Supa crema de frunze de ridiche

In Franta, aceasta supa (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu sincer aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca nu stiam ca se poate obtine ceva atat de delicios din ele. Am incercat reteta mai mult din curiozitate pentru ca zau ca nu ma asteptam sa iasa ceva bun din ele. Am fost tare surprinsa de gustul supeisi drept urmare am mancat aproape doua portii si ce m-a bucurat tare mult a fost ca sotul meu a fost foarte incantat de aceasta supita.

Supa crema de frunze de ridiche

Ingrediente:

frunze de la 2-3 legaturi de ridichi

2 cartofi medii

1 ceapa medie

sare

Mod de preparare:

Spalam bine frunzele de ridiche, curatam cartofiorii, ii spalam si ii taiem

bucatele, curatam ceapa si o taiem si pe ea bucatele mai mari sau mai mici

(nu conteaza dimensiunea cubuletelor de ceapa sau cartof pt ca totul va

merge la mixer la sfarsit).

Le punem la fiert in apa (1,5 l),

Dupa ce au fiert complet legumele, strecuram lichidul intr-un alt vas iar

frunzele de ridichi, ceapa si cartofii le bagam la mixer si le mixam fin fin

turnam apoi din lichidul in care au fiert legumele peste piureul de legume,

amestecam si servim. Puteti adauga tot lichidul in care au fiert legumele si

atunci va rezulta o supita mai lichida sau doar o parte pt o supa mai densa.

Se poate imbogati ca gust cu un cubulet de unt pe care il adaugati la sfarsit in supa si o mai lasati cateva secunde pe foc pana se topeste untul sau o puteti servi ca atare, asa cum am facut noi. Este delicioasa si foarte sanatoasa!

Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise