Reteta este un picut mai veche si asta este singura poza mai clara pe care am gasit-o. Dar sunt atat de bune patratetele astea incat ar fi fost pacat sa nu va trimit reteta.
500 gr faina
200 gr brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
30 gr drojdie proaspata sau 9 gr uscata
150 gr apa calduta
50 gr untura
50 gr unt
sare
1 ceapa mica
150 gr circa costita afumata
boia iute
timo (cimbru) sau rozmarin
1 ou+lapte pentru uns
Preparare:
Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus toate ingredientele in afara de ceapa si costita pe care le-am calit initial si le-am adaugat cand a piuit masina.
Daca faceti aluatul manual adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei, framantati si lasati la crescut o ora.
Aluatul crescut il intindem direct pe hartia de copt taiata in prealabil dupa forma tavii in care coacem patratelele.
Taiem aluatul in patratele mici si il mai lasam sa creasca cca 30 minute.
Inainte de a le baga la cuptor ungem patratelele cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte si presaram niste cimbru sau rozmarin.
Coacem pentru 30 minute patratelele la 180 grade (cuptor preincalzit).
Cand sunt aurii le scoatem, le lasam sa se raceasca putin dupa care le servim.
Sunt crocante si picante!
Cu drag, Laura Adamache
Gasiti mai multe retete pe blogul meu.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii