Reteta este un picut mai veche si asta este singura poza mai clara pe care am gasit-o. Dar sunt atat de bune patratetele astea incat ar fi fost pacat sa nu va trimit reteta.

Ingrediente:
500 gr faina
200 gr brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
30 gr drojdie proaspata sau 9 gr uscata
150 gr apa calduta
50 gr untura
50 gr unt
sare
1 ceapa mica
150 gr circa costita afumata
boia iute
timo (cimbru) sau rozmarin
1 ou+lapte pentru uns

Preparare:

Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus toate ingredientele in afara de ceapa si costita pe care le-am calit initial si le-am adaugat cand a piuit masina.
Daca faceti aluatul manual adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei, framantati si lasati la crescut o ora.

Aluatul crescut il intindem direct pe hartia de copt taiata in prealabil dupa forma tavii in care coacem patratelele.
Taiem aluatul in patratele mici si il mai lasam sa creasca cca 30 minute.
Inainte de a le baga la cuptor ungem patratelele cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte si presaram niste cimbru sau rozmarin.
Coacem pentru 30 minute patratelele la 180 grade (cuptor preincalzit).
Cand sunt aurii le scoatem, le lasam sa se raceasca putin dupa care le servim.

Sunt crocante si picante!

Cu drag, Laura Adamache

Gasiti mai multe retete pe blogul meu.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto
  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte buna ca aperitiv!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Eu inlocuiesc untura cu unt,pare putin mai sanatos!

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Felicitari pentru reteta! Arata foarte bine si sunt sigura ca sunt gustoase!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Merita incercata aceasata reteta,suna imbietor.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Abia astept sa pregatesc si eu aceasta reteta !

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Demential de bune!

  • Fara foto

    Laura Adamache, 06 mai 2010

    Ma bucur tare mult ca va place reteta. E tare tare buna si foarte rapida asa ca va sfatuiesc sa o incercati daca va plac aluaturile. Claudia draga mea poti inlocui branza brie si gorgonzola cu un cascaval ras fff fin sau cu orice tip de branzica cremoasa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Buna reteta si eu obisnuiesc sa pregatesc cu prosciutto si gorgonzola!

  • Fara foto

    Ursan Anisoara, 05 mai 2010

    Ca intotdeauna,reteta de nota maxima!Felicitari si sigur incerc reteta cu prima ocazie

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Arata f. bine...si ma gandesc ca sunt si bune.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Dupa cum citeam reteta ma si gandeam ce am prin frigider si am ajuns la concluzia ca am tot ce scrie.... Asa ca astept sa am putin timp si am sa testez reteta ! Multumim frumos Laura si te mai asteptam cu alte retete delicioase !

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Multumim pentru reteta!Pentru cei carora nu le place branza brie sau cea cu mucegai se poate folosi si altfel de branza?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Cred ca e o reteta super,usoara si gustoasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    trebuie sa fie o bunatate...Este o reteta interesanta si merita incercata...

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O reteta italiana(tipica regiunii Emilia-Romagna)foarte interesanta,cred si foarte gustoasa,te felicit si promit ca am s-o si testez!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Tare bune trebue sa fie...si se fac rapid, multumim pt reteta.