Aveam cam multi dovlecei in frigider si cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai variez putin si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlecei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna.
Ingrediente:
600 gr carne tocata de curcan sau pui
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
patrunjel
cateva frunze de telina (optional)
2 morcovi mici
300-350 gr dovlecel
3 oua
1 mozzarella
sare
piper
6-7 felii de paine
3 linguri smantana
Crumble:
5-6 linguri pesmet
1 ou
1 mozzarella
2 linguri smantana
Mod de preparare:
Pentru inceput punem in cuptorul incins la 200 grade 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.
Macinam pieptul de curcan sau pui, tocam marunt ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper,tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne,bagam la robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana.
Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa, pe care il punem peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri muiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet, si bagam tarta la 200 grade pentru 35-45 minute, Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.
Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparatDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii