Chiftelute de paine

O varianta vegetariana a chiftelelor clasice cu carne.  Daca le-as fi mancat facute de altcineva si mi-ar fi spus ca sunt facute din paine nu as fi crezut , atat de bune sunt. Se pot face si marinate. Eu le-am prajit doar si le-am servit cu castraveciori murati.

Chiftelute de paine

Ingrediente (gramajul folosit de mine)

  • 350 gr paine uscata alba si integrala
  • 100 gr emmental/cascaval/parmezan
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • 2 oua mijlocii
  • lapte+apa
  • sare
  • piper
  • marar
  • usturoi sau praf de usturoi dupa gust
  • faina
  • ulei pt prajit
Inmuiem painea in lapte amestecat cu apa,

Dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul sau parmezanul, razuim si morcovul tot pe razatoarea cu gauri mari,

ceapa si usturoiul le dam pe gaurile cele mai mici, adugam mararul tocat fin, sarea si piperul, painea scursa bine bine si cele 2 oua.

Eu am pus mult marar pt ca imi place. Si amestecam bine bine.

Lasam cam jumatate de ora la frigider sa prinda painea aroma ingredientelor dupa care formam chiftelute mici pe care le trecem prin faina

Le prajim in ulei incins si le servim alaturi de ce dorim noi.

Sunt delicioase si reci. Nu sunt evident ca cele de carne dar sunt o varianta excelenta pentru vegetarieni.

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise