Gem de pepene galben cu brandy

Si pentru ca este anotimpul pepenilor pe care in nici un caz nu trebuie sa ii ocolim pentru ca sunt extrem de sanatosi si parfumati, astazi va propun o reteta de gem cu brandy si samburi de pin.

Gem de pepene galben cu brandy

Ingrediente:

1 kg pulpa de pepene galben

500- 550 gr zahar

3 linguri brandy

1 lamaie

100 gr samburi pin

Preparare:

Taiem pepenele pe lungime,ii curatam samburii si apoi taiem pulpa in bucatele mici.

Amestecam pulpa cu sucul unei lamai mari (ca sa isi pastreze culoarea), cu zaharul si 3 linguri de brandy,si lasam sa se odihneasca 3-4 ore pana ce pepenele isis lasa tot sucul.

Punem gemul pe foc mic pentru 50-60 minute. Avem grija sa luam cu o lingura spuma formata la suprafata.

Dupa 50 minute, luam cu o lingura putin gem si il picuram pe o farfurie. Daca picatura ramane teapana pe farfurie este gata, daca in schimb isi pierde forma atunci mai lasam geamul sa fiarba.

Dupa ce este gata, bagam un mixer vertical in gem si il pasam foarte fin,il mai punem pe foc mic pentru 5-10 minute avand grija sa amestecam des ca sa nu se prinda.Stingem focul, il lasam sa se raceasca putin, adaugam samburii de pin, amestecam bine si cat este cald inca il punem in borcane.

Mie mi-a iesit un borcan de 400 grame asa ca nu l-am mai sterilizat pentru ca se va termina cam intr-o saptamana, dar daca doriti sa aveti acest gem pentru o perioada mai lunga neaparat sterilizati borcanele.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

~ Inca ceva: astazi este ziua de nastere a Laurei si, cu aceasta ocazie, dorim sa ii uram o petrcere frumoasa si implinirea tuturor viselor sale! La multi ani, Laura! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise