Sunt delicioase si desi pot parea un pic migaloase merita cu siguranta sa le incercati macar o data pentru ca la final veti savura un pancake delicios care se desface in fasiute.

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 250 gr apa clocotita
  • codite ceapa verde (de la 2 legaturi)
  • sare
  • ulei (ar fi ideal un ulei de seminte de susan dar daca nu aveti puteti folosi ulei floarea soarelui)

Mod de preparare:

Facem un aluat din faina si apa pe care o fierbem in prealabil (imediat ce o incepe sa fiarba o adaugam treptat, treptat peste faina) si amestecam initial cu o maciulie in forma de para,



Eu am folosit o parte faina manitoba care este o faina de forta. Se poate folosi fara nici o problema doar faina alba normala. Rezultatul va fi acelasi. Deci, turnati treptat apa si amestecati cu o lingura de lemn initial dupa care incepeti sa framantati pana obtineti o biluta elastica,



Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam pe masa intre 30- 45 minute.

Dupa 45 minute desfasuram biluta care va fi mai moale decat la inceput dar in acelasi timp mai elastica, o pudram un pic cu faina si rupem din ea bilute mai micute (100 gr maxim o biluta) pe care initial o aplatizam cu palmele pe suprafata infainat.

Intindem o foaie cat de subtire putem. Eu initial o intind cu facaletul si apoi treptat treptat cu mainile.



Dupa ce am intins foaia o pensulam cu ulei, o pudram cu sare si cu coditele tocate de ceapa verde,



Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele si o rulam din nou in forma de cochilie,



pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele si apoi o intindem cu facaletul la o grosime de jumatate cm.



Incingem bine de tot o tigaie teflonata, o ungem cu ulei  si cand sfaraie adaugam primul pancake, micsoram focul astfel incat sa nu fie nici prea puternic dar nici prea slab si prajim 3-4 minute pe fiecare parte.



Le prajim in acest mod pe toate si le servim de preferinta calde. 



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    Arata super!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    m-am bucurat mult sa gasesc aceasta reteta ; seamana ca aspect cu PARATHA a indienilor care imi place foarte mult dar ,cumparind-o congelata nu stiam cum se face .