa veche. Curatam ceapa si o tocam foarte marunt apoi o calim in cateva linguri de ulei (nu o caliti decat 2 minute maxim pentru ca nu trebuie sa se inmoaie foarte mult). Adaugam carnea tocata , sarea, piperul, amestecam bine si o lasam la foc mic, eventual puneti o tabla pe foc, pana isi schimba culoarea, cam 25-30 minute.

O lasam sa se raceasca . Separat spargem 5 oua, le batem cu o furculita si le adaugam mixului de carne complet rece si amestecam bine.

Tapetam o tava inalta de 35x40 cu ulei si faina si asezam prima foaie de aluat foetat pe care o acoperim cu un strat subtire de gris. Grisul va impiedica aluatul de dedesubt sa ramana crud.

Punem amestecul de carne si oua peste prima foaie, acoperim cu a doua foaie de foietaj pe care o intepam cu o furculita din loc in loc. Separat amestecam un galbenus de ou cu putin lapte sau smantana mai lichida si il intindem pe deasupra foii superioare. Dam la cuptor, la 180 grade cuptor preincalzit pentru 30-40 minute, pana cand placinta se desprinde de pe margini si este rumena.

Daca in momentul in care o scoateti, observati ca are destula grasime de jur imprejur, inclinam usor tava si aruncam in chiuveta tot acest surplus de grasime. Atentie, operatia asta se face imediat dupa ce am scos placinta di cuptor pentru ca daca o lasam sa se raceasca va absorbi toata aceasta grasime.

Dupa ce s-a racit o taiem in patratele micute si o servim.

Daca doriti sa o serviti calda o puteti incalzi la microunde un minut sau la cuptor 2-3 minute. Se pastreaza in frigider acoperita cu folie alimentara. Pofta buna!

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise