Aveam cam multi dovlecei in frigider si cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai variez putin si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlecei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna.

Ingrediente:
600 gr carne tocata de curcan sau pui
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
patrunjel
cateva frunze de telina (optional)
2 morcovi mici
300-350 gr dovlecel
3 oua
1 mozzarella
sare
piper
6-7 felii de paine
3 linguri smantana

Crumble:

5-6 linguri pesmet
1 ou
1 mozzarella
2 linguri smantana

Mod de preparare:
Pentru inceput punem in cuptorul incins la 200 grade 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.



Macinam pieptul de curcan sau pui, tocam marunt ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper,tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne,bagam la robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana.



Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa, pe care il punem peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri muiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet, si bagam tarta la 200 grade pentru 35-45 minute, Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!



Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Nicolae Ivanovici, 10 septembrie 2013

    Sunt și eu un vecin necăjit.......Poți să-l trimiți pe CRISTI cu o porție........SĂRUT MÂNA

  • Fara foto

    Nastase Aura Ruxandra, 07 iulie 2013

    am sa incerc reteta , cred ca e buna.

  • Fara foto

    Georgeta Diaconescu, 30 iunie 2013

    super buna

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 iunie 2013

    Foarte interesanta tarta am sa incerc sa o pregatesc dar fara mozarela.

  • Fara foto

    Vetuta Bebec, 27 iunie 2013

    Sincera sa fiu am facut tot felul de mincaruri see you dovleceii dar asta nu.Promit ca am sa o fac sa vad cum este.

  • Fara foto

    FlyingRoo (Maestru bucatar) , 30 octombrie 2010

    O reteta interesanta si probabil gustoasa, ca multe dintre retetele Laurei. O singura mentiune - cum "crumble" nu este cuvant romanesc ar fi frumos sa i se spuna simplu "crusta de deasupra" sau orice combinatie de cuvinte romanesti dorite.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    Tare bine mai arata,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

  • Fara foto

    parfumel (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2010

    Pun pariu ca vorbim aici despre cea mai savuroasa "pufosenie"! :)

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

    bun,foarte bun!