Pizza 8 minute la tigaie

Daca nu sunteti vazuti cum o preparati va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8 minute. In Italia pe timpul verii, cand caldura devine insuportabila, sunt multe gospodine care apeleaza la solutia aceasta mai mult decat rapida pentru a obtine o pizza absolut divina.

Pizza 8 minute la tigaie

Ingrediente:

450 gr faina

225 gr apa calduta

7 gr drojdie liofilizata

1 lingurita sare

2 linguri ulei

1 lingurita zahar

Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea. Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire asa ca o adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat o oarecare consistenta.

Framantam pana obtinem o biluta elastica, o lasam la crescut in jur de 2 ore intr-un loc ferit de curent.

Dupa 2 ore il impartiti in 5 bilute (sau mai multe in functie de largimea tigaii dumneavoastra) si le intindeti pe fiecare CU MANA pe un plan de lucru (ideal ar fi lemnul pentru ca in contact cu lemnul glutinele confera aluatului elasticitate. E valabil pentru absolut orice tip de aluat. Deci alegeti lemnul in locul placilor marmorate sau a covoraselor gen tupperware de silicon).

Stiu ca ma repet dar nu folositi in nici un caz facaletul pentru intinsul foii. Preferati o pizza mai neregulata ca forma decat o pizza perfect rotunda dar fara gust care isi pierde elasticitatea in momentul in care se raceste.

Dupa ce intindem toate bilutele de coca, punem o tigaie teflonata pe foc acoperita cu capacul propriu si o lasam pana se incinge. Nu o ungem cu nimic. Cand capacul este fierbinte, adaugam prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul mai mic (foc mediu spre mic). In momentul in care incep sa apara basicute, ridicam capacul, o intoarcem pe cealalta parte pe care o ungem cu suc de rosii picant, bucatele de cascaval sau mozzarella si eu am pus niste suvite de speck afumat/sunca afumata.Acoperim cu capacul, iar in momentul in care cascavalul este complet topit gata pizza, o scoatem pe un fund de lemn, si continuam sa coacem restul pizze-lor la fel ca pe prima.

Acum, capacul trebuie sa izoleze foarte bine tigaia pentru ca datorita aburului acumulat pizza noastra va avea suprafata elastica iar fundul crocant.

Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 pe cealalta). Dupa aceste 8 minute o sa va indragostiti de rezultat, garantez. Nimeni nu ar banui ca este coapta la tigaie.

Pofta buna!

Mai multe retete pe blogul Laura Adamache.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise