O supa usor de preparat si absolut delicioasa, iar crutoanele de gris sunt un element inedit.
Ingrediente pentru supa:
pulpe pui
morcov
1 ceapa
telina
pastranac
patrunjel radacina
sare
Ingrediente crochete gris:
250 gr apa
100 gr gris
un galbenus de ou
sare
Mod de preparare:
Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bucatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina, pastranac, patrunjel, sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.
Intre timp facem crochetele. Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini. Il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou.
Framantam bine pana obtinem o biluta compacta, pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon, rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede.
Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta. Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.
Pofta buna!
Mie imi place supa de pui doar cu piper. Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.
Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele crema de legume.
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~
![]()

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii