Cand eram mica stiu ca nu ma impacam deloc cu legumele si mai ales cu cele verzi chiar aveam o problema. Acum ma gandesc ca daca mama mi-ar fi facut aceste chiftele cu siguranta as fi inceput sa mananc spanac mult mai devreme.

Va sfatuiesc din tot sufletul sa le incercati atat pentru voi cat si pentru copilasii mai mofturosi care nu prea papa ce e verde. Sunt absolut minunate!!! Daca nu aveti ricotta o puteti inlocui cu urda iar parmezanul cu un cascaval mai uscat foarte fin ras.

Ingrediente
600 gr spanac
300 gr ricotta sau urda
100 gr parmezan ras fin
2-3 linguri pesmet
1 ou
sare
piper

Punem pe foc o oala mare cu apa si sare iar in momentul in care fierbe adaugam spanacul curatat si spalat si il fierbem cateva minute pana se inmoaie.
Scoatem spanacul si il lasam la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce se raceste, il stoarcem cat putem de bine si il tocam marunt.
Amestecam spanacul cu ricotta, parmezanul, 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri de pesmet. Aluatul trebuie sa rezulte compact si usor de manevrat asa ca daca este mai putin umed adaugam doar 1 lingura de pesmet iar daca este mai umed adaugam 2-3 linguri.
Cu mana usor umeda formam chiftelutele noastre pe care le dam prin pesmet si le aplatizam usor.
Daca le dorim mai dietetice le putem coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc. Eu le-am prajit in ulei pentru ca, desi nu foarte dietetice, sunt mult mai bune asa.
Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • teodora

    teodora (Bucatar) , 31 martie 2013

    Cu ce fel de sos ar merge ?

  • angi

    angi (Bucatar) , 25 februarie 2013

    arata foarte bine, sigur o sa incerc

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cred ca sunt foarte bune.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Ce bine arata! trebue sa le incerc neaparat, multumesc pt reteta Laura.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Delicioase si apetisante...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Minunate.