O supa usor de preparat si absolut delicioasa, iar crutoanele de gris sunt un element inedit.

Ingrediente pentru supa:

pulpe pui
morcov
1 ceapa
telina
pastranac
patrunjel radacina
sare

Ingrediente crochete gris:

250 gr apa
100 gr gris
un galbenus de ou
sare

Mod de preparare:

Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bucatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina, pastranac, patrunjel, sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.

Intre timp facem crochetele. Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini. Il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou.

Framantam bine pana obtinem o biluta compacta, pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon, rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede.

Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta. Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.

Pofta buna!

Mie imi place supa de pui doar cu piper. Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.

Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele crema de legume.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    edith aldea (Bucatar) , 21 mai 2011

    cubulete de gris - nu prajite intr-o tigaie punem putin ulei sa se incalzeasca, adaugam grisul pe care il prajim putin. dupa 5 minute turnam apa clocotita si amestecam continu pana cand toata apa a fost absorbita. lasam sa se raceasca si taiem in cubulete. e foarte gustos in supa - pentru copii e sanatos caci nu este prajit. pofta buna - EDIANA

  • Eileen

    Eileen (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Abia astept sa o incerc!