Crescente (Patratele picante)

Reteta este un picut mai veche si asta este singura poza mai clara pe care am gasit-o. Dar sunt atat de bune patratetele astea incat ar fi fost pacat sa nu va trimit reteta.

Crescente (Patratele picante)

Ingrediente:

500 gr faina

200 gr brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)

30 gr drojdie proaspata sau 9 gr uscata

150 gr apa calduta

50 gr untura

50 gr unt

sare

1 ceapa mica

150 gr circa costita afumata

boia iute

timo (cimbru) sau rozmarin

1 ou+lapte pentru uns

Preparare:

Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus toate ingredientele in afara de ceapa si costita pe care le-am calit initial si le-am adaugat cand a piuit masina.

Daca faceti aluatul manual adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei, framantati si lasati la crescut o ora.

Aluatul crescut il intindem direct pe hartia de copt taiata in prealabil dupa forma tavii in care coacem patratelele.

Taiem aluatul in patratele mici si il mai lasam sa creasca cca 30 minute.

Inainte de a le baga la cuptor ungem patratelele cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte si presaram niste cimbru sau rozmarin.

Coacem pentru 30 minute patratelele la 180 grade (cuptor preincalzit).

Cand sunt aurii le scoatem, le lasam sa se raceasca putin dupa care le servim.

Sunt crocante si picante!

Cu drag, Laura Adamache

Gasiti mai multe retete pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise