In Franta, aceasta supa (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu sincer aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca nu stiam ca se poate obtine ceva atat de delicios din ele. Am incercat reteta mai mult din curiozitate pentru ca zau ca nu ma asteptam sa iasa ceva bun din ele. Am fost tare surprinsa de gustul supeisi drept urmare am mancat aproape doua portii si ce m-a bucurat tare mult a fost ca sotul meu a fost foarte incantat de aceasta supita.
Ingrediente:
frunze de la 2-3 legaturi de ridichi
2 cartofi medii
1 ceapa medie
sare
Mod de preparare:
Spalam bine frunzele de ridiche, curatam cartofiorii, ii spalam si ii taiem
bucatele, curatam ceapa si o taiem si pe ea bucatele mai mari sau mai mici
(nu conteaza dimensiunea cubuletelor de ceapa sau cartof pt ca totul va
merge la mixer la sfarsit).
Le punem la fiert in apa (1,5 l),
Dupa ce au fiert complet legumele, strecuram lichidul intr-un alt vas iar
frunzele de ridichi, ceapa si cartofii le bagam la mixer si le mixam fin fin
turnam apoi din lichidul in care au fiert legumele peste piureul de legume,
amestecam si servim. Puteti adauga tot lichidul in care au fiert legumele si
atunci va rezulta o supita mai lichida sau doar o parte pt o supa mai densa.
Se poate imbogati ca gust cu un cubulet de unt pe care il adaugati la sfarsit in supa si o mai lasati cateva secunde pe foc pana se topeste untul sau o puteti servi ca atare, asa cum am facut noi. Este delicioasa si foarte sanatoasa!
Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii