Paine Margherita

Cand eram inca in tara, aveam langa bloc o mica brutarie unde gaseam mereu paine floare turceasca de o bunatate teribila. Avea o crusta subtire si crocanta si susan pe deasupra. Atat de buna era si atat imi lipsea dupa ce am ajuns in Italia.

Paine Margherita

Prima paine cumparata in Italia era groaznica. Avea o crusta beton si miezul cu un usor gust acid si fara strop de sare. De fapt, in afara de cateva tipuri de paine cum ar fi: panepizza, painea de Altamura si painea cu ulei, toata painea de aici are o coaja atat de tare incat sunt convinsa ca brutarii sunt mana in mana cu dentistii. Dar sa revenim la painica noastra. Seamana foarte, foarte mult cu painica floare turceasca si am sa va explic cum obtinem crusta crocanta dar in acelasi timp subtire.

Ingrediente:

300 gr faina

50 gr faina de kamut sau tot faina alba

220 ml apa calduta

15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata

1 lingurita zahar

1 lingura ulei de masline

1,5 lingurita sare

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in 220 ml apa calduta amestecata cu 1 lingurita de zahar si o punem in centrul fainii. Adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand a prins putina consistenta adaugam si sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Daca aluatul mai cere faina, mai adaugam treptat pana ce biluta devine elastica. Punem alautul la crescut pentru 1-2 ore dupa care in rasturnam pe masa infainata si il impartim in 7 bilute mai mici. Incercati sa faceti bilutele egale.

Tavalim fiecare biluta prin faina sau susan sau chiar mac si le asezam pe hartie de copt asezata in tava de cuptor. Punem o biluta in centru iar restul bilutelor le asezam in cerc in jurul bilutei din mijloc. Avem grija sa le asezam la o distanta de 2-3 cm una de cealalta.

Si lasam din nou painea sa creasca. Dupa ce va creste , bilutele se vor uni, astfel.

Preincalzim cuptorul la 220 grade iar in momentul in care atinge aceasta temperatura, bagam painea in cuptor, varsam putina apa pe fundul cuptorului si inchidem repede usa . Astfel, vaporii vor ramane in cuptor si vor da acea crusta crocanta painii, miezul devine elastic iar coaja aurie. Lasam painica in cuptor pentru 20-25 minute dupa care o scoatem, o lasam sa se odihneasca putin si o servim ca e tare gustoasa.

Pofta buna!

Mai multe retete pe blogul Laura Adamache.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise