Daca nu sunteti vazuti cum o preparati va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8 minute.
In Italia pe timpul verii, cand caldura devine insuportabila, sunt multe gospodine care apeleaza la solutia aceasta mai mult decat rapida pentru a obtine o pizza absolut divina.
Ingrediente:

450 gr faina
225 gr apa calduta
7 gr drojdie liofilizata
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingurita zahar

Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea. Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire asa ca o adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat o oarecare consistenta.

Framantam pana obtinem o biluta elastica, o lasam la crescut in jur de 2 ore intr-un loc ferit de curent.
Dupa 2 ore il impartiti in 5 bilute (sau mai multe in functie de largimea tigaii dumneavoastra) si le intindeti pe fiecare CU MANA pe un plan de lucru (ideal ar fi lemnul pentru ca in contact cu lemnul glutinele confera aluatului elasticitate. E valabil pentru absolut orice tip de aluat. Deci alegeti lemnul in locul placilor marmorate sau a covoraselor gen tupperware de silicon).

Stiu ca ma repet dar nu folositi in nici un caz facaletul pentru intinsul foii. Preferati o pizza mai neregulata ca forma decat o pizza perfect rotunda dar fara gust care isi pierde elasticitatea in momentul in care se raceste.

Dupa ce intindem toate bilutele de coca, punem o tigaie teflonata pe foc acoperita cu capacul propriu si o lasam pana se incinge. Nu o ungem cu nimic. Cand capacul este fierbinte, adaugam prima pizza, acoperim cu capacul si dam focul mai mic (foc mediu spre mic). In momentul in care incep sa apara basicute, ridicam capacul, o intoarcem pe cealalta parte pe care o ungem cu suc de rosii picant, bucatele de cascaval sau mozzarella si eu am pus niste suvite de speck afumat/sunca afumata.Acoperim cu capacul, iar in momentul in care cascavalul este complet topit gata pizza, o scoatem pe un fund de lemn, si continuam sa coacem restul pizze-lor la fel ca pe prima.

Acum, capacul trebuie sa izoleze foarte bine tigaia pentru ca datorita aburului acumulat pizza noastra va avea suprafata elastica iar fundul crocant.

Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 pe cealalta). Dupa aceste 8 minute o sa va indragostiti de rezultat, garantez. Nimeni nu ar banui ca este coapta la tigaie.

Pofta buna!

Mai multe retete pe blogul Laura Adamache

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sorina Gabriela Anghel, 09 septembrie 2014

    Am fäcut de fiecare datä , aceastö pizza cu mare pläcere ..... multumesc :)

  • Fara foto

    Elena Petrescu, 24 iulie 2013

    o sa incerc si eu,

  • Fara foto

    Ioan Calin, 15 iulie 2013

    Ingenios, am sa incerc si eu,....

  • Fara foto

    Victorita Nichita, 13 iulie 2013

    super nemaipomenita

  • Fara foto

    Mioara Avram, 13 iulie 2013

    o idee foarte buna, de incercat see you suguranta.

  • Fara foto

    Mariana Banu, 13 iulie 2013

    am s-o incerc cusiguranta.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Interesanta pizza Laurei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte rapida si buna !

  • Fara foto

    Dan Petre, 02 iulie 2010

    Deci pizza asta se face in 2 ore si 8 minute. Cea clasica se face intr-o ora, maxim 1 ora jumate. Asta ar fi un dezavantaj. Al doilea ar fi ca pizzele se fac pe rand, in cazul unei pizze la tava la cuptor se fac 4 portii odata. Dar ca idee..., merge

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Arata super ,eu am o reteta de pizza care este gata in 15 minute ,o sa postez reteta cit pot de repede.

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Draga Laura iti multumesc pt reteta, am facut azi pizza in 8 minute si s-a mancat si 2, ne-a placut foarte mult.

  • Fara foto

    Gogu Ion, 01 iulie 2010

    N-as vrea sa fiu pricinos, dar cu tot cu coca dureaza 2 ore si 8 minute. Est caz, una clasica e mai rapida.

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Ce bine arata...Intr-adevar nici nu zici ca e la tigaie.Si eu trebuie sa o incerc.Multumim pt reteta!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Neaparat trebuie sa o incerc, ca tare fain arata !!! Doar ca tigaia mea de teflon....nu are capac...Dar ii gasesc eu unul....

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Ft buna reteta si eu procedez in mod asemanator; rapida,buna dar mai ales gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O idee deloc neglijabila.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !