Astazi va propun o crema delicioasa si foarte simplu de facut pe care o putem savura in zilele calde ale verii.
Ingrediente:
500 gr lapte
75 gr ciocolata amara
150 gr nesquik
50 gr amidon porumb
60 gr zahar
250 gr frisca
zahar vanilinat
piscoturi
bobite ciocolata amara
Preparare:
Punem pe foc mic laptele cu ciocolata si amestecam pana cand ciocolata este complet dizolvata.
Separat, amestecam zaharul cu amidonul si nesquik.
Turnam laptele cu ciocolata peste mixul de zahar, amidon si nesquik, amestecam si trecem din nou pe foc mic.
Amestecam pe foc mic pana capata consistenta de crema.
Punem crema obtinuta in cupe sau boluri sau pahare, dupa care o bagam la frigider pentru 30 minute.
Mixam frisca cu zahar vanilat (ca sa se mixeze bine frisca bagam vasul si paletele mixerului 5 minute in congelator ca sa fie perfect rece), o bagam intr-un sprit si ornam crema de ciocolata. Presaram crema cu cateva bobite ciocolata amara si cu piscoturi.Un deliciu.
Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii