Triunghiuri cu branza

Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat  asa ca am facut aceste triunghiuri tare simplute si rapide care-mi amintesc de cele facute de tatal meu. Cele facute de tata erau umplute cu carne si prajite. Un deliciu! Numai ca eu le-am facut mai dietetice putin si le-am copt la cuptor. Bune, bune rau!

Triunghiuri cu branza

Ingrediente:

500 gr faina

25 gr drojdie

275 gr apa

4 linguri ulei masline sau floarea soarelui

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

branza pt umplutura

suc de rosii

susan (optional)

Mod de preparare:

Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centru si turnam drojdia dizolvata in apa calduta si amestecata cu zaharul si uleiul.

Framantam bine iar spre sfarsit adaugam 1 lingurita de sare. Punem biluta de aluat pudrata cu faina intr-un loc caldut sa creasca 1 ora.

Dupa 1 ora, rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru infainat bine bine.

Intindem biluta in foaie cam de 0,5 cm grosime si o taiem in patrate cam de 6 cm sau chiar mai mari. Umplem fiecare patratel cu branza sau cascaval ras.

Impaturim fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu o furculita sau cu degetele. Ungem fiecare triunghi cu sos de rosii si pudram cu susan. Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incalzeste, ele vor creste cat este nevoie. In momentul in care cuptorul s-a incins, le bagam pentru 15-20 minute dupa care le servim.

Sunt foarte pufoase si aromate datorita sucului de rosii.

Pofta buna!

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi