Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata. Si cum astazi am cam stat in bucatarie nu puteam sa nu fac si ceva dulce asa ca am ales aceasta divina prajitura. Am facut numai patru pentru ca stiam ca daca fac mai multe nu ma pot abtine sa nu mananc si in timpul zilei. Asa ca avem micul dejun asigurat in acest weekend.
Ingrediente pentru 4 babà:
Aluatul se face extrem de simplu. Mixam uleiul cu zaharul dupa care adaugam cele 2 oua pe rand si galbenusul. Mixam pana sunt inglobate bine si apoi adaugam treptat faina amestecata cu drojdia. Obtinem un aluat lipicios,
pe care il impartim in bilute egale (eu am gresit aici si nu le-am impartit egal). Va puteti unge mainile cu putin ulei ca sa va fie mai usor de manevrat aluatul.
Punem fiecare biluta in formele de babà tapetate cu unt si faina,
si le lasam sa creasca pana ajung aproape de margine,
le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20-25 minute, pana se rumenesc la suprafata,
le scoatem din forme dupa ce s-au racorit putin,
si le lasam sa se raceasca complet.
Pentru sirop amestecam apa cu zaharul si lasam sa fiarba 15 minute dupa care stingem focul, adugam romul si lasam siropul sa se raceasca. NU trebuie sa fie rece complet ci usor caldut. Incercati sa puneti o picatura de sirop pe mana si daca il simtiti lejer mai cald decat mana voastra atunci e gata.
Bagam toate cele 4 babà in sirop si le intoarcem pe toate partile pana absorb aproape tot siropul,
Cam in 15 minute sunt gata insiropate.
Le taiem pe lungime, le umplem cu frisca, le lipim si le servim cu sirop de visine si visine sau cu fructe proaspete sau chiar simple. Sunt delicioase oricum,
Pofta buna!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii