Si pentru ca este anotimpul pepenilor pe care in nici un caz nu trebuie sa ii ocolim pentru ca sunt extrem de sanatosi si parfumati, astazi va propun o reteta de gem cu brandy si samburi de pin.
Ingrediente:
1 kg pulpa de pepene galben
500- 550 gr zahar
3 linguri brandy
1 lamaie
100 gr samburi pin

Preparare:
Taiem pepenele pe lungime,ii curatam samburii si apoi taiem pulpa in bucatele mici.
Amestecam pulpa cu sucul unei lamai mari (ca sa isi pastreze culoarea), cu zaharul si 3 linguri de brandy,si lasam sa se odihneasca 3-4 ore pana ce pepenele isis lasa tot sucul.
Punem gemul pe foc mic pentru 50-60 minute. Avem grija sa luam cu o lingura spuma formata la suprafata.
Dupa 50 minute, luam cu o lingura putin gem si il picuram pe o farfurie. Daca picatura ramane teapana pe farfurie este gata, daca in schimb isi pierde forma atunci mai lasam geamul sa fiarba.

Dupa ce este gata, bagam un mixer vertical in gem si il pasam foarte fin,il mai punem pe foc mic pentru 5-10 minute avand grija sa amestecam des ca sa nu se prinda.Stingem focul, il lasam sa se raceasca putin, adaugam samburii de pin, amestecam bine si cat este cald inca il punem in borcane.

Mie mi-a iesit un borcan de 400 grame asa ca nu l-am mai sterilizat pentru ca se va termina cam intr-o saptamana, dar daca doriti sa aveti acest gem pentru o perioada mai lunga neaparat sterilizati borcanele.

Pofta buna!


Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!


~ Inca ceva: astazi este ziua de nastere a Laurei si, cu aceasta ocazie, dorim sa ii uram o petrcere frumoasa si implinirea tuturor viselor sale! La multi ani, Laura! ~


Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Rodica Wantjer, 18 iulie 2013

    La multi ani,multa sanatate si felicitari pentru minunatele retete.

  • Fara foto

    Vlad Georgeta, 17 iulie 2013

    Felicitari, cele mai grozave retete , sper sa potsale fac pe toate, incet, icet, inca odata felicitari si mult spor la treaba.

  • Fara foto

    Burlacu Andreea Narcisa, 17 iulie 2013

    La multi ani! Laura Felicitari pentru retetele minunate si gustoase.

  • Fara foto

    Maria Petre, 17 iulie 2013

    scuzatima ma grabeam si am scris matache in loc de adamache sper sa nu va suparati.

  • Fara foto

    Maria Petre, 17 iulie 2013

    LA MULTI ANI! d-na LAURA MATACHE ,, multa sanatate , fericire si tot , ce deoriti sa vi se implineasca d-stra si familiei.

  • Fara foto

    Mirela Roman, 17 iulie 2013

    LA MULTI ANI! LAURA, sa fi sanatoasa, sa te bucuri de viata si de tot ce realizezi.

  • Fara foto

    FlyingRoo (Maestru bucatar) , 06 noiembrie 2010

    Samburii de pin sunt mai gustosi daca se rumnesc putin intr-o tigaie pe foc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    Apetisant gemul ...Chiar daca este cam tarziu...iti doresc La multi ani si tot binele din lume...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    La multi ani Laura! Gemul tau arata tare bine.

  • Fara foto

    Laura Adamache (Bucatar sef) , 06 august 2010

    Va multumesc din suflet tuturor pentru urarile minunate!! Pupicei infiniti!!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    La multi ani! Laura draga, sa ne traiesti multi ani sanatosi, sa fii fericita si iubita.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Suna tare bine.LA MULTI ANI!multa sanatate si fericire.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Delicios. La multi ani!