In Franta, aceasta supa (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu sincer aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca nu stiam ca se poate obtine ceva atat de delicios din ele. Am incercat reteta mai mult din curiozitate pentru ca zau ca nu ma asteptam sa iasa ceva bun din ele. Am fost tare surprinsa de gustul supeisi drept urmare am mancat aproape doua portii si ce m-a bucurat tare mult a fost ca sotul meu a fost foarte incantat de aceasta supita.
Ingrediente:

frunze de la 2-3 legaturi de ridichi

2 cartofi medii

1 ceapa medie

sare

Mod de preparare:

Spalam bine frunzele de ridiche, curatam cartofiorii, ii spalam si ii taiem
bucatele, curatam ceapa si o taiem si pe ea bucatele mai mari sau mai mici
(nu conteaza dimensiunea cubuletelor de ceapa sau cartof pt ca totul va
merge la mixer la sfarsit).

Le punem la fiert in apa (1,5 l),

Dupa ce au fiert complet legumele, strecuram lichidul intr-un alt vas iar
frunzele de ridichi, ceapa si cartofii le bagam la mixer si le mixam fin fin
 turnam apoi din lichidul in care au fiert legumele peste piureul de legume,
amestecam si servim. Puteti adauga tot lichidul in care au fiert legumele si
atunci va rezulta o supita mai lichida sau doar o parte pt o supa mai densa.

Se poate imbogati ca gust cu un cubulet de unt pe care il adaugati la sfarsit in supa si o mai lasati cateva secunde pe foc pana se topeste untul sau o puteti servi ca atare, asa cum am facut noi. Este delicioasa si foarte sanatoasa!

Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Rodica Sireteanu, 16 iunie 2010

    Grozava supa aceasta!am facut-o anul trecut (a aparut si in alt site culinar) si mi s-a parut deosebita.Dealtfel am incercat mai multe retete ale Laurei Adamache si nu pot decat sa o felicit si sa-i multumesc!

  • Fara foto

    Laura Adamache, 26 mai 2010

    Va multumesc foarte mult ca va place aceasta supa. Este intr-adevar foarte gustoasa si foarte simplu de facut. Ma bucur Andrei ca ai incercat-o si ca ti-a placut iar data viitoare o voi incerca si eu cu usturoi si chimen. O combinatie delicioasa intotdeauna!!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Frunzele de ridichi se pot adauga la orice supa sau ciorba dupa preparare, asa cum punem de obicei patrunjel.

  • Fara foto

    andrei, 25 mai 2010

    astazi26 mai am facut aceasta supa am mancat-o este ff buna are gust de brocoli eu am pus si putin usturoi si chimen merge cu crutoane prajite in unt

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Senzationala reteta, imi plac retetele inedite si o voi incerca in mod sigur! Felicitari si mai astept si alte retete!

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Merita incercata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Laura, cred ca e foarte gustoasa, desigur o voi incerca, este inedita pt mine, nu am mai auzit pana acum de aceasta utilizare a frunzelor de ridiche. Dumnezeu ne-a lasat atatea bunatati pe pamant pe care noi doar trebuie sa le intrebuintam. Felicitari pt reteta ta interesanta si pt acest ciclu de ,,calatorii si arta culinara,, eu fiind fan al articolelor tale.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte interesanta reteta.....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Trebuie sa fie o bunatate...

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Interesanta reteta. Cred ca o sa-o sa incerc si eu, ca tot e sezonul ridichilor....

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte interesanta aceasta reteta, nu stiam ca aceste frunze sunt bune pentru supa...Neaparat voi incerca. Multumim.