Nu sunt fan nuca de cocos dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars asa ca am reprodus in casa gustoasele batoane si pot spune ca au iesit divine. Compozitia de cocos a ramas umeda exact ca la cele cumparate.

Ingrediente pentru 10 batoane de 6 cm:
  • 85 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr frisca lichida
  • 200 gr fulgi de nuca de cocos
  • 300 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare:


Punem pe foc untul, frisca si zaharul  si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul (cateva minute, cam 5) dupa care tragem cratita la o parte de pe foc si adaugam nuca de cocos.

Intindem cu ajutorul unei spatule lungi un dreptunghi cam de 2 cm inaltime pe care il lasam cam 15 minute la rece sa capete consistenta dupa care il taiem in fasii cam de 1,5 cm latime si 6 lungime si ii modelam capetele astfel incat sa devina rotunde.

Daca ne grabim sa le servim, le tinem la rece 1 ora, daca nu, le lasam toata noaptea si le imbracam in ciocolata a doua zi.

Aluatul se va compacta cat timp va sta la rece dar isi va mentine umezeala asa ca nu vor fi tari cand le scoatem.

Topim ciocolata la bain marie. Luam cate un bastonas pe rand si il scufundam in ciocolata (cu mare grija pentru ca fiind lungi si aluatul nefiind tare tare are tendinta sa se rupa daca il bruscam) dupa care il punem ori pe un gratar la racit ori pe hartie de copt.

Eu le-am dat de 2 ori prin ciocolata dar 1 data este super suficient. Dupa ce s-au racit le-am facut niste dungute cu ciocolata alba topita.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dana, 04 iulie 2013

    Laura, esti o mare maestra!

  • Fara foto

    04 iulie 2013

    sunt foarte bune , eu n-am facut bastonase , dar am facut prajitura care este excelenta.

  • Fara foto

    ababei simona (Bucatar) , 23 aprilie 2011

    prea frumos sa fie adevarat

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Genial.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Foarte delicioase!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Foarte apetisant

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Foarte usoare le voi incerca trebuie sa fie foarte gustos.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    Vai ce bunatate ! De abia astept sa le gust.... Salvat reteta !

  • naty

    naty (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    ce bine arata

  • Fara foto

    Dorina Bulgar (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    Super, am sa le incerc. Macar in felul asta stii ce mananci!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Un deliciu...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Waw ce bunatatii imi lasa gura apa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Cu adevarat delicioase!