Chiftele de ricotta si spanac

Cand eram mica stiu ca nu ma impacam deloc cu legumele si mai ales cu cele verzi chiar aveam o problema. Acum ma gandesc ca daca mama mi-ar fi facut aceste chiftele cu siguranta as fi inceput sa mananc spanac mult mai devreme.

Chiftele de ricotta si spanac

Va sfatuiesc din tot sufletul sa le incercati atat pentru voi cat si pentru copilasii mai mofturosi care nu prea papa ce e verde. Sunt absolut minunate!!! Daca nu aveti ricotta o puteti inlocui cu urda iar parmezanul cu un cascaval mai uscat foarte fin ras.

Ingrediente

600 gr spanac

300 gr ricotta sau urda

100 gr parmezan ras fin

2-3 linguri pesmet

1 ou

sare

piper

Punem pe foc o oala mare cu apa si sare iar in momentul in care fierbe adaugam spanacul curatat si spalat si il fierbem cateva minute pana se inmoaie.

Scoatem spanacul si il lasam la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce se raceste, il stoarcem cat putem de bine si il tocam marunt.

Amestecam spanacul cu ricotta, parmezanul, 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri de pesmet. Aluatul trebuie sa rezulte compact si usor de manevrat asa ca daca este mai putin umed adaugam doar 1 lingura de pesmet iar daca este mai umed adaugam 2-3 linguri.

Cu mana usor umeda formam chiftelutele noastre pe care le dam prin pesmet si le aplatizam usor.

Daca le dorim mai dietetice le putem coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc. Eu le-am prajit in ulei pentru ca, desi nu foarte dietetice, sunt mult mai bune asa.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise