Treccia russa

Este unul dintre cei mai buni cozonaci mancati vreodata. Imi place consistenta usor umeda si faptul ca nu se usuca nici dupa 4 zile.

Treccia russa

Ingrediente:

500-600 gr faina (500 daca avem oua mici si 600 daca sunt mari)

20 gr drojdie

250 gr lapte

90 gr zahar

90 gr unt

2 oua intregi

50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura

zahar vanilat

alte arome

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar.

O lasam cam o ora sa-si dubleze volumul dupa care adaugam restul ingredientelor asa: zaharul, ouale, untul si la sfarsit restul de faina si aromele.La inceput amestecam cu o lingura de lemn iar cand incepe sa prinda consistenta o lucram cu mana pana devine elastic, dar moale.Punem la crescut intr-un loc ferit de curent cam 1.30.

Dupa ce si-a dublat volumul trecem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il intindem cu sucitorul fara insa a-l lucra prea mult.

Ungem foaia cu crema de unt (cele 50 gr unt plus zaharul,eu am pus si ceva scortisoara dar voi puteti pune ce vreti de la cacao,nuci,ciocolata etc).

O rulam cu rabdare si taiem un capat (cam 5 cm din care facem trandafirul). Apoi spintecam ruloul lasand in partea de sus inca 5 cm de aluat netaiat.

Capatul netaiat il rasucim sub cele 2 fasii de aluat (ca la minciunele):

Si impletim treccia inchizand capatul celalalt cu prima bucatica de aluat taiata.

O asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si o lasam sa creasca pana ajunge la buza formei:

O ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte:

O dam la cuptor la 180 grade(cuptor preincalzit) pentru 30-40 minute

~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi