Treccia russa

Este unul dintre cei mai buni cozonaci mancati vreodata. Imi place consistenta usor umeda si faptul ca nu se usuca nici dupa 4 zile.

Treccia russa

Ingrediente:

500-600 gr faina (500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)

20 gr drojdie

250 gr lapte

90 gr zahar

90 gr unt

2 oua intregi

50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura

zahar vanilat

alte arome

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar.

O lasam cam o ora sa-si dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor asa: zaharul, ouale, untul si la sfarsit restul de faina si aromele.La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta o lucram cu mana pana devine elastic, dar moale.Punem la crescut intr-un loc ferit de curent cam 1.30.

Dupa ce si-a dublat volumul trecem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il intindem cu sucitorul fara insa a-l lucra prea mult.

Ungem foaia cu crema de unt (cele 50 gr unt plus zaharul,eu am pus si ceva scortisoara dar voi puteti pune ce vreti de la cacao,nuci,ciocolata etc).

O rulam cu rabdare si taiem un capat (cam 5 cm din care facem trandafirul). Apoi spintecam ruloul lasand in partea de sus inca 5 cm de aluat netaiat.

Capatul netaiat il rasucim sub cele 2 fasii de aluat (ca la minciunele):

Si impletim treccia inchizand capatul celalalt cu prima bucatica de aluat taiata.

O asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si o lasam sa creasca pana ajunge la buza formei:

O ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte:

O dam la cuptor la 180 grade(cuptor preincalzit) pentru 30-40 minute

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor