Scallion Pancakes (de post)

Sunt delicioase si desi pot parea un pic migaloase merita cu siguranta sa le incercati macar o data pentru ca la final veti savura un pancake delicios care se desface in fasiute.

Scallion Pancakes (de post)

Ingrediente:

  • 400 gr faina
  • 250 gr apa clocotita
  • codite ceapa verde (de la 2 legaturi)
  • sare
  • ulei (ar fi ideal un ulei de seminte de susan dar daca nu aveti puteti folosi ulei floarea soarelui)

Mod de preparare:

Facem un aluat din faina si apa pe care o fierbem in prealabil (imediat ce o incepe sa fiarba o adaugam treptat, treptat peste faina) si amestecam initial cu o maciulie in forma de para,

Eu am folosit o parte faina manitoba care este o faina de forta. Se poate folosi fara nici o problema doar faina alba normala. Rezultatul va fi acelasi. Deci, turnati treptat apa si amestecati cu o lingura de lemn initial dupa care incepeti sa framantati pana obtineti o biluta elastica,

Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam pe masa intre 30- 45 minute.

Dupa 45 minute desfasuram biluta care va fi mai moale decat la inceput dar in acelasi timp mai elastica, o pudram un pic cu faina si rupem din ea bilute mai micute (100 gr maxim o biluta) pe care initial o aplatizam cu palmele pe suprafata infainat.

Intindem o foaie cat de subtire putem. Eu initial o intind cu facaletul si apoi treptat treptat cu mainile.

Dupa ce am intins foaia o pensulam cu ulei, o pudram cu sare si cu coditele tocate de ceapa verde,

Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele si o rulam din nou in forma de cochilie,

pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele si apoi o intindem cu facaletul la o grosime de jumatate cm.

Incingem bine de tot o tigaie teflonata, o ungem cu ulei si cand sfaraie adaugam primul pancake, micsoram focul astfel incat sa nu fie nici prea puternic dar nici prea slab si prajim 3-4 minute pe fiecare parte.

Le prajim in acest mod pe toate si le servim de preferinta calde.

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise