Pentru ca deja am intrat in Postul Craciunului am facut o tocanita de ciuperci cu mamaliguta. Desi stiu ca este o mancare pe care o cunoastem toti m-am gandit totusi sa postez reteta ca poate ii este de ajutor cuiva. Eu o fac tare tare simplu.

Ingrediente:

8 ciuperci mari champignon

1 ceapa medie (de preferat rosie ca e mai dulce)

5-6 linguri suc de rosii

1 cescuta apa

patrunjel

sare

piper

boia iute (optional)

Mod de preparare:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta  de apa. Acoperim cu capac si lasam la foc mic sa scada si sa se patrunda ciupercutele (daca scade apa mai adaugati cate putina ca sa nu se prinda ciupercile). Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul tocat marunt si servim alaturi de mamaliguta fierbinte.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Bica Elena, 19 noiembrie 2015

    Am sa o fac si eu

  • Fara foto

    Mee Valentina, 11 august 2015

    eu am pus bulion ca nu aveam sos de rosii dar tot gustoasa aiesit

  • Fara foto

    Mihai Pacurar, 11 august 2015

    eu am pus boia dulce si bulion in loc de sos de rosii ca tot aia este si adevarat a iesit foarte gustos

  • Fara foto

    Ignuta Liviu Florin, 05 octombrie 2014

    am focut deja e buna buna

  • Fara foto

    Ignuta Liviu Florin, 05 octombrie 2014

    super tocana de ciuperci

  • Fara foto

    Aneta Campan, 18 martie 2014

    am sa -oncerc si eu

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    O bunatate!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

    Pofta mare! de post! Doamne ajuta!

  • Fara foto

    petru 44 (Bucatar) , 19 noiembrie 2010

    Delicioasa!Exact asa o prepar si eu.Felicitari pentru celelalte retete nemaipomenite.