Seamana mult la pufosenie cu cornetti. Nu se fac cine stie ce complicat si sunt bune pentru micul dejun. Fondantul de mere e de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema de vanilie. E mai densa si se comporta foarte bine la cuptor.
Incepem cu fondantul de mere.
Ingrediente:
200 gr mere curatate si taiate cubulete
2 oua
20 gr zahar
60 ml smantana
1 plic zahar vanilat
15 gr amidon de cartofi sau porumb
60 gr unt
100 ml apa
Mod de preparare:
Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.
Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.
Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.
Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana, ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).
Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.
Lasam crema sa se raceasca.
Ingrediente pariziene:
500 gr faina
20 gr drojdie
70 gr zahar
260gr lapte
50 gr unt
sare (un varf)
1 ou (50 gr fara coaja)
Mod de preparare:
Eu am facut aluatul la masina de paine.Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul,untul,zaharul,faina si drojdia la sfarsit, lasam 2 ore.
Impartim aluatul in 7 bilute.
Intindem prima biluta in forma de dreptunghi. Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate. pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia.
Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea.
Si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.
Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.
Dupa 10-15 minute sunt gata. Timpul de coacere este pt cuptoarele electrice, pentru cele pe gaz poate varia intre 15-30 minute.
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii