Chiftelute de paine

O varianta vegetariana a chiftelelor clasice cu carne.  Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca sunt facute din paine nu as fi crezut , atat de bune sunt. Se pot face si marinate. Eu le-am prajit doar si le-am servit cu castraveciori murati.

Chiftelute de paine

Ingrediente (gramajul folosit de mine)

  • 350 gr paine uscata alba si integrala
  • 100 gr emmental/cascaval/parmezan
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • 2 oua mijlocii
  • lapte+apa
  • sare
  • piper
  • marar
  • usturoi sau praf de usturoi dupa gust
  • faina
  • ulei pt prajit
Inmuiem painea in lapte amestecat cu apa,

Dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul sau parmezanul, razuim si morcovul tot pe razatoarea cu gauri mari,

ceapa si usturoiul le dam pe gaurile cele mai mici, adugam mararul tocat fin, sarea si piperul, painea scursa bine bine si cele 2 oua.

Eu am pus mult marar pt ca imi place. Si amestecam bine bine.

Lasam cam jumatate de ora la frigider sa prinda painea aroma ingredientelor dupa care formam chiftelute mici pe care le trecem prin faina

Le prajim in ulei incins si le servim alaturi de ce dorim noi.

Sunt delicioase si reci. Nu sunt evident ca cele de carne dar sunt o varianta excelenta pentru vegetarieni.

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine