Pizza 8 minute la tigaie

Daca nu sunteti vazuti cum o preparati va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8 minute. In Italia pe timpul verii, cand caldura devine insuportabila, sunt multe gospodine care apeleaza la solutia aceasta mai mult decat rapida pentru a obtine o pizza absolut divina.

Pizza 8 minute la tigaie

Ingrediente:

450 gr faina

225 gr apa calduta

7 gr drojdie liofilizata

1 lingurita sare

2 linguri ulei

1 lingurita zahar

Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea. Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire asa ca o adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat o oarecare consistenta.

Framantam pana obtinem o biluta elastica, o lasam la crescut in jur de 2 ore intr-un loc ferit de curent.

Dupa 2 ore il impartiti in 5 bilute (sau mai multe in functie de largimea tigaii dumneavoastra) si le intindeti pe fiecare CU MANA pe un plan de lucru (ideal ar fi lemnul pentru ca in contact cu lemnul glutinele confera aluatului elasticitate. E valabil pentru absolut orice tip de aluat. Deci alegeti lemnul in locul placilor marmorate sau a covoraselor gen tupperware de silicon).

Stiu ca ma repet dar nu folositi in nici un caz facaletul pentru intinsul foii. Preferati o pizza mai neregulata ca forma decat o pizza perfect rotunda dar fara gust care isi pierde elasticitatea in momentul in care se raceste.

Dupa ce intindem toate bilutele de coca, punem o tigaie teflonata pe foc acoperita cu capacul propriu si o lasam pana se incinge. Nu o ungem cu nimic. Cand capacul este fierbinte, adaugam prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul mai mic (foc mediu spre mic). In momentul in care incep sa apara basicute, ridicam capacul, o intoarcem pe cealalta parte pe care o ungem cu suc de rosii picant, bucatele de cascaval sau mozzarella si eu am pus niste suvite de speck afumat/sunca afumata.Acoperim cu capacul, iar in momentul in care cascavalul este complet topit gata pizza, o scoatem pe un fund de lemn, si continuam sa coacem restul pizze-lor la fel ca pe prima.

Acum, capacul trebuie sa izoleze foarte bine tigaia pentru ca datorita aburului acumulat pizza noastra va avea suprafata elastica iar fundul crocant.

Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 pe cealalta). Dupa aceste 8 minute o sa va indragostiti de rezultat, garantez. Nimeni nu ar banui ca este coapta la tigaie.

Pofta buna!

Mai multe retete pe blogul Laura Adamache.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura