Cand eram mica stiu ca nu ma impacam deloc cu legumele si mai ales cu cele verzi chiar aveam o problema. Acum ma gandesc ca daca mama mi-ar fi facut aceste chiftele cu siguranta as fi inceput sa mananc spanac mult mai devreme.
Va sfatuiesc din tot sufletul sa le incercati atat pentru voi cat si pentru copilasii mai mofturosi care nu prea papa ce e verde. Sunt absolut minunate!!! Daca nu aveti ricotta o puteti inlocui cu urda iar parmezanul cu un cascaval mai uscat foarte fin ras.
Ingrediente
600 gr spanac
300 gr ricotta sau urda
100 gr parmezan ras fin
2-3 linguri pesmet
1 ou
sare
piper
Punem pe foc o oala mare cu apa si sare iar in momentul in care fierbe adaugam spanacul curatat si spalat si il fierbem cateva minute pana se inmoaie.
Scoatem spanacul si il lasam la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce se raceste, il stoarcem cat putem de bine si il tocam marunt.
Amestecam spanacul cu ricotta, parmezanul, 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri de pesmet. Aluatul trebuie sa rezulte compact si usor de manevrat asa ca daca este mai putin umed adaugam doar 1 lingura de pesmet iar daca este mai umed adaugam 2-3 linguri.
Cu mana usor umeda formam chiftelutele noastre pe care le dam prin pesmet si le aplatizam usor.
Daca le dorim mai dietetice le putem coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc. Eu le-am prajit in ulei pentru ca, desi nu foarte dietetice, sunt mult mai bune asa.
Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii