Treccia russa

Este unul dintre cei mai buni cozonaci mancati vreodata. Imi place consistenta usor umeda si faptul ca nu se usuca nici dupa 4 zile.

Treccia russa

Ingrediente:

500-600 gr faina (500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)

20 gr drojdie

250 gr lapte

90 gr zahar

90 gr unt

2 oua intregi

50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura

zahar vanilat

alte arome

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar.

O lasam cam o ora sa-si dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor asa: zaharul, ouale, untul si la sfarsit restul de faina si aromele.La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta o lucram cu mana pana devine elastic, dar moale.Punem la crescut intr-un loc ferit de curent cam 1.30.

Dupa ce si-a dublat volumul trecem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il intindem cu sucitorul fara insa a-l lucra prea mult.

Ungem foaia cu crema de unt (cele 50 gr unt plus zaharul,eu am pus si ceva scortisoara dar voi puteti pune ce vreti de la cacao,nuci,ciocolata etc).

O rulam cu rabdare si taiem un capat (cam 5 cm din care facem trandafirul). Apoi spintecam ruloul lasand in partea de sus inca 5 cm de aluat netaiat.

Capatul netaiat il rasucim sub cele 2 fasii de aluat (ca la minciunele):

Si impletim treccia inchizand capatul celalalt cu prima bucatica de aluat taiata.

O asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si o lasam sa creasca pana ajunge la buza formei:

O ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte:

O dam la cuptor la 180 grade(cuptor preincalzit) pentru 30-40 minute

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise