Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copiii nostri pentru ca e facuta in casa si deci e mult mai sanatoasa decat cea din comert.

Ingrediente:

Pentru foi:

    * 120 gr unt moale
    * 120 gr albusuri (mie mi-au intrat albusurile de la 4 oua mijlocii)
    * 120 gr zahar pudra
    * 120 gr faina
    * 4 linguri cacao dulce (eu am avut numai 2 si e mai deschisa la culoare)

Pentru crema:

Aveti de ales intre 2 variante:

Prima varianta:

    * 255 gr lapte condensat
    * 165 gr unt moale

A doua varianta (mult mai practica si mai usoara ca gust):

    * 350 gr frisca lichida
    * 3 linguri mari de miere

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat. O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface.

FOILE:

Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute foarte, foarte bine si amestecam cu grija, dupa ce am incorporat albusurile in unt adaugam faina amestecata cu cacaua si eventual cu 1 lingurita praf copt. Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa nu avem cocoloase.
Amestecam usor pana la completa absorbtie.
Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incinge, intindem foile.Din jumatate de compozitie intindem aluatul cu o spatula cat mai regulat putem direct pe foaia de copt care va sta in tava. Bagam prima foaie in cuptorul super incins si o tinem 4 minute pe ceas (nici mai mult nici mai putin). O sa vedeti ca imediat ce bagati foaia la cuptor se inchide la culoare si devine lucioasa. In 4 minute din lucioasa suprafata devine mata si atunci inseamna ca e gata.
O scoatem si o lasam sa se raceasca. Procedam la fel cu a doua foaie.

Crema:

Ca sa nu avem probleme ca nu se bate bine frisca bagam intotdeauna vasul gol in care urmeaza sa mixam frisca pentru 5 minute in congelator, asa el va fi rece tot timpul mixatului.Deci batem frisca bine bine. Adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema.

Pentru cealalta varianta mixati spuma untul minim 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 dupa care bagati crema pentru cel putin jumatate de ora in frig.Daca faceti aceasta varianta incepeti sa faceti inainte crema si apoi foile.

Asamblare:

Intindem crema pe o foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta,eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente)

O acoperim cu cealalta foaie si cu un facalet trecm usor peste prajitura ca sa nivelam crema. Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca e crema egala dedesubt si bagam kinderul nostru la frigider pentru 1 ora.

Dupa 1 ora scoatem prajitura, ii taiem frumos marginile si o taiem in bucati ca cele din imagine. Mie mi s-a lipit un pic facaletul de foaie ca am apasat cam tare de asta am spus sa il rulati cu atentie sau eventual sa folositi un facalet de silicon.
Este delicioasa si nu e greu de facut.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    un deliciu pentru copii, multumim de reteta!

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

    O prajitura delicioasa!Felicitari! Am facut reteta de vreo 3 ori pana acum.A iesit foarte buna.Eu am folosit doar a doua varianta de crema.dar promit c-o sa incerc si cealalta.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Cred ca este tare buna. Am scris reteta...sa o fac "generalului" meu...