Este unul dintre cei mai buni cozonaci mancati vreodata. Imi place consistenta usor umeda si faptul ca nu se usuca nici dupa 4 zile.

Ingrediente:
500-600 gr faina (500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)
20 gr drojdie
250 gr lapte
90 gr zahar
90 gr unt
2 oua intregi
50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
zahar vanilat
alte arome

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar.
O lasam cam o ora sa-si dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor asa: zaharul, ouale, untul si la sfarsit restul de faina si aromele.La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta o lucram cu mana pana devine elastic, dar moale.Punem la crescut intr-un loc ferit de curent cam 1.30.

Dupa ce si-a dublat volumul trecem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il intindem cu sucitorul fara insa a-l lucra prea mult.
Ungem foaia cu crema de unt (cele 50 gr unt plus zaharul,eu am pus si ceva scortisoara dar voi puteti pune ce vreti de la cacao,nuci,ciocolata etc).


 
O rulam cu rabdare si taiem un capat (cam 5 cm din care facem trandafirul). Apoi spintecam ruloul lasand in partea de sus inca 5 cm de aluat netaiat.
Capatul netaiat il rasucim sub cele 2 fasii de aluat (ca la minciunele):



Si impletim treccia inchizand capatul celalalt cu prima bucatica de aluat taiata.



O asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si o lasam sa creasca pana ajunge la buza formei:



O ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte:



O dam la cuptor la 180 grade(cuptor preincalzit) pentru 30-40 minute



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Tare bine mai arata...