O varianta vegetariana a chiftelelor clasice cu carne.  Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca sunt facute din paine nu as fi crezut , atat de bune sunt. Se pot face si marinate. Eu le-am prajit doar si le-am servit cu castraveciori murati.

Ingrediente (gramajul folosit de mine)
  • 350 gr paine uscata alba si integrala
  • 100 gr emmental/cascaval/parmezan
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • 2 oua mijlocii
  • lapte+apa
  • sare
  • piper
  • marar
  • usturoi sau praf de usturoi dupa gust
  • faina
  • ulei pt prajit
Inmuiem painea in lapte amestecat cu apa,



Dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul  sau parmezanul, razuim si morcovul tot pe razatoarea cu gauri mari,



ceapa si usturoiul le dam pe gaurile cele mai mici, adugam mararul tocat fin, sarea si  piperul, painea scursa bine bine si cele 2 oua.



Eu am pus mult marar pt ca imi place. Si amestecam bine bine.



Lasam cam jumatate de ora la frigider sa prinda painea aroma ingredientelor dupa care formam chiftelute mici pe care le trecem prin faina



Le prajim in ulei incins si le servim alaturi de ce dorim noi.



Sunt delicioase si reci. Nu sunt evident ca cele de carne dar sunt o varianta excelenta pentru vegetarieni.

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Cred ca sunt foarte bune,merita incercata !