Crescente (Patratele picante)

Reteta este un picut mai veche si asta este singura poza mai clara pe care am gasit-o. Dar sunt atat de bune patratetele astea incat ar fi fost pacat sa nu va trimit reteta.

Crescente (Patratele picante)

Ingrediente:

500 gr faina

200 gr brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)

30 gr drojdie proaspata sau 9 gr uscata

150 gr apa calduta

50 gr untura

50 gr unt

sare

1 ceapa mica

150 gr circa costita afumata

boia iute

timo (cimbru) sau rozmarin

1 ou+lapte pentru uns

Preparare:

Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus toate ingredientele in afara de ceapa si costita pe care le-am calit initial si le-am adaugat cand a piuit masina.

Daca faceti aluatul manual adaugati de la inceput toate ingredientele, inclusiv ceapa si costita calite in o lingura de ulei, framantati si lasati la crescut o ora.

Aluatul crescut il intindem direct pe hartia de copt taiata in prealabil dupa forma tavii in care coacem patratelele.

Taiem aluatul in patratele mici si il mai lasam sa creasca cca 30 minute.

Inainte de a le baga la cuptor ungem patratelele cu un galbenus batut cu 2 linguri lapte si presaram niste cimbru sau rozmarin.

Coacem pentru 30 minute patratelele la 180 grade (cuptor preincalzit).

Cand sunt aurii le scoatem, le lasam sa se raceasca putin dupa care le servim.

Sunt crocante si picante!

Cu drag, Laura Adamache

Gasiti mai multe retete pe blogul meu.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura